Jump to content
IGNORED

Basket news

Ros

Recommended Posts

Posted

Ne kapiram sto se Slovenija gura kad je niko i ne proziva. Oni i nemaju klubove koji bi mogli da igraju EK, pa nemaju ni problem. Ako hceo da se povuku iz ABA lige to je vec njihova stvar, mada mi je tek to suludo, a nest onisam siguran da je to stav klubova. 

Savezi bi trebalo da budu orgnaizacija sastavljena od klubova i da koordinise njihovo funkcionisanje. Ovde ispada da su savezi neke potpuno nezavisne tvorevine koje ne zavise od klubova vec se trude da im gazduju... Potpuno ludilo mozga. 

Uopste ne moras da budes za ULEB i Evroligu. Ne moraju nista da urade. Samo gledas sta radi FIBA i njihovi eksponati po savezima i krstis se i levom i desnom dok se pitas da li su oni uopste normalni. Pa ako si i imao dilemu, vise nje nemas - zakatanciti FIBA pod hitno. Ovu i ovakvu FIBA.

Posted

Pa problem je u tome sto je ABA liga na nedavnom sastanku potpisala onaj sporazum sa Jordijem, 1+3. Sampion u EL, 3 u EC. I sad FIBA Europe zahteva od saveza da se distanciraju od ABA lige koja se prosle godine reformirala da bi je ta ista FIBA Europe priznala :D

Kaze predsednik SLO saveza da su isti potez povukli i Srbi i Hrvati, i da su razgovori oko novog takmicenja vec poceli.

E da, malo mi je jasnije ono sto mi u prethodnom postu nije bilo... oko termina takmicenja. Kvalifikacije zavrsavaju 17.9., odmah nakon toga bi krenuli domaci sampionati i posle toga i to novo regionalno takmicenje za koje jos niko ne zna na sta ce da lici.

Posted

I becki konjusari imaju Bodirogu. :fantom:

Posted

Guze se da bi imali jaci uticaj u buducnosti. Treba to sve, i satro saveze (cije pitam li se) i FIBA-u odjebati, pa neka se za 10 godina takmice u troskoku.

Posted

Treba da se skupe svi klubovi i posalju zajednicko saopstenje FIBA i njenim savezima. Sa dve reci: Duvajte ga!

Posted
Izvršni komitet FIBA Evropa održao je sastanak u Parizu, a tema je bio odgovor 14 nacionalnih saveza koji su se izjasnili oko podela u evropskoj košarci.

Komitet je doneo nekoliko odluka, a najvažnija je da se suspenduje ABA liga.

:isuse:

Posted

Očigledno je ABA liga smetnja u razvoju ne samo srpskim košarkaškim centrima, već i onim širom Evrope.

Posted

FIBA treba oterati u pimpek pa nek igraju reprezentativna takmicenja sa Islandom i slicnima ako im se to svidja. Ionako reprezentativna kosarka sve vise gubi smisao sa naturalizovanim igracima.

Posted

http://www.eurohoops.net/national-teams/235635/no-latvian-nt-for-porzingis

Latvia will fight for a place in the Rio Olympics without the biggest star of the country. Kristaps Porzingis announced in a press conference in Riga, Latvia, that he will not be available for the national team this summer.

The Knicks decided that it will be better for the young player to work on his game and not be part of the national team in the qualifying tournament

Posted

Porzingis će biti novi Ilgauskas u smislu da nikad neće ni zaigrati za reprezentaciju.

Posted

Naravno da ce zaigrati. Sad jos mogu da ga zajebavaju iz kluba ovako, za neku godinu nece moci da mu zabrane nista.

Posted

Kao i Jokiću, bojim se.

Ne bi trebalo da imaju pravo da mu zabrane, koliko mi se čini.

Posted

Jokic ce igrati sigurno, a iz ove perspektive pametna je bila odluka sto je pauzirao prosle godine.

Niko ne sme da im zabrani, narocito ne igracu koji je u poziciji u kojoj je on, ovo je iskljucivo njegova odluka.

Posted

Misliš da je Porzingis sam rešio da preskoči kvalifikacije i možda Olimpijadu? Ne mogu da zamislim igrača, pogotovo tako mladog koji bi tako nešto uradio.

Posted

Mislim, nema teorije da mogu da mu zabrane bilo sta. Olimpijadu ne bi preskocio, ali zna da put vodi preko tea.