yolo Posted April 28, 2016 Posted April 28, 2016 (edited) da li je moguce da nam se idea obraca ovako?! http://www.idea.rs/ Akcije/ Katalozi/ Uskrsnja-akcija-utorak-26.travanj-2016.-02-00-00-ponedjeljak-02.svibanj-2016.-02-00-00 Edited April 28, 2016 by yolo
Haralampije Posted April 28, 2016 Posted April 28, 2016 da li je moguce da nam se idea obraca ovako?! http://www.idea.rs/ Akcije/ Katalozi/ Uskrsnja-akcija-utorak-26.travanj-2016.-02-00-00-ponedjeljak-02.svibanj-2016.-02-00-00 pa to ide iz centrale , trg Drazena Petrovica
Muwan Posted April 29, 2016 Posted April 29, 2016 Braćo i sestre, ae bacite neki know-how za farbanje jaja bez boja. Ja znam samo za foru sa crnim lukom. I ako imate neki trik za utiskivanje šara, ali po mogućnosti da ne moram da berem listiće kiseljaka na livadi i da ne tražim od hanume da se odrekne jednog para najlonki (doduše njena faca na takav zahtev bi bila priceless momenat 1 vaskrsa).
renne Posted April 29, 2016 Author Posted April 29, 2016 Može spanaćem, koprivom, zamrznutim šljivama. Šare neki stali heklani milje
duda Posted April 29, 2016 Posted April 29, 2016 pa šta znam, ja farbam samo u crnom luku, jer muž (a koji i inače više drži do tradicije, pa se ja tu složim jer mi je svejedno u princiou) kaže da jaja treba da budu crvena, a ne šarena i onda, kada se farba sa crnim lukom, ima ona šema da se sitno isecka nešto lukovine, jaje se umoči u vodu, pa onda u tu lukovinum pa onda u čarapu, pa na farbanje dakle, čarapu ne moš' da izbegneš ima i neka fora sa koprivom da se farba u zeleno, ali to nisam isprobala sa lukovinom dobiješ nešto ovako:
ivy Posted April 29, 2016 Posted April 29, 2016 (edited) ja cu farbati u cvekli i spanatu..planiram da skuvam cveklu i da stavim jaja u to da prenoce i sutra ih skuvam..tako nesto sam mislila i sa spanatom..nemam pojma,eksperiment je..javljam sutra da li je ispalo moze i u ljubicastom kupusu i u kurkumi ali to sad nemam ..ako nabavim onda cu i to Edited April 29, 2016 by ivy
yolo Posted April 29, 2016 Posted April 29, 2016 ja cu farbati u cvekli i spanatu..planiram da skuvam cveklu i da stavim jaja u to da prenoce i sutra ih skuvam..tako nesto sam mislila i sa spanatom..nemam pojma,eksperiment je..javljam sutra da li je ispalo moze i u ljubicastom kupusu i u kurkumi ali to sad nemam ..ako nabavim onda cu i to dobro ti je to za kurkumu, to je lepa jarko zuta boja i kapiram da ce da se uhvati i od jedne kasike kurkume na par litara. nego meni treba da ofarbam 10-tak jaja samo, idem u natalince u nedelju pa moram da se pripremim
ivy Posted April 29, 2016 Posted April 29, 2016 mislim da treba dosta kurkume..svuda nalazim da treba nekoliko(4,5,6) kasika na 2litre vode.. i ja cu ofarbati mozda 15tak kom max..
Recommended Posts