Jump to content
IGNORED

Planinarenje i hajking

barrcode

Recommended Posts

Posted

Grande Dent de Morcles 2969m
Valais/Wallis, CHIMG_20220724_215520_790.jpg

• +1 3
  • Wub 3
  • Hvala 1
Posted

Pančićev vrh
Na drugoj slici pogled na Kosmet c32d47afeabc8cd320a6fceaf3212766.jpg27bb1fce9b22ad88a193657c435e0475.jpg

• +1 6
Posted
2 hours ago, napadaj said:

Pančićev vrh

nije Pančićev vrh nego Suvo Rudište

(Pančićev vrh je gore kod vojske)

• +1 1
Posted

A znam, ali to je taj prostor, a PV je poznatiji kao odrednica :D

• +1 1
Posted

jel zaista govoris "kosmet" ? :)

Posted

Samo kad ne želim da me pomešaju za dežurnim smaračima koji priznaju "realnost na terenu".

Posted

nisam nikad cuo nekog uzivo da govori kosmet, zato pitam

Posted

Moja keva i svi sanjene strane su govorili kosmet.
Možda ima veze što kesu sa Kosmeta...

....shiit has hit the fan.

• +1 2
Posted
44 minutes ago, pbg12345 said:

nisam nikad cuo nekog uzivo da govori kosmet, zato pitam

Zivalj, narocito stariji, predela uz Kosmet :D, dakle Toplica, kopaonicki kraj, itd, itd..., jos uvek koristi taj izraz u svakodnevnom govoru.

Pod uticajen televizije i desavanja oko Kosmeta poslednjih 20-ak godina, ali ne pre, polako pocinje da preovladjuje Kosovo, bas kao sto je i Шиптар iz svakodnevnog govora i prihvatljiv za obe strane, dobio negativne, podrugljive i svakojake druge osobine.

• +1 2
Posted
12 hours ago, namenski said:

Zivalj, narocito stariji, predela uz Kosmet :D, dakle Toplica, kopaonicki kraj, itd, itd..., jos uvek koristi taj izraz u svakodnevnom govoru.

Pod uticajen televizije i desavanja oko Kosmeta poslednjih 20-ak godina, ali ne pre, polako pocinje da preovladjuje Kosovo, bas kao sto je i Шиптар iz svakodnevnog govora i prihvatljiv za obe strane, dobio negativne, podrugljive i svakojake druge osobine.

tacno za toplicu i dan danas :)

Posted

treba da kupim ranac..i to vec traje....ali izadje mi uspomena na fb od pre 5god ja sam mojim ljubicastim Karrimor rancem..pa stvarno je vreme za novi :D 

plus sto ja njega nosim i u sumu sto je mozda i tri puta vise  nego u planinarenje..

ovaj mi je mali posebno za jesen/zima/prolece kad je skini jaknu/obuci jaknu i slojeve vreme i dzepovi sa strane su se pocepali...ali sam se toliko srodila sa njim da svaki koji probam nesto ne odgovara i mogu da se odlucim...i resila sam da dam malo vise para,mozda i neki Deuter videcemo..

Posted

Imam deutere 22 i 36 litara, neuništivi su. Uzmeš u intersportu sa planinarskim popustom, još ako možeš na rate i mirna si 7-10 godina.

• +1 1
Posted

verujem..posto ovog Karrimora za 20e nosim vec 6god..ovaj za 100e ima da se nosi sam  :D i to bar 10-15god :D

Posted

Ja koristim Brandit iz Military Shopa, baš sam zadovoljan.

Ovaj: https://www.militaryshop.rs/shop/rancevi-i-torbe/brandit-rancevi/brandit-rancevi-50-l/ranac-brandit-cooper-lasercut-crni-50l/

Jedino me buni što ovakav identičan na Branditovom sajtu ima oznaku 40 ili 45l, a na MS sajtu stoji 50l. Brat ima Pentagon od 50l, deluje malo veće, ali ne toliko da je razlika 5 ili 10l, više vuče da je do dizajna. U svakom slučaju, ranac je sjajan i nosim ga svuda sa sobom.

Posted

Ima li nesto u toj planinarskoj opremi da mogu da stavim dete na ledja i pesacim 5-10 km, dete 14 kg. Kao neka nosiljka ranac?