Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Superkapitalizam

Featured Replies

Zar nije bukvalno ovo izazvalo krizu 2008.? Samo je tada valjda bilo na 3% ako se dobro secam.

• 2 weeks later...
  • Replies 418
  • Views 57.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Generalno levica danas ne postoji, jos otkad je Bil Klinton u USA uzeo izbore na prakticno Reganovoj platformi ciji su primer onda sledili i ostali zapadni formalno levicari (Toni Bler i slicna ekipa)

• izdaješ nekretninu, uzimaš profit od toga što neko ima krov nad glavom. šta je sledeće, investiraćeš u vazduh i naplaćivati ljudima koji ga dišu? nešpekulativno

• Hamlet Strašni
    Hamlet Strašni

Onda pad komunizma. Nema spoljne pretnje, nema potrebe da se više suzdrzavaju

Posted Images

Još malo pa će i banke biti "dognam prodam" firme.

• 2 months later...

Sve je efikasnije i bolje u kapitalizmu.

Kapitalizam: kako izazvati nestašice vode u najkišnijoj zemlji Evrope.

England’s water system has been widely criticised, and privatisation has been blamed for a lack of investment in infrastructure. Some say this is owing to the water companies paying out dividends rather than using the money raised by customer bills solely for investment in infrastructure; others blame a privatised regulated monopoly system that has prioritised low customer bills over investment.

https://www.theguardian.com/news/ng-interactive/2025/aug/17/how-can-england-possibly-be-running-out-of-water

• 1 month later...

Sa skokom prodaje luksuznih brendova, podsetih se ovog uratka koji secira zasto ih kupujemo i... zasto bi zaista trebalo da ih kupujemo:

I izgleda se desava ono sto vec dugo predvidjam - ekonomija je sve vise gde bogati investiraju u proizvode koji su za bogate. Uz AI i robotizciju polako ostalih 99% moze i da se samoubije, nece sluziti uskoro nicemu.

11 hours ago, Shan Jan said:

I izgleda se desava ono sto vec dugo predvidjam - ekonomija je sve vise gde bogati investiraju u proizvode koji su za bogate. Uz AI i robotizciju polako ostalih 99% moze i da se samoubije, nece sluziti uskoro nicemu.

cheap tickets here, nosebleedsD

1. usluzna ekonomija raste, nemres kopat ugalj dovijeka

2. bogatstvo je koncentrisano u 1% (vidimo kako je prosao feudalizam)

3. potreban nam je 1 ned ludd da unistava masine AI jer 1% nema potrebe za 99%?(vidimo kako se to odigralo)

4. 99% se ne vazi, ne treba ih hraniti jer ne pomeraju market gore ili dole

5. market je tata jer iako smo vlasnici 90%+ marketa, nikada nece da pukne, a kad pukne 99% ce da snose posledice

6. nista nismo naucili iz 1929, opet ce nas karati

Naplatiće vam više ako koristire iPhone i ako poručujete iz San Franciska naspram Androida i drugih gradova.

Edited by eumeswil

Cuo sam odavno slicne price ali nisam primetio razliku. Koristio sam moj poslovni laptop koji se konektuje preko VPNa u Becu, moj desktop u Beogradu i mobilni. I za letove i za smestaj cene su bile uvek iste. Jedina razlika je sto neki smestaji nude mobile only discount na booking.com. I da, kako vreme prolazi i karte se prodaju, cene letova puno kompanija rastu ali to je vec valjda poznato.

• 2 weeks later...
Mastodon @ SDF

Milcom Miasma (@[email protected])

True Story. Half a year after 9-11, security for the company I was working for at the time were made aware that a disgruntled employee who was also a licensed single-engine pilot, was making threats

True Story. Half a year after 9-11, security for the company I was working for at the time were made aware that a disgruntled employee who was also a licensed single-engine pilot, was making threats about flying his plane into the corporate headquarters building downtown.

When no one could locate the pilot or the plane, the executive floor of the HQ was quietly evacuated. They told no one else working in the building. They're never looking out for your safety, only theirs.

#CorporateScum

Danas sam kupio na Amazonu Bullshit Jobs. Čitao neko? Bila je impulsivna kupovina. Nadam se da se nisam zeznuo )

Nevažeći link

On 11/6/2025 at 4:51 PM, Hamlet Strašni said:

Danas sam kupio na Amazonu Bullshit Jobs. Čitao neko? Bila je impulsivna kupovina. Nadam se da se nisam zeznuo )

nisi )

(što možda ne bi bio slučaj da si kupio poslednju Grejberovu knjigu, The Dawn of Everything, mada nju nisam čitala, ali sam malo pratila komentare na mrežama, sećam se da su je baš oštro kritikovali, ponajviše istoričari)

45 minutes ago, Engineer said:

Nevažeći link

24 minutes ago, dunja said:

nisi )

(što možda ne bi bio slučaj da si kupio poslednju Grejberovu knjigu, The Dawn of Everything, mada nju nisam čitala, ali sam malo pratila komentare na mrežama, sećam se da su je baš oštro kritikovali, ponajviše istoričari)

da upotpunim: ovo ne znači da se neki od argumenata koje iznosi u Bulshit Jobs ne mogu kritikovati, naprotiv, videćeš uostalom, ali svakako vredi pročitati

@Hamlet Strašni