Jump to content
IGNORED

Nedeljnik Vreme

kud u maglu Simoviću

86 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted (edited)

Otključali Vreme. A tamo - kako pisati dosadno o zanimljivim knjigama. Bazdulj o Givensovoj pravdi.

Pih.. ni Teofil se nije proslavio Reklamokratijom.

Ostavljam mogućnost da sam ispunio ovogodišnju kvotu "distopijskih" štiva™

te mi prikaz Space Merchants i nije bio nešto zanimljiv.

Kao ni Đilasov "autorski tekst" o kako-da-spasimo-Srbiju nisam mogao da čitam.

..tako ti je to kodmene. ^_^

edi(k)t : razno

Edited by Sir Oliver
Posted

Ovo je ko poezija, jer ljubav je lepa samo dok se čeka...  :P Evo,  ovako  ćemo, ja ću Turnbullu svake srede odmah po ponoći da šaljem Bazduljev tekst iz moje pretplate , ako ga ima,  ali pod uslovom da se Turnbull obaveže da napiše jedan zanimljiv tekst o nekoj recimo zanimljivoj knjizi ili čemu god drugom i pošalje Vemenu. Oni rado objavljuju,  ako nigde drugde a ono u rubrici Vreme uživanja ^_^

khm, khm. (i neka ostane na tome):lolol:

Posted (edited)

Pih.. ni Teofil se nije proslavio Reklamokratijom.

Ostavljam mogućnost da sam ispunio ovogodišnju kvotu "distopijskim" štivom

te mi prikaz Space Merchants i nije bio neštozanimljiv.

Kao ni Đilasov "autorski tekst" o kako-da-spasimo-Srbiju nisam mogao da čitam.

..tako ti je to kodmene. ^_^

Upravo htedoh da primetim.

Isto tako slab prikaz koji o knjizi ne govori praktično ništa, ono je u najboljem slučaju tek uvod u tekst. Niko te nije puškom terao da pišeš prikaz jedne stare, pa makar i pnovo objavljene knjige. Ako si odlučio da ga napišeš, onda to znači da imaš nešto novo da nam kažeš. Ako nemaš - što si pis'o o tome?

Elem nek ostane zapisano u istoriji, da je ovo prvi tekst u kojem je Teofil primetio postojanje kapitalizma i nke njegove, možda ipak pomalo štetne efekte. Ovom brzinom, za dvadesetak godina možda kaže koju i o ekonomskoj krizi.

Đilasa još nisam pročitao, tek bistrim sugrađaninov intervju.

Edited by Turnbull
Posted

Mene veoma zanima mišljenje Teofila Pančića o slučaju Ištvana Kaića protiv tviteraša.

Posted

Đilasa još nisam pročitao, tek bistrim sugrađaninov intervju.

Praktično ponavlja ono što je pisao na tviterou.

Posted (edited)

Ovo je ko poezija, jer ljubav je lepa samo dok se čeka...  :P Evo,  ovako  ćemo, ja ću Turnbullu svake srede odmah po ponoći da šaljem Bazduljev tekst iz moje pretplate , ako ga ima,  ali pod uslovom da se Turnbull obaveže da napiše jedan zanimljiv tekst o nekoj recimo zanimljivoj knjizi ili čemu god drugom i pošalje Vemenu. Oni rado objavljuju,  ako nigde drugde a ono u rubrici Vreme uživanja ^_^

Ne kontam vic - nešto u smislu, lako je kritikovati iz tople fotelje, ajde ti ako umeš bolje, ili šta?

A bez minuta razmišljanja mogu da nabrojim bar tri forumaša koji bi tekst o Givensu mogli sa pola snage da napišu bar desetak puta bolje (Luba, Lrd, Vini), tako da ako bi nekog da predložiš Vremenu, eto ti imena.

Edited by Turnbull
Posted

Mene veoma zanima mišljenje Teofila Pančića o slučaju Ištvana Kaića protiv tviteraša.

Oni da su pametni, pisali bi za Vreme, a ne na nekoj tamo internet kloaki -_-

Posted

Ne kontam vic - nešto u smislu, lako je kritikovati iz tople fotelje, ajde ti ako umeš bolje, ili šta?

A bez minuta razmišljanja mogu da nabrojim bar tri forumaša koji bi tekst o Givensu mogli sa pola snage da napišu bar desetak puta bolje (Luba, Lrd, Vini), tako da ako bi nekog da predložiš Vremenu, eto ti imena.

Pa ništa , nije vic , dapače. Ja bih rado da pročitam  još nečiji neki dobar prikaz neke dobre knjige u Vremenu  jer Vreme čitam . Pojma nemam o opusu i književnom  znanju predloženih forumaša sem njihovih forumskih imena , cenim da bi oni da to hoće da rade,   radili tj objavili , možda negde i objavlju, nije do mene da ih predlažem.

Ti imaš  ozbiljne zamerke  na  književnu kritiku Bazdulja al i na ostalo njegovo pisanije pa cenim da možete da ukrstite koplja  makar u pismima čitalaca, bilo bi interesantno ^_^ Tj, moj kometar ide samo na tvoju adresu, što bi rekli sa onim  vodenim izazovom, hajd olovku u ruke :P može i iz fotelje, može i sa drvene stolice, po volji  :P 

Posted

Pa ne znam zapravo oko čega - evo, pročitala si onaj tekst o Robinu Vilijamsu. Šta je ono? Nominalno je tekst, ali gde mu je teza, argument, poenta, bilo šta sa čim se da raspravljati? Nema ničeg. Nema tu materijala za polemiku, Bazdulj je prosto simptom našeg propadanja.

Posted (edited)

Pa ne znam zapravo oko čega - evo, pročitala si onaj tekst o Robinu Vilijamsu. Šta je ono? Nominalno je tekst, ali gde mu je teza, argument, poenta, bilo šta sa čim se da raspravljati? Nema ničeg. Nema tu materijala za polemiku, Bazdulj je prosto simptom našeg propadanja.

Upravo oko ovoga podvučenog .  Recimo da je osnova za polemiku o nekom tekstu. Ja bih volela da vidim kako bi ti  umesto  rečenice nema  tu ničega,  raščlanio taj članak ili neki drugi na sitne delove. Nemoj sad da me gadjaš citiranjem Kiša  ko njega :ohmy:  ali eto, volela bih da ko u Času anatomije vidim da na taj način obradiš  ono što kritikuješ, pa kom opanci kom obojci  :D ovako , meni tvoja kritika spada u domen -  ne svidja mi se i šlus. Ja baš ne kontam zašto je Bazdulj simptom ikakvog našeg propadanja,  i zašto si njega stavio kao paradigmu sem što imam osećaj  nekakve personalne netrpeljivosti posebno posle njegove  polemike sa drugim našum forumašem.  Meni se nešto što napiše ne svidja, nešto da, članak o onoj Hitlerovoj slici se meni  recimo dopao ... al tu već ulazimo u domen o ukusima se raspravlja ili ne raspravlja.

Edited by ljuttko
Posted (edited)

Okej, pre svega, jesi li ti ozbiljna za onaj tekst o Vilijamsu? Polemiše se sa tekstovima koji tvrde nešto sa čim se ne slažeš, a ono nije ni za kritiku,

ni za polemiku, nego za uredničku intervenicju. A pošto urednik svoj posao nažalost nije uradio, onda tu pomoći nema.

Ne znam šta znači personalna netrpeljivost (osim u smislu - everything's personal when you're a person) u ovakvom kontekstu, ne poznajem čoveka, poznajem samo njegovo pisanje. I nije on jedini simptonm našeg propadanje, ima ih puno, i na svakom su koraku (eno ti ga na susednom topiku onaj Kaić), a pritom mislim na novu nepismenost koja suvereno vlada javnom sferom. Kakve polemike, kakav Čas anatomije, kakvi bakrači - to je moglo nešto da vredi u zemlji koja je imala nekakvu javnu sferu i intelektualnu javnost, sad - para vrti gde burgija neće. Sad bi Kiš pisao Čas anatomije kao tekst u Betonu, koji bi pročitalo oko dvestotinak ljudi. doklen bi nam Dragan M. Jeremić svakog dana objašnjavao sa TV-a, izdavao knjigu svojih Misli i maksima za Lagunu (srpski Koeljo!), i pisao kolumnu za Vreme.

Edited by Turnbull
Posted

turnbule jel znaš da si bazdulja pre 06/12/12 pomenuo čak jednom a posle toga samo 64 puta :fantom:

Posted

pre no sto ste se smuvali, a onda te on ostavio.

Posted

Okej, pre svega, jesi li ti ozbiljna za onaj tekst o Vilijamsu? Polemiše se sa tekstovima koji tvrde nešto sa čim se ne slažeš, a ono nije ni za kritiku,

ni za polemiku, nego za uredničku intervenicju. A pošto urednik svoj posao nažalost nije uradio, onda tu pomoći nema.

Ne znam šta znači personalna netrpeljivost (osim u smislu - everything's personal when you're a person) u ovakvom kontekstu, ne poznajem čoveka, poznajem samo njegovo pisanje. I nije on jedini simptonm našeg propadanje, ima ih puno, i na svakom su koraku (eno ti ga na susednom topiku onaj Kaić), a pritom mislim na novu nepismenost koja suvereno vlada javnom sferom. Kakve polemike, kakav Čas anatomije, kakvi bakrači - to je moglo nešto da vredi u zemlji koja je imala nekakvu javnu sferu i intelektualnu javnost, sad - para vrti gde burgija neće. Sad bi Kiš pisao Čas anatomije kao tekst u Betonu, koji bi pročitalo oko dvestotinak ljudi. doklen bi nam Dragan M. Jeremić svakog dana objašnjavao sa TV-a, izdavao knjigu svojih Misli i maksima za Lagunu (srpski Koeljo!), i pisao kolumnu za Vreme.

:lolol:

Turnbull objasnio. (Srpski Koeljo :0.6: )