ivy Posted August 29, 2020 Author Posted August 29, 2020 5 hours ago, Fakundo Sava said: Šta inače radiš sa njima? Može da ih osušiš Da, suse se
ivy Posted August 29, 2020 Author Posted August 29, 2020 5 hours ago, trustno1 said: Mislite li da su ovo bukovače? U stanju prelaska u drugu dimenziju. Mogu biti.. Lice a nijedne takve ne plode tako obilno.. Ali su u losem stanju pa je tesko reci
trustno1 Posted August 29, 2020 Posted August 29, 2020 I ja mislim da verovatno jesu, ali najzanimljivije mi je bilo to što se pretvaraju u ovu žutu smesu, nisam to videla ni znala.
ivy Posted September 2, 2020 Author Posted September 2, 2020 Evo me na Kopaoniku i mogu dzakove lisicarki i vrganja da uberem ovde.. Ovoliko gljiva u zivotu nisam videla/ubrala/pojela..
ivy Posted September 4, 2020 Author Posted September 4, 2020 evo ga,najuzbudljiviji nalaz ovog putovanja pepeljasta lisicarka..predivna,mirisljava ove sam nasla u borovima i na livadi a ove u bukovoj sumi a ove na Kopaoniku a sve to pomnozite sa 100 koliko ih je bilo...plus imam kilu-dve lisicarki da mariniram mislim da necu jesti gljive neko vreme :P 1 1
Filozof manijak Posted September 4, 2020 Posted September 4, 2020 4 hours ago, ivy said: Amanita muscaria?
Filozof manijak Posted September 4, 2020 Posted September 4, 2020 Nisam Al sam čitao neke opskurne knjige recepata
Milošica Posted October 1, 2020 Posted October 1, 2020 Koje su najkvalitetnije kupovne,u marketima kod nas?
ivy Posted October 11, 2020 Author Posted October 11, 2020 evo danas..a ima i malo sampinjone na dnu korpe.. inace divno je u sumi,vreme taman,lisce suska,mir,tisina..uzivancija!! 4
ivy Posted October 12, 2020 Author Posted October 12, 2020 uh,razbismo se od suncanica...pravila sam na 4 nacina,skoro..od toga su tri vrste pohovanja... poredjala ih na pleh i poprasila parmezanom i punila,a punjenje-na mulju polako isprzila cluk i bluk i seckanu sunku/slaninicu pa pomesala svezi sir,malo fete,pavlake i parmezana..pa pekla u rerni 15min i posle toga posula sa jos parmezana i vratila u rernu na 10tak min a pohovanje je bilo brasno/jaja,brasno/jaja/prezla i ono sto mi se najvise svidelo sendvic od dve suncanice sa parmezanom izmedju pa pohovano tako je najdeblja gljiva...prezle su dosta jake za neznu gljivu...neka tempura ne bi bila losa.. ali od sada cu pohovati kao sendvic dve gljive. 1
Anonymous Posted October 12, 2020 Posted October 12, 2020 Ja obišao pola Orjena juče, našao jednu minijaturnu. Pih.
ivy Posted October 12, 2020 Author Posted October 12, 2020 bice,polako....ovde ih ima dosta ali i tek krecu, samo su na ponekim osuncanim livadama otvorene a u sumi su ugl mlade..znaci u narednim danima ce ih biti jos vise
Anonymous Posted October 12, 2020 Posted October 12, 2020 Te male su lošijeg kvaliteta i potencinalno opasne, imaju otrovnu zamenu. Budale ih čak zamene za zelenu pupavku. Beru se iz očaja, najbolje je ignorisati ih.
ivy Posted October 13, 2020 Author Posted October 13, 2020 mlade,ne male.. Procere... a malih Mastoidea i Conradi je puna,puna suma...nikad ih do sada nisam toliko videla..njih ne berem
Recommended Posts