garcia Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 ...da je aflatoksin na merenjima u zakonski dozvoljenim granicama. upravo je to ono sto nas plasi.
darling Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 (edited) u pravu je covek za kukuruz i seno. znaci, ako su krave iz sirotinjskog kraja gde nemaju novca za kukuruz, nego ih hrane travom i senom, valja. u tom kljucu verovatno su mleko i mlecni proizvodi malih sandzackih mlekara koji se prodaju u halal prodavnicama okej. jedino sto su bljaksi al sve u sta ide zarazeni kukuruz je problematicno, ukljucujuci i pivo. Edited October 12, 2015 by darling
darling Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 ali i mi odrasli treba da budemo zdravi, ne samo deca.
garcia Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 apsolutno se slazem, samo su ugrozenije osobe u razvoju. http://ije.oxfordjournals.org/content/32/4/556.full
Tale Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 upravo je to ono sto nas plasi. Znam, pa ne šetaju tu granicu tek onako.
salerokada Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 apsolutno se slazem, samo su ugrozenije osobe u razvoju. http://ije.oxfordjournals.org/content/32/4/556.full Ja ništa ne razumem ovaj tekst, ali i bez razumevanja je to vrlo logično. Jer nije isto kada istu količinu aflatoskina unese osoba koja ima 8kg i osoba koja ima 80kg. Moja dilema je sa odnosom dozvoljene količine world-wide. Zbog čega EU ima 10 puta strožiji kriterijum od ostatka sveta? Naravno da je manje otrova uvek bolje, ali da li je 0,5 i dalje bezbedno a EU super osetljiva ili je EU razumna, a ostatak sveta podložan pritisku mlekarskih korporacija?
darling Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 meni se cini da eu ima visi standard zastite stanovnistva, azija ne pije mleko i ne proizvodi kukuruz, njima je svejedno, rusiju boli dupe, a ameri stite proizvodjnju kukuruza i mleka.
eumeswil Posted October 14, 2015 Posted October 14, 2015 u pravu je covek za kukuruz i seno. znaci, ako su krave iz sirotinjskog kraja gde nemaju novca za kukuruz, nego ih hrane travom i senom, valja. u tom kljucu verovatno su mleko i mlecni proizvodi malih sandzackih mlekara koji se prodaju u halal prodavnicama okej. jedino sto su bljaksi Ček, zar nije priča da stoka odgajena na pašnjacima daje najkvalitetnije meso i mleko?
darling Posted October 14, 2015 Posted October 14, 2015 pa jeste, super je kad se krava seta i pase, mislim, to je normalno. al nesto u tehnologiji prerade mleka kod njih meni ne odgovara, ne svidja mi se ukus. nekako je previse seljacki.
Lezilebovich Posted October 14, 2015 Posted October 14, 2015 hoćeš reći da nije dovoljno prerađeno i da je ostao poneki hranljivi sastojak :).
banatjanin Posted October 14, 2015 Posted October 14, 2015 sreo sam ne mali broj ljudi koji nisu mogli da piju mleko od prave krave, koja živi na livadi, a zimi ćopa seno (imao neke rođake po brdima Toplice do pre par godina, pa se išlo, pilo, dovlačilo mleko, kajamak, sir) isto kao što su u jednom ugostiteljkom objektu salašarkosg tipa kod NSa jednog momenta počeli da pirpremaju piletinu gajenu u dvorištu, bez koncentrata i ljudi nisu hteli da jedu. žalili se da je žilavo i da miriše neobično
MancMellow Posted October 14, 2015 Posted October 14, 2015 isto kao što su u jednom ugostiteljkom objektu salašarkosg tipa kod NSa jednog momenta počeli da pirpremaju piletinu gajenu u dvorištu, bez koncentrata i ljudi nisu hteli da jedu. žalili se da je žilavo i da miriše neobično Pa da, to je sad vrsta divljači :D
gospa buba Posted October 14, 2015 Posted October 14, 2015 (edited) nene, mleko iz krave apsolutno ne dolazi u obzir. ja i u industrijskom mleku u prolece prepoznam kad se promeni ishrana Edited October 14, 2015 by gospa buba
svashtabezneshto Posted October 14, 2015 Posted October 14, 2015 Jedno vreme je ono Bello, šatro, organsko mleko imalo jak šmek na štalu. Jogurt takođe. Više nema.
Recommended Posts