ivy Posted August 15, 2020 Author Posted August 15, 2020 (edited) pa sve puhare su jestive dok su mlad..ali zar se stvarno sve mora pojesti?..previse je tu komplikacija i objasnjavanja za malo gljiva.. plus sto je pocetnici mogu zameniti sa jajetom neke mlade,nerazvijene Amanite medju kojima moze biti i zelena pupavka.. Edited August 15, 2020 by ivy
Fakundo Sava Posted August 15, 2020 Posted August 15, 2020 Spremao jednom puhare ali nisu bile nešto ukusne Najbolja šumska pečurka za mene je blagva aka. jajara (amanita cesarea?) i ona livadska pečurka koja se samo malo zapeče na žaru posoli i cepaj
ivy Posted August 16, 2020 Author Posted August 16, 2020 livadski sampinjon je zakon..a potcenjen je i uvek zaboravim koliko je dobar pa se uvek iznenadim kad ga probam..
triple_nippled Posted August 19, 2020 Posted August 19, 2020 Vrganj? Poredjenje sa drugim vrganjem koji smo kupili, deluje identicno. Inace smo na dosta raznoraznih gljiva naisli, slikali vecinu. Ovaj sa slike cu i pojesti verovatno, ako mi gospoja dozvoli
ivy Posted August 19, 2020 Author Posted August 19, 2020 @triple_nippled daj jos neke koje ste slikali da vidim sta ima u sumi? kad vec ne mogu u nju gde se to svrckate?
triple_nippled Posted August 20, 2020 Posted August 20, 2020 @ivy Svrckamo se po Kopaonik, tj Brzecu. Okacicu slike i napisati nesto vise kad dodjem do racunara. Inace, vrganj jutros isprzen na puteru, vrhunski ukus. Ako prezivim pisacu
*edited by mod Posted August 20, 2020 Posted August 20, 2020 Ker našao ovo ali mislim da nije pojeo. Mada bolje da pitam za svaki slučajSent from my GM1913 using Tapatalk
ivy Posted August 20, 2020 Author Posted August 20, 2020 ja ne znam..od tih malih znam samo nekoliko mycena..a tih tako malih ima milijardu... ali nema veze da li je pas pojeo ili nije,zivotinje drugacije metabolisu gljive i manje im do uopste ne smetaju.. 1
triple_nippled Posted August 25, 2020 Posted August 25, 2020 (edited) On 19.8.2020. at 17:10, ivy said: @triple_nippled daj jos neke koje ste slikali da vidim sta ima u sumi? kad vec ne mogu u nju gde se to svrckate? Spoiler evo nekih slika, verujem nista spektakularno. ovo na kraju smo nabrali u povratku za bas kratko vreme, na putu za josanicku banju. vidi se da je taj teren pored puta bas posecen, tj vidi se da je neko prolazio u potrazi za gljivama. inace, brzece gde smo bili smesteni, idealna lokacija za istrazivanje kopaonika. Edited August 25, 2020 by triple_nippled
ivy Posted August 25, 2020 Author Posted August 25, 2020 @Valkyrie Nemam pojma jer ne vidim sta ima sa donje strane.. Treba ih slikati sa donje strane.. Ali bih rekla da su neke starije @triple_nippled Super.. Zanimljivo. Posebno prve dve Ja cu na Kop od 31. Ali sa gljivarima koji svasta znaju pa cemo videti..
Joe D Posted August 25, 2020 Posted August 25, 2020 42 minutes ago, triple_nippled said: Reveal hidden contents evo nekih slika, verujem nista spektakularno. ovo na kraju smo nabrali u povratku za bas kratko vreme, na putu za josanicku banju. vidi se da je taj teren pored puta bas posecen, tj vidi se da je neko prolazio u potrazi za gljivama. inace, brzece gde smo bili smesteni, idealna lokacija za istrazivanje kopaonika. treca slika, biserka ili panterovka?
triple_nippled Posted August 25, 2020 Posted August 25, 2020 2 minutes ago, Joe D said: treca slika, biserka ili panterovka? za identifikaciju se bolje obrati @ivy ja sam totalni amater. 13 minutes ago, ivy said: @triple_nippled Super.. Zanimljivo. Posebno prve dve prva je muhara, a druga?
Recommended Posts