February 24, 201313 yr a povrce iz inostranstva? (molim te, pre nego sto okoncas u stilu i siroko, probaj domaci slavonski kulen iz delikatesne radnjice preko puta prve gimnazije (ne znam da l je i dalje prva, al ona tadiceva) dakle, tamo, slavonski, mekani, pravi, prave ga u vojvodini slavonijan refjudziz, kilogram 2450 dinara. ja, naravno, nisam jela, ali znam ko jeste, a ko jeste, taj je i odusevljen. ovosezonski je, dakle neukaljan ovogodisnjim rodom kukuruza)ja sam danas konacno uspela da resim problem kafe s mlekom. postoji kompleta koju sam potpuno smetnula s uma (al na muci kako radi mozak :D), a postoje i mala inostrana mlekca od 10 posto masti, u casicama, pakovanja od 10, sto stoji u friziderima. Edited February 24, 201313 yr by darling
February 24, 201313 yr Moj muž se prebacio na onaj dezodorans-šlag (u spreju), nakrka pola šolje i čeka da se rastopi.
February 24, 201313 yr Pazi, ja kulen obožavam, bolji mi od svake pršute, ali ako se ne varam jer sam poslednji put kupovala jesenas, San Daniele u mojoj tratoriji je oko 25e/kg. Šta god i kako god, u kulen se stavljaju jeftinije sirovine nego u San Daniele.
February 24, 201313 yr правом кулену никакав Сан Даниеле не може ни да приђе. одрастао сам на вуковарском кулену и кобасицама а живео сам овде дуго у Малој Италији.
February 24, 201313 yr U kulen bi trebalo da ide zaista najbolje meso but i kremenadle tako je bilo bar za kamere kad je Memedovic obisao nekoliko centara proizvodnje u bivsoj Jugoslaviji. ima ga od 1000 do 2600 a sunka je od 1400 do 3000, pri tome domaci ubijaju sa cenama vise od francuskih i italijanskih. to ponekad uzmemo imamo domacu prozvod jos ove godine ako ne napravim susionu u podrumu.
February 24, 201313 yr meni je najkulen neki slovacki kojim su me neke slovakinje iz ns hranile kad sam bio na moru u crnugoru. mnogo je krupnije seckano meso i mislim da su bas vrhunski delovi svinje u pitanju.
February 24, 201313 yr pa i ja kazem da vise volim kulen od pata negre, ali prsuta je suseni but, a ovo je mesavina raznog mesa i zacina.plus jedan za backi petrovac, a ja ovde imam izvore iz djakova. :D Edited February 24, 201313 yr by MayDay