dare... Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 ....peti igrač; dobavljač, (diler).učesnici u igri Alkoholičar:alkoholičar, progonilac, spasilac, englez i dobavljač.Voleo bih par reči o Englezu, ako nije problem...(btw. braća englezi inače jesu stručnjaci na ovu temu... moja malenkost inače ceo život pljuje engleze, a onda na kraju prizna da su isti skoro na svaku temu surovo u pravu)
djili Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 e vala jebo topik ako je potrebno postaviti ovakvo pitanje.na svakom forumskom topiku o ovisnosti dobar broj ucesnika je glasao da samo stoka (supruznicka, roditeljska) moze da zapostavi ovisnika, pa makar on potpuno sociopatski odbijao da se lijeci i unistavao svoju porodicu. hau jes nou.pitanje je bilo ne sta misli joe blow vec sta misle eksperti koji naucno dokazuju da je alkoholizam zarazan po zenskoj liniji.
morgana Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 (edited) ...sta god Edited January 21, 2013 by morgana
pt 2.0 Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 na svakom forumskom topiku o ovisnosti dobar broj ucesnika je glasao da samo stoka (supruznicka, roditeljska) moze da zapostavi ovisnika, pa makar on potpuno sociopatski odbijao da se lijeci i unistavao svoju porodicu. hau jes nou.hm. ja sam bila stoka, a i glasam za ostavljanje.i to u roku od odmah.(doduse, u mom slucaju alkoholizam je bio "zateceno stanje" koje cak nisam odmah ni prepoznala. slucajno pre par nedelja saznam, nakon 12 godina, nastavak njegove price. prilicno rasparan zivot, i dalje pun alkohola.)
morgana Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 (edited) ok je je ostavljanje, naravski :)a i neostavljanje je ok.jedino nije ok podrzavati ovisnika u ovisnosti.nego zgodno mi je doslo ono pitanje da pomenem kako ljudi ponekad imaju romanticnu predstavu o ovisnosti (naravno, bez zle namjere) pa vide ovisnika samo kao zrtvu okoline a okolinu kao obaveznu na nadljudske napore u pomoci ovisniku.i okolina ima pravo da se umori. Edited January 22, 2013 by morgana
Frile Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Čitam večeras blogove i slučajno naletim na ovu priču. Setim se foruma i svega što je Dare pisao.Strašno je kako se obrasci ponašanja usvajaju i nesvesno ponavljaju (ne samo kad je alkoholizam u pitanju).
pacey defender Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=OnGODzso0qk
kgmr Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 nego zgodno mi je doslo ono pitanje da pomenem kako ljudi ponekad imaju romanticnu predstavu o ovisnosti (naravno, bez zle namjere) e bas to, nikad nisam uspela tako jednostavno i jasno da srocim
ToniAdams Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 trebala si mene da pitas, ja bih ti objasnio kako sam seksi navucen na kapi za nos.
burazer Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 ok je je ostavljanje, naravski :)a i neostavljanje je ok.jedino nije ok podrzavati ovisnika u ovisnosti.nego zgodno mi je doslo ono pitanje da pomenem kako ljudi ponekad imaju romanticnu predstavu o ovisnosti (naravno, bez zle namjere) pa vide ovisnika samo kao zrtvu okoline a okolinu kao obaveznu na nadljudske napore u pomoci ovisniku.i okolina ima pravo da se umori.romanticno
SNARC Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Čitam večeras blogove i slučajno naletim na ovu priču. Setim se foruma i svega što je Dare pisao.Ta prica je bila drugoplasirana na konkursu za koji sam prvi put cuo. Prvoplasirana je nesto sto je dare verovatno zeleo i sto bi svakako trebao da uradi.http://www.boblebowski.com/category/zapisi-sa-uspona/dare..hvala na napisanom..nadam se da neki drugi vetrovi duvaju kod tebe danas.
Lezilebovich Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 Moj drug pre neki dan bio kod nekog psihologa (koji je u penziji, ali i dalje radi), strucnjaka za alkoholizam, po uputu nekog drugog psihologa. Drug je boem, napija se nekoliko puta nedeljno, nekad i po vise dana bez prekida (nekad i od jutra od sutra), spava tu i tamo i tako vec 10+ godina, Naravno, sve je on to ispricao, ali nije alkoholicar jer ne pije svaki dan. Nekako mi ta definicija uzasno preuska, ali eto on ima zvanicnu potvrdu :).
Recommended Posts