ivy Posted April 8 Author Posted April 8 mladi izdanci bodljikave veprine...skroooz su zanimljivog ukusa,svidjaju mi se .. posto je biljka zasticena a izdanaka i nema puno ubrala sam tek nekoliko da probam a i interesuju me vec neko vreme ali nikako da ih pronadjem ili da potrefim tacno vreme kad su u pravom stadijumu jer vec malo stariji su bas dosta gorki.. 1 1
ivy Posted April 16 Author Posted April 16 ustipci od cvetova zove i bagrema sa brasnom leblebije...pre kise.. 2
ivy Posted April 21 Author Posted April 21 izdanci veprine na maslacu sa belim lukom i rendanim sirom i ustipci sa cvetom zove 3
ivy Posted April 22 Author Posted April 22 danas rizoto sa gljivama sto su se nakupile u nekoliko prethodnih dana-sumsko pile,jablanovace i letnje bukovace i nekim,raznim suvim gljivama,so od sremusa i kupovne spargle uz epski propust jer nisam imala pirinac okruglog zrna 3
duda Posted April 28 Posted April 28 Ima li gde @ivy ? Našla sremuš na planini. Zanima me onaj pesto? Kako se to pravi ?
ivy Posted April 28 Author Posted April 28 @dùda smiksas sremus,mulje,neke orahe tipa indijski..ja stavim suncokret...so,limunov sok...sve po ukusu.. malo je zahebano miskati sremus ali polako moze..ja koristim obicnu neku seckalicu.. 1
Ras Posted April 28 Posted April 28 (edited) @dùdaAko imate puter tamo, aromatizuj ga sremušem. Ostavi puter da dovoljno omekša, umiksuj sitno iseckani sremuš, pa oblikuj mini veknu u kesici za zamrzavanje npr i odloži u friz. Iseci prsten i posluži preko vrelog komada mesa (šnicla, biftek...) Edited April 28 by Ras 1
duda Posted April 28 Posted April 28 Danas sam brala sremuš i hodala po planini, sutra se vraćam za BG, pa ću to u BG da napravim. Nemam ja toga nešto mnogo, možda će se i pojesti svež
duda Posted April 28 Posted April 28 @ivy i @Ras, hvala, oba predloga zvuče jako zanimljivo, zapamtiću, jer kad se vratim na planinu, opet ću u berbu.
Mel Posted April 28 Posted April 28 To sa tim sremushem, jednom davno, dete bilo beba, chujem korake po kuci u pola noci kad im vreme nije, hrabro se prishunjam da vidim shta je (lopov sigurno), sami na spratu nas dvoje. Kad sam otvorila vrata i osetila miris tone sremusha na koje se moj otac u tom periodu bio oasno naprimao... samo sam zatvorila vrata. On neshto nenajavljen doshao iz postojbine pa poshto je bilo pola noci onda se logichno diskretno usunjao u kucu da nas ne budi...
ivy Posted April 28 Author Posted April 28 mi smo danas bili u lovu na sumsko pile...gospode kuda smo isli.. niko normalan tuda nije prosao..ikada... probijali se kroz kubike i mocvare..bespucima Koviljskog rita.. ali bas zbog toga je ulov bio na nivou 5
ivy Posted May 22 Author Posted May 22 sumsko slatko od pileta i judinog uveta,badema i brusnica sa dosta limuna,vanile i zvezdastog anisa
ivy Posted July 30 Author Posted July 30 posto je u sumi pustinja bukvalno sloj prasine na povrsini zemlje je sve deblji i deblji...upada mi i cela patika.. ali kupine su rodile...vec sam ih dva puta brala po nekoliko kg..za sada ih samo stvaljam u zamrzivac pa cu vec nesto praviti..kanim se praviti crambl :P a cesto napravim i brzi dzemic sa minimalno secera.. i skupila sam semenke koprive 1
Recommended Posts