Popular Post Svemir Zeka Posted May 10 Popular Post Posted May 10 Umro je Ivan Ivanji. Preminuo je juče, na Dan pobede nad fašizmom, u svojoj 96.godini. Moram da priznam da me je malo žacnuo tekstom u oktobru, kada je, parafraziram, prvi put osetio da je Jevrejin na način da se oseća ljuto i besno na sadašnjost Izraela. S druge strane, Ivanjija sam posmatrala kao glas razuma, kao mudraca od sto ljeta koji je tiho i polako dolazio u redakciju Vremena (drago mi je što sam imala priliku da ga upoznam). Neki su ga napadali po mrežama kao izdajnika roda svoga, kad je odlučio da se vrati iz Izraela u Srbiju, pronalazili mu ovaj ili onaj deo biografije koji je njima svakako bio nedostižan i za tri života da ga žive. Čovek-spomenik je svakom svojom rečenicom govorio ono što mi jednostavno ne možemo da znamo. Taj život je morao da se odživi. I od njega možemo i treba da učimo. Pokoj mu duši s kolegama novinarima. 6 2 7
ultra plasticni Posted May 22 Posted May 22 to joj je vec drugo iznosenje licnog stava. sva sreca te je preostalo casnih intelektualaca medju nama pa ce joj adekvatno odgovoriti i tako otvoriti dugo cekanu polemiku
morgana Posted July 31 Posted July 31 ni inace ne podnosim nemanju rujevica ali 2024. poceti tekst sa 'narod mnogo gundja' (oko kurira tj dostavljaca) je previse i za takvog tupana. jezik pradedova. 1
Jeremija Posted July 31 Posted July 31 Jeste Vreme u osetnom padu zadnjih decenija, ali i pored toga je tragedija što su spali na takve kao što je Rujević. 1
slepa živana Posted July 31 Posted July 31 mene je danas baš obradovao ovim lirskim raspoloženjem ima i nastavak u prvom komentaru 2
morgana Posted July 31 Posted July 31 (edited) dobro, ovo mu jeste ok jezivo je sta rade skrozzi, ne znam pisemo li negdje o tome Edited July 31 by morgana
bradilko Posted August 3 Posted August 3 27 minutes ago, Stela said: https://vreme.com/svet/san-o-slobodi-mikisa-teodorakisa/ kakav neverovatan zivot. kakav vek
utilitarist Posted September 28 Posted September 28 na rts-u jutros smatrao momir turudić, novinar rts-a i urednik oko portala žare i ekipa, na koje se rado poziva kao na učitelje, mora da bi bili veoma ponosni. sad još jače gotivim slobu georgieva jer iznova ponavlja da za njega ljudi koji rade na rts-u nisu kolege ni novinari.
Svemir Zeka Posted September 28 Posted September 28 1 hour ago, utilitarist said: na rts-u jutros smatrao momir turudić, novinar rts-a i urednik oko portala žare i ekipa, na koje se rado poziva kao na učitelje, mora da bi bili veoma ponosni. sad još jače gotivim slobu georgieva jer iznova ponavlja da za njega ljudi koji rade na rts-u nisu kolege ni novinari. Radilo je još njih iz Vremena tamo. Misliš, ne bi trebalo Momir da se poziva na učitelje?
utilitarist Posted September 28 Posted September 28 19 minutes ago, Svemir Zeka said: Misliš, ne bi trebalo Momir da se poziva na učitelje? ne mislim o tome uopšte, nek se poziva njegovo je, kao i ljiljino na drugovanje sa ćuruvijom. meni je gadno.
notenoughreasonsforclaire Posted September 28 Posted September 28 Meni je Turudić dok sam ga pratio, a to je bilo dok je bio u Vremenu bio prilično zanimljiv lik naročito kada je pričao o nekim svakodnevnim stvarima u zemljama Bliskog istoka, a dosta je bio u žiži i kada je bila migrantska kriza. Na kojim je sada pozicijama kada je na RTS-u? 3
Svemir Zeka Posted September 28 Posted September 28 Momir je u reportažama nenadmašan, to radi i sad u RTS. Čovek je stručan u onome što radi, radio to u RTS i/ili Vremenu. Naravno da će govoriti o ljudima s kojima je radio, kao što će te iste spominjati i svi drugi koji su s njima radili. Stavljati Momira u kontekst gde se spominje Ćuruvija je, zapravo, gadno. Možda malo juzeri ppp da probunare po arhivama rts i Vremena, i vide da je kolaboracija bilo mnogo, guglaj "Švarm rts vreme film". 2 2 1
utilitarist Posted September 28 Posted September 28 11 minutes ago, Svemir Zeka said: Stavljati Momira u kontekst gde se spominje Ćuruvija je, zapravo, gadno. zapravo to nisam imao u vidu, ali očigledno voliš da učitavaš šta drugi misle pa samo guraj ako te to čini raspoloženom. ne vidim što je oko njegovog novog angažmana bitno da li je momir zanimljiv. čovek je pokazao kakav mu je moralni integritet tako što je otišao da radi na vučićev rts. razumeo bih da je bez opcija i da mora da se prehrani porodica ali u njegovom slučaju mi je teško da zamislim da je tako. oko njegovog pominjanja žareta i ekipe, i drugi imaju uzore, a uzori kupe ljude mudrošću ali i karakterom. ako si bez kočnica da 2023/24 odeš da radiš na rts onda si još ljigaviji ako se pozivaš da su te oblikovali ljudi koji su kroz život koračali dostojanstveno i sa jasnim crvenim linijama. bar je u mojoj knjizi tako. 3 1 2 1
Recommended Posts