Jump to content
IGNORED

Bilje i gljive oko nas

ivy

Recommended Posts

Posted

dobar potkast..pa koga zanima moze poslusati

• Hvala 1
Posted
mladi izdanci bodljikave veprine...skroooz su zanimljivog ukusa,svidjaju mi se ..

posto je biljka zasticena a  izdanaka i nema puno ubrala sam tek nekoliko da probam a i interesuju me vec neko vreme ali nikako da ih pronadjem ili da potrefim tacno vreme kad su u pravom stadijumu jer vec malo stariji su bas dosta gorki..

img_2252.jpg

• +1 1
  • Wub 1
  • 2 weeks later...
Posted

ustipci od cvetova zove i bagrema sa brasnom leblebije...pre kise..

img_2254.jpg

• +1 2
Posted

izdanci veprine na maslacu sa belim lukom i rendanim sirom

i ustipci sa cvetom zove

img-1c11.jpg

img-9410.jpg

• +1 3
Posted

danas rizoto sa gljivama sto su se nakupile u nekoliko prethodnih dana-sumsko pile,jablanovace i letnje bukovace i nekim,raznim suvim gljivama,so od sremusa i kupovne spargle
uz epski propust jer nisam imala pirinac okruglog zrna  Gljive - Page 22 298304839

img_2255.jpg

• +1 3
Posted

Ima li gde @ivy ?

Našla sremuš na planini.

Zanima me onaj pesto?

Kako se to pravi ?

Posted

@dùda

smiksas sremus,mulje,neke orahe tipa indijski..ja stavim suncokret...so,limunov sok...sve po ukusu..

malo je zahebano miskati sremus ali polako moze..ja koristim obicnu neku seckalicu..

• Hvala 1
Posted (edited)

@dùdaAko imate puter tamo, aromatizuj ga sremušem. Ostavi puter da dovoljno omekša, umiksuj sitno iseckani sremuš, pa oblikuj mini veknu u kesici za zamrzavanje npr i odloži u friz. Iseci prsten i posluži preko vrelog komada mesa (šnicla, biftek...)

Edited by Ras
  • Hvala 1
Posted

Danas sam brala sremuš i hodala po planini, sutra se vraćam za BG, pa ću to u BG da napravim.

Nemam ja toga nešto mnogo, možda će se i pojesti svež :D

Posted

@ivy i @Ras, hvala, oba predloga zvuče jako zanimljivo, zapamtiću, jer kad se vratim na planinu, opet ću u berbu.

Posted

To sa tim sremushem, jednom davno, dete bilo beba, chujem korake po kuci u pola noci kad im vreme nije, hrabro se prishunjam da vidim shta je (lopov sigurno), sami na spratu nas dvoje. Kad sam otvorila vrata i osetila miris tone sremusha na koje se moj otac u tom periodu bio oasno naprimao... samo sam zatvorila vrata. On neshto nenajavljen doshao iz postojbine pa poshto je bilo pola noci onda se logichno diskretno usunjao u kucu da nas ne budi...

Posted

mi smo danas bili u lovu na sumsko pile...gospode kuda smo isli.. niko normalan tuda nije prosao..ikada...
probijali se kroz kubike i mocvare..bespucima Koviljskog rita..
ali bas zbog toga je ulov  bio na nivou Gljive - Page 22 1399639816

img_2258.jpg

img_2259.jpg

img_2257.jpg

• +1 5
  • 4 weeks later...
Posted

sumsko slatko od pileta i judinog uveta,badema i brusnica
sa dosta limuna,vanile i zvezdastog anisa

img_2269.jpg

• 2 months later...
Posted

posto je u sumi pustinja bukvalno sloj prasine na povrsini zemlje je sve deblji i deblji...upada mi i cela patika..

ali kupine su rodile...vec sam ih dva puta brala po nekoliko kg..za sada ih samo stvaljam u zamrzivac pa cu vec nesto praviti..kanim se praviti crambl :P 

a cesto napravim i brzi dzemic sa minimalno secera..

i skupila sam semenke koprive

img_2271.jpg

• +1 1