Jump to content
IGNORED

Kuvajmo sa Wallom

wall

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• wall

381

• renne

113

• aram

105

• Аврам Гојић

93

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

pa nista tu i nisi pogresio, barem sto se tice kombinacije namirnica, jedino ti tajming i redosled nije valjao :-). naime, u ovakvoj kombinaciji jedino je bitan redosled, tj ja bih meso prvo bacila da dobije bojicu /jedno 3-4 min/, dodala pecurke i dinstala dok pecurke ne puste vodu /+4-5 minuta/ pa bih onda istovremeno dodala tikvice, papriku, luk, praziluk, sargarepu /dinstati jos 3 - 4 minuta/ . od zacina dodati kari, so, biber. prilikom sluzenja sa pirincem dodati i soja sos.dakle, da nisi dinstao u vinu dva sata vec otprilike ovako kao sto napisah, ispalo bi ti nekakvo kinesko jelo :-)a ova kombinacija dopusta sve vidove kreativnosti i kombinacija - mogao si u poslednjoj turi dodati i spanac, kupus, kineski kupus, kukuruz secerec....ma sve sto imas u fruzideru od povrca.

Edited by nezvanova
Posted

Ali ne idu pečurke u oavakvu kombinaciju. Pošto one jako puste vodu i meso se stegne, pa umesto 5 minuta, mora da se dinsta da mi meso ponovo omekšalo. Znači, može bilo koja kombinacija povrća koja ne ispušta vodu, jer je sv.but poznat po tome. Ili mu treba 3,5 minuta da se pripremi, ili mu treba dva sata ako ga presečeš sa vodom

Posted
pa nista tu i nisi pogresio, barem sto se tice kombinacije namirnica, jedino ti tajming i redosled nije valjao :-). naime, u ovakvoj kombinaciji jedino je bitan redosled, tj ja bih meso prvo bacila da dobije bojicu /jedno 3-4 min/, dodala pecurke i dinstala dok pecurke ne puste vodu /+4-5 minuta/ pa bih onda istovremeno dodala tikvice, papriku, luk, praziluk, sargarepu /dinstati jos 3 - 4 minuta/ . od zacina dodati kari, so, biber. prilikom sluzenja sa pirincem dodati i soja sos.dakle, da nisi dinstao u vinu dva sata vec otprilike ovako kao sto napisah, ispalo bi ti nekakvo kinesko jelo :-)a ova kombinacija dopusta sve vidove kreativnosti i kombinacija - mogao si u poslednjoj turi dodati i spanac, kupus, kineski kupus, kukuruz secerec....ma sve sto imas u fruzideru od povrca.
Sve sam uradio slično kao što si napisala negde do stavljanja soja sosa.Prvo sam izdinstao pečurke pa u drugi tiganj stavio meso. Js9Bz8W.jpg?1?5914Posle desetak minuta stavio sam u ovo pečurke, kasnije i sve ostalo, ali je meso i dalje bilo jako tvrdo i nejestivo. Ne znam gde sam pogrešio, možda je problem što je mesa bilo previše i nije moglo da se proprži za tako kratko vreme, možda je samo meso od buta bilo tvrdo i loše (Renne izgleda stavlja neko sveto meso :))...
ISeka sv.but na što tanje trake
Lepo mi krenulo sa par jela, morao sam negde da omanem.
Posted (edited)

....

Edited by Mark Rothko
Posted

jok, meso od buta je gotovo skoro pa odmah, još kad je tanko (ovo tvoje na slici nije tanko). Seti se pohovanog mesa, pa karađorđeve. But je to. Ide od odham. ali ne sme da stupi u dodir sa vodom, tad se stvrdne, pa onda kreće dinstanje

Posted

Znači trebalo je da isečem tanje i bez pečurki... Klopa je super, video sam onu sliku što si postavio na drugom topicu. Ništa, popravni u nedelju :) .

Posted

Tako jeПослато са GT-N7100 користећи Тапаток 2

Posted

eto, vidis, ja to za but nisam znala, jer zapravo nikada ovo i ne pravim sa svinjskim mesom. ovako sve sto sam napisala pravim, al sa belim, curecim i pilecim mesom, ili jako retko sa telecim. sorry rotko, ti bi mislio da si opet negde pogresio, a zapravo te ja navukla na tanak led :-) i da, mozes ovoj kombinaciji na kraju da dodas peceni kikiriki bez ljuske neslani ili preprzeni susam, odozgo...

Posted

Da. Sa pilećim belim je lako. Gotovo je čim ga pogledaš. I nije podložno uticaju spoljne okolineПослато са GT-N7100 користећи Тапаток 2

Posted

Ja bih za sva ta mesanca što se seku u stripes rknula pola kivija ili vince pre toga da omekša. Ne govorim o nekom supersofisticiranom mariniranju, samo da budu more tender.

Posted

Danas u planu resEtovani krompir+kremenadle.Ovo drugo već radio i iskusan, no ovo prvo...Plan:1. Krompir na kockice pa skuvati u slanoj vodi2. U mulju propžiti cluk i mrkvu.3. Dodati kropmpir i neke začine.Plan OK?

Posted

ja to i dan danas zovem crveni krompir zbog aleve

Posted (edited)
Može, dobar plan.
Danke.
ja to i dan danas zovem crveni krompir zbog aleve
Aha. aleva. Stavim i to.I domaća Carska supa. Pfff hranim ih kao bogove. Edited by wall