ivy Posted June 8, 2019 Author Posted June 8, 2019 jao jeste bas super!!..sad sam je smazala jako je dobra!! ima milion narodnih naziva ali meni je najdrazi blagva i tako je zovem
ivy Posted July 18, 2019 Author Posted July 18, 2019 malo sam susila vrganje ...i dobila sam 700g suvih od dve ture branja a da sam vise bila u sumi bilo bi i vise..bukvalno je bila navala tih par dana krajem juna pa smo za jedan dan nas troje ubrali pun gepek!!! ali lenjost je jaca...o zivote.. sad me kopkaju ukiseljene lisicarke nasla sam i zanimljiv recept samo nemam lisicarke
ivy Posted October 22, 2019 Author Posted October 22, 2019 ovih dana je na Fruskoj Gori invazija muhara sto nije bas karakteristicno za nju..javljaju se u skupinama,ja sam na jednom mestu nasla preko 20km prelepe su
Fakundo Sava Posted October 22, 2019 Posted October 22, 2019 samo je malo posoliš i kratko na vreo tiganj ili ringlu
Frile Posted October 22, 2019 Posted October 22, 2019 4 minutes ago, čekmeže said: Znači može da se jede a da nije samo jednom? ne zezaj se sa tim ako ne znaš tačno koja je (koji je latinski naziv)
Anonymous Posted October 22, 2019 Posted October 22, 2019 1 hour ago, čekmeže said: Ajvi, šta je ovo? Prepoznavanje gljiva putem fotografija je žešće sranje. To je poslednja stvar koju treba raditi.
Anonymous Posted October 22, 2019 Posted October 22, 2019 A ta lengenda 'može da se jede samo jednom' je glupost. Veliki broj zamena nije smrtonosna, nego ti napravi opako sranje u organizmu (uključujući i ludaru). Ali ne dao ti bog da budeš imbecil i da zameniš sunčanicu za zelenu pupavku, smtnost zagarantovana, kombinacija 16 otrova, leka nema.
Anonymous Posted October 22, 2019 Posted October 22, 2019 Meni je ovaj vrijesak (ono što je u Srbiji bedna zamena za njega rtanjski čaj) nešto bez čega ne mogu da preživim zimu, vrhunski čaj i vrhunski začin.
ivy Posted October 23, 2019 Author Posted October 23, 2019 11 hours ago, Anonymous said: Prepoznavanje gljiva putem fotografija je žešće sranje. To je poslednja stvar koju treba raditi. pa moze i to ako je neka prepoznatljiva vrsta.. i ako je slikana i drska,slika od dole- listici/cevcice,prsten i sve jace karakteristike gljive... ovako je to samo slika dve sive gljive na livadi.
duda Posted October 23, 2019 Posted October 23, 2019 11 hours ago, Anonymous said: Meni je ovaj vrijesak (ono što je u Srbiji bedna zamena za njega rtanjski čaj) nešto bez čega ne mogu da preživim zimu, vrhunski čaj i vrhunski začin. a dobra je i rakija sa vrijeskom
Recommended Posts