August 16, 2025Aug 16 16 minutes ago, Amos said:Kako se to igra? Ja bih probo al' uvek mi glupo da smaram ljude da mi objašnjavaju. Dolazim u godine kad je to glavna tema na roštiljima pored kola, a numem ništa da kažem.draftuješ pred sezonu obično "snake" metodom (random raspored, prva ekipa bira jokića ili wembyja ili luku, zavisi od taktike i ostalih performansi lige - poslednja bira dva igrača, pa se tako draftuje sve dok prvi ne dođe na red da bira dva, pa dok ne popuniš roster). svake nedelje imaš jedan duel protiv neke ekipe i cilj je da budeš bolji u što više pojedinačnih kategorija (npr takmičite se u poenima, skokovima, fg%, asistencijama, ukradenim..itd) ako ima 10 ili 15 kategorija, pobednik je onaj koji osvoji 6, 7, 8 ili višena kraju regularne sezone se igra plejof, opet po nedelju dana i toeto.dobra zabava od oktobra do nekog martapuno zavisi toga od broja ekipa koje učestvuju i izbora kategorija ali imaš i puno fantazi sadržaja da se raspitaš i proučišnprhttps://www.youtube.com/@LockedOnFantasyBasketball/videosizvinjavam se za off, neka prebaci neko gde treba,
August 16, 2025Aug 16 Hvala momci.Znao sam da će se neko smejati kad priznam svoju neukost Kakav smo mi svet :caligula:
August 16, 2025Aug 16 13 minutes ago, Amos said:Hvala momci.Znao sam da će se neko smejati kad priznam svoju neukost Kakav smo mi svet :caligula::Dnije to taj osmeh, vise je sapatnicki i sam imam slicne mukedoduse mene to nije sprecavalo da se neuk ukljucim u takmicenje i zavrsim debaklom (iskreno mene smara ceo taj koncept dugorocno, zanimljvio mi draftovati i videti konacne rezultate, ali ne i menajti iz kola u kolozapravo, neki takav fantazi gde ne bi imao prava na nikakve ili minimalne intervencije tokom sezone bi mi bio i najzanimljviji, pretpostavljam da postoji i tako nesto, mada koliko vidim daleko su zastupljenije ove varijante gde se iz kola u kolo nesto budzi)
August 16, 2025Aug 16 Ovo što je uini opisao je rotisserie format lige, on se najčešće i koristi, popularan je, jer imaš aktivnost i napetost u svakoj nedelji takmičenja. Bez obzira koji si na tabeli, može da se desi da drkneš prvoplasiranog sa 8:1 jer se poklopili takvi rezultati i raspored.Mana tog formata je što se finale lige i borba za šampiona odvija u poslednjoj (ili dve) nedelje regularne sezone kada mnogi timovi tankuju i odmaraju svoje igrače, pa se često desi da si do finala jahao na nekom Jokiću, a u finalu ti on isporuči đevrek.Ima i drugih formata, klasik format ti samo zbraja učinak tvojih igrača po statističkim kategorijama, pa se na kraju rangiraš na osnovu svake. To je mnogo laganiji tip igre, u principu set-and-forget, ali može da se desi da već do decembra-januara toliko zaostaneš da izgubiš interesovanje da ispratiš ostatak sezone.btw. i ta liga od 20 ljudi mi se čini kao set-and-forget, ne znam šta tačno tu možeš da koriguješ u toku sezone kad su samo marginalci i Đenaro Gatuzoi NBA lige.
August 16, 2025Aug 16 1 minute ago, goofs said:btw. i ta liga od 20 ljudi mi se čini kao set-and-forget, ne znam šta tačno tu možeš da koriguješ u toku sezone kad su samo marginalci i Đenaro Gatuzoi NBA lige.ma to je ludilo, pogotovo što postoje i dve lige ispod, tj A, B i C, pa po 4 ekipe na kraju seyone ispadaju u niži ili ulaze u viši rangmoraš da menjaš jer je liga izuzetno kompetitivna, osim ako nisi toliko ludo izdominirao na draftu, pa se još potrefilo da imaš sreće i sa protivnicima i performansima u prvih 5-6 nedelja, onda možeš baš minimalno da menjaš i čekaš nekog opasnog igrača sa FA ili na trejduinače je borba neprestana
August 16, 2025Aug 16 D, kapiram. To nije fantasy koji ja gotivim, tu moraš svako kolo da menjaš 8-9-10og igrača koji će odigrati 2 utakmice u nedelji za nekog ko će odigrati 3 ili 4…mnogo je to cimanja
August 16, 2025Aug 16 Svodi se na to koliko zapravo pratiš. Ko svakodnevno izlista hajlajte i preleti boxscore i eventualno obrati pažnju na povrede, fantasy je bukvalno simpatičan začin kakav god da format igraš. Desi se svakom da ne namesti tim, jbg, ali ako je sporadično neće biti odlučujuće.Meni je u početku bio zent da ću da zgotivim igrače iz svog tima koje inače ne gotivim, ali naprotiv mrzeo sam ih još više jer se ispostavilo da ih ne gotivm bez veze. Sad ih više ne draftujem čak i kad mislim da su trebali da budu draftovani 20 mesta ranije.
August 16, 2025Aug 16 Jos uvek nisu naucili da brane sut za tri poena , Cesi su imali 20+ otvorenih suteva za tri poena na utakmici. Neke malo ozbiljnije reprezentacije sa suterskim potencijalom ce nas ozbiljno natamburati sa onakvom odbranom. Edited August 16, 2025Aug 16 by Micko8
August 16, 2025Aug 16 ne mozes to da naucis ovakvu ekipu, mi smo bas prototip liabilityja kada se brani trica
August 16, 2025Aug 16 6 hours ago, freakns said:Ceska po kvalitetu vise pripada azijskom kontinentu, i to subzona bliski istok.videcemo veceras dal cemo da upregnemo i dal ce Svabovi da se oznoje... mogla bi biti dobra tekma, prava prvenstvena. ali cenim da ce ipak oba tima da igraju pod rucnom jer ovo bi moglo biti polufinale ili finale EPinace, jako mi je interesantan defanzivni koncept. i to vidim da vezbamo jos od prve pripremne. stanemo u coveka, Debeli iskace na help na igracu koji moze da probije, Petrusev rotira pod kos. izbacuje se lopta iz ruke tog igraca, Debeli se vraca u reket a mi stajemo u neku vrstu 4+1 zone, gde prakticno forsiramo sut protivnika za 3... cela odbrana je postavljena tako da ne dajemo poene iz reketa.za napad mi se dopada sto ne izmisljamo toplu vodu. ako nije prosla tranzicija, guraj loptu na niski post, kao da je '83. i radi ko podmazano obzirom da je Debeli najbolji centar u Evropi, pa 17 praznih mesta, pa Milutinov i onda jos 3 prazna mesta pa dolazi ostatakne forsira se šut za 3p ali se igra no middle, to je osnovni princip, sve ostalo su nijanse
August 16, 2025Aug 16 7 minutes ago, theanswer said:ne forsira se šut za 3p ali se igra no middle, to je osnovni princip, sve ostalo su nijansesta je "no middle"? naslucujem ali ne znam
August 16, 2025Aug 16 2 minutes ago, uini said:sta je "no middle"? naslucujem ali ne znamnema dribble drive u sredinu, svaki pik sa strane usmeravaš na baseline i sideline, odnosno igraš "ice".
August 16, 2025Aug 16 to mi reci, "led" - to su knicksi igrali kada su bili defanzivno najnemocniji & bullsi kada su bili najmocniji iza jordana.