duda Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 (edited) sve jedem i ne podrignjuvamzeolit rula :fantom:e da, ovaj zeolit što pijem je skup poprilično, 60 g, 550 dinako neko zna za neki pouzdan izvor a jeftinije, nek javi Edited February 27, 2013 by duda
duda Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 (edited) i još neštopošto smo kukali okolo kako ne znamo šta jedemo (hemije, pesticidi, itd), priča se i da potapanje povrća u vodu u kojoj je rastvoren zeolit pomaže, tj. otklanja razne hemije i toksinee sad, valjalo bi pronaći taj zeolit po razumnoj cenimožda taj koji bi se koristio za pranje povrća i ne mora da bude baš taj najčistiji kao što je ovaj homezel koji je namenjen za direktnu konzumacijued.@gazo, jel' ono beše rada prodaje zeolit ? pošto je kod nje ? Edited February 27, 2013 by duda
yolo Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 (edited) bas sam uzeo da napisem da ima zeolit pod imenom ca-zel kod rademada se secam da mi je uvek dolovalo dosta skupo, pa ne ocekujem da ce biti bas neki hepi end.doduse ima neka prica za taj njen da to nije ta bazicna varijanta iz stocne apoteke.... :) Edited February 27, 2013 by gazza1
ivy Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 a od cega da pravimo, molicu lepo?!pa od mleka kada ozdravi,u buducnosti..misim nece ovo zauvek trajati..DarkAttraktor se zalio da su mu svi ovdasnji,postojeci kefiri slabasni enzimima i zivotom..
duda Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 (edited) da, pretpostavila sam da je kod rade isto taj čistiali za ovo pranje povrća bi to baš bilo preskupovidela sam na netu neki od po kile za 600 din al' to mi baš sumnjivogde ima da se kupi taj što se sada deli stočarima, ako se meša sa silažom koju jede stoka, što ne bi valjao i za pranje povrća ?ed. DarkAttraktor se zalio da su mu svi ovdasnji,postojeci kefiri slabasni enzimima i zivotom.. ja jedno po godine pravila taj kefir sa zrncima, posle prestala jer se muž žalio da mu to prekiselo,pa mi se nije pravilo samo zbog sebe niko drugi nije teo da ga pijeza te što im je ovaj industrijski preslab, taj kućni je prava stvar Edited February 27, 2013 by duda
ivy Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 sve jedem i ne podrignjuvamzeolit rula :fantom:e da, ovaj zeolit što pijem je skup poprilično, 60 g, 550 dinako neko zna za neki pouzdan izvor a jeftinije, nek javidobila moja mama od neke svoje rodjake punu teglu jer neki njen rodjak to pravi/puni u nekoj Pazovi,nisam bas dobro razumela sta i kako ugl imam punu teglu toga pa sada u tom svetlu molim objasnjenje sta je to,cemu sluzi i jel to mogu svi da konzumiraju?
duda Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 dobila moja mama od neke svoje rodjake punu teglu jer neki njen rodjak to pravi/puni u nekoj Pazovi,nisam bas dobro razumela sta i kako ugl imam punu teglu togapa sada u tom svetlu molim objasnjenje sta je to,cemu sluzi i jel to mogu svi da konzumiraju? zeolita ti daj taj jeftini izvor
ivy Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 zanimljivo...mada sam ja uvek skepticna prema svim tim praskovima,svako nekoliko se pojavljuje nesto novo sto je cudotvorno i delotvorno,sve odnese kao rukom i slicno..nemam nista sa spiska bolesti ali cu mu ,u svetlu :imam punu teglu toga:,dati sansu i probati a za izvor,ok javim ako saznam
DarkAttraktor Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 ja jedno po godine pravila taj kefir sa zrncima, posle prestala jer se muž žalio da mu to prekiselo,pa mi se nije pravilo samo zbog sebe niko drugi nije teo da ga pijeza te što im je ovaj industrijski preslab, taj kućni je prava stvarjoooj, da znas da hocu ! hvala za tip ! i hvala ivy !
zorglub Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Vi se zezate za zeolit, jel' da? Evo prihvatam da sam glupi Bosanac što ne kapira šegu, samo mi recite.
ivy Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 ja jedno po godine pravila taj kefir sa zrncima, posle prestala jer se muž žalio da mu to prekiselo,pa mi se nije pravilo samo zbog sebe niko drugi nije teo da ga pijeza te što im je ovaj industrijski preslab, taj kućni je prava stvarali bas moze da ti bude kakav hoces,misim imas mogucnost kontrolisanja raznih temperatura,duzine trajanja pravljenja i kolicine mleka/gljive...moze da bude od skroz blag do kiseo ubica a izmedju nijansi kiselosti koliko hoces..ok,jeste malo komlikovano i treba mu se posvetiti ali samo dok ga ne uhvatis gde je taj ukus sto ti se svidja i posle je lako
duda Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Vi se zezate za zeolit, jel' da? Evo prihvatam da sam glupi Bosanac što ne kapira šegu, samo mi recite.ne znam za ostale, ja sam mrtva ozbiljnaali bas moze da ti bude kakav hoces,misim imas mogucnost kontrolisanja raznih temperatura,duzine trajanja pravljenja i kolicine mleka/gljive...moze da bude od skroz blag do kiseo ubica a izmedju nijansi kiselosti koliko hoces..ok,jeste malo komlikovano i treba mu se posvetiti ali samo dok ga ne uhvatis gde je taj ukus sto ti se svidja i posle je lakoja pravila po uputama i uvek mi ispadalo dosta kiselo, tj. dok dobijem željenu gustinu bogme se to dobro ukiseli
ivy Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 e pa onda smanjis vreme pravljenja ili povecas mleko/smanjis gljivu...mozes se igrati kako hoces..misim ko hoce i ima motiva..
Frile Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Vi se zezate za zeolit, jel' da? Evo prihvatam da sam glupi Bosanac što ne kapira šegu, samo mi recite.Magični prah koji leči čisti sve odreda.
Recommended Posts