Jump to content
IGNORED

Slavsko-domaćinska tema

renne

Recommended Posts

Posted

Braćo i sestre, ae bacite neki know-how za farbanje jaja bez boja. Ja znam samo za foru sa crnim lukom.

I ako imate neki trik za utiskivanje šara, ali po mogućnosti da ne moram da berem listiće kiseljaka na livadi i da ne tražim od hanume da se odrekne jednog para najlonki (doduše njena faca na takav zahtev bi bila priceless momenat 1 vaskrsa).

Posted

Može spanaćem, koprivom, zamrznutim šljivama. Šare neki stali heklani milje

Posted

pa šta znam, ja farbam samo u crnom luku, jer muž (a koji i inače više drži do tradicije, pa se ja tu složim jer mi je svejedno u princiou) kaže da jaja treba da budu crvena, a ne šarena

i onda, kada se farba sa crnim lukom, ima ona šema da se sitno isecka nešto lukovine, jaje se umoči u vodu, pa onda u tu lukovinum pa onda u čarapu, pa na farbanje

dakle, čarapu ne moš' da izbegneš  :fantom:

ima i neka fora sa koprivom da se farba u zeleno, ali to nisam isprobala

sa lukovinom dobiješ nešto ovako:

DSC03093.JPG

Posted (edited)

ja cu farbati u cvekli i spanatu..planiram da skuvam cveklu i da stavim jaja u to da prenoce i sutra ih skuvam..tako nesto sam mislila i sa spanatom..nemam pojma,eksperiment je..javljam sutra da li je ispalo

moze i u ljubicastom kupusu i u kurkumi ali to sad nemam ..ako nabavim onda cu i to

Edited by ivy
Posted

ja cu farbati u cvekli i spanatu..planiram da skuvam cveklu i da stavim jaja u to da prenoce i sutra ih skuvam..tako nesto sam mislila i sa spanatom..nemam pojma,eksperiment je..javljam sutra da li je ispalo

moze i u ljubicastom kupusu i u kurkumi ali to sad nemam ..ako nabavim onda cu i to

dobro ti je to za kurkumu, to je lepa jarko zuta boja i kapiram da ce da se uhvati i od jedne kasike kurkume na par litara.

nego meni treba da ofarbam 10-tak jaja samo, idem u natalince u nedelju pa moram da se pripremim

Posted

mislim da treba dosta kurkume..svuda nalazim da treba nekoliko(4,5,6) kasika na 2litre vode..

i ja cu ofarbati mozda 15tak kom max..