Jump to content

Featured Replies

...da je aflatoksin na merenjima u zakonski dozvoljenim granicama.

upravo je to ono sto nas plasi.

u pravu je covek za kukuruz i seno. znaci, ako su krave iz sirotinjskog kraja gde nemaju novca za kukuruz, nego ih hrane travom i senom, valja. u tom kljucu verovatno su mleko i mlecni proizvodi malih sandzackih mlekara koji se prodaju u halal prodavnicama okej. jedino sto su bljaksi  :lolol:

al sve u sta ide zarazeni kukuruz je problematicno, ukljucujuci i pivo. 

Edited by darling

dete mi slabo pije pivo.

ali i mi odrasli treba da budemo zdravi, ne samo deca. 

upravo je to ono sto nas plasi.

Znam, pa ne šetaju tu granicu tek onako.

apsolutno se slazem, samo su ugrozenije osobe u razvoju.

http://ije.oxfordjournals.org/content/32/4/556.full

Ja ništa ne razumem ovaj tekst, ali i bez razumevanja je to vrlo logično. Jer nije isto kada istu količinu aflatoskina unese osoba koja ima 8kg i osoba koja ima 80kg.

Moja dilema je sa odnosom dozvoljene količine world-wide. Zbog čega EU ima 10 puta strožiji kriterijum od ostatka sveta?

Naravno da je manje otrova uvek bolje, ali da li je 0,5 i dalje bezbedno a EU super osetljiva ili je EU razumna, a ostatak sveta podložan pritisku mlekarskih korporacija?

meni se cini da eu ima visi standard zastite stanovnistva, azija ne pije mleko i ne proizvodi kukuruz, njima je svejedno, rusiju boli dupe, a ameri stite proizvodjnju kukuruza i mleka. 

u pravu je covek za kukuruz i seno. znaci, ako su krave iz sirotinjskog kraja gde nemaju novca za kukuruz, nego ih hrane travom i senom, valja. u tom kljucu verovatno su mleko i mlecni proizvodi malih sandzackih mlekara koji se prodaju u halal prodavnicama okej. jedino sto su bljaksi  :lolol:

Ček, zar nije priča da stoka odgajena na pašnjacima daje najkvalitetnije meso i mleko?

pa jeste, super je kad se krava seta i pase, mislim, to je normalno. al nesto u tehnologiji prerade mleka kod njih meni ne odgovara, ne svidja mi se ukus. nekako je previse seljacki.  

hoćeš reći da nije dovoljno prerađeno i da je ostao poneki hranljivi sastojak :).

sreo sam ne mali broj ljudi koji nisu mogli da piju mleko od prave krave, koja živi na livadi, a zimi ćopa seno (imao neke rođake po brdima Toplice do pre par godina, pa se išlo, pilo, dovlačilo mleko, kajamak, sir)

isto kao što su u jednom ugostiteljkom objektu salašarkosg tipa  kod NSa jednog momenta počeli da pirpremaju piletinu gajenu u dvorištu, bez koncentrata i ljudi nisu hteli da jedu. žalili se da je žilavo i da miriše neobično

isto kao što su u jednom ugostiteljkom objektu salašarkosg tipa  kod NSa jednog momenta počeli da pirpremaju piletinu gajenu u dvorištu, bez koncentrata i ljudi nisu hteli da jedu. žalili se da je žilavo i da miriše neobično

Pa da, to je sad vrsta divljači :D

nene, mleko iz krave apsolutno ne dolazi u obzir. ja i u industrijskom mleku u prolece prepoznam kad se promeni ishrana :lolol:

Edited by gospa buba

Jedno vreme je ono Bello, šatro, organsko mleko imalo jak šmek na štalu. Jogurt takođe.

Više nema.