Jump to content
IGNORED

Alkoholizam i priključenija

pt 2.0

Recommended Posts

Posted
....peti igrač; dobavljač, (diler).učesnici u igri Alkoholičar:alkoholičar, progonilac, spasilac, englez i dobavljač.
Voleo bih par reči o Englezu, ako nije problem...(btw. braća englezi inače jesu stručnjaci na ovu temu... moja malenkost inače ceo život pljuje engleze, a onda na kraju prizna da su isti skoro na svaku temu surovo u pravu)
  • Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dare...

32

• pt 2.0

20

• burazer

16

• bergasa19

14

Top Posters In This Topic

Posted
e vala jebo topik ako je potrebno postaviti ovakvo pitanje.na svakom forumskom topiku o ovisnosti dobar broj ucesnika je glasao da samo stoka (supruznicka, roditeljska) moze da zapostavi ovisnika, pa makar on potpuno sociopatski odbijao da se lijeci i unistavao svoju porodicu. hau jes nou.
pitanje je bilo ne sta misli joe blow vec sta misle eksperti koji naucno dokazuju da je alkoholizam zarazan po zenskoj liniji.
Posted (edited)

...sta god

Edited by morgana
Posted
na svakom forumskom topiku o ovisnosti dobar broj ucesnika je glasao da samo stoka (supruznicka, roditeljska) moze da zapostavi ovisnika, pa makar on potpuno sociopatski odbijao da se lijeci i unistavao svoju porodicu. hau jes nou.
hm. ja sam bila stoka, a i glasam za ostavljanje.i to u roku od odmah.(doduse, u mom slucaju alkoholizam je bio "zateceno stanje" koje cak nisam odmah ni prepoznala. slucajno pre par nedelja saznam, nakon 12 godina, nastavak njegove price. prilicno rasparan zivot, i dalje pun alkohola.)
Posted (edited)

ok je je ostavljanje, naravski :)a i neostavljanje je ok.jedino nije ok podrzavati ovisnika u ovisnosti.nego zgodno mi je doslo ono pitanje da pomenem kako ljudi ponekad imaju romanticnu predstavu o ovisnosti (naravno, bez zle namjere) pa vide ovisnika samo kao zrtvu okoline a okolinu kao obaveznu na nadljudske napore u pomoci ovisniku.i okolina ima pravo da se umori.

Edited by morgana
Posted

Čitam večeras blogove i slučajno naletim na ovu priču. Setim se foruma i svega što je Dare pisao.Strašno je kako se obrasci ponašanja usvajaju i nesvesno ponavljaju (ne samo kad je alkoholizam u pitanju).

Posted

Baš tužno. Heroj iz detinjstva.

• 4 weeks later...
Posted
nego zgodno mi je doslo ono pitanje da pomenem kako ljudi ponekad imaju romanticnu predstavu o ovisnosti (naravno, bez zle namjere)
e bas to, nikad nisam uspela tako jednostavno i jasno da srocim
Posted

trebala si mene da pitas, ja bih ti objasnio kako sam seksi navucen na kapi za nos.

Posted
ok je je ostavljanje, naravski :)a i neostavljanje je ok.jedino nije ok podrzavati ovisnika u ovisnosti.nego zgodno mi je doslo ono pitanje da pomenem kako ljudi ponekad imaju romanticnu predstavu o ovisnosti (naravno, bez zle namjere) pa vide ovisnika samo kao zrtvu okoline a okolinu kao obaveznu na nadljudske napore u pomoci ovisniku.i okolina ima pravo da se umori.
romanticno
  • 2 weeks later...
Posted
Čitam večeras blogove i slučajno naletim na ovu priču. Setim se foruma i svega što je Dare pisao.
Ta prica je bila drugoplasirana na konkursu za koji sam prvi put cuo. Prvoplasirana je nesto sto je dare verovatno zeleo i sto bi svakako trebao da uradi.http://www.boblebowski.com/category/zapisi-sa-uspona/dare..hvala na napisanom..nadam se da neki drugi vetrovi duvaju kod tebe danas.
  • 1 month later...
Posted

Moj drug pre neki dan bio kod nekog psihologa (koji je u penziji, ali i dalje radi), strucnjaka za alkoholizam, po uputu nekog drugog psihologa. Drug je boem™, napija se nekoliko puta nedeljno, nekad i po vise dana bez prekida (nekad i od jutra od sutra), spava tu i tamo i tako vec 10+ godina, Naravno, sve je on to ispricao, ali nije alkoholicar jer ne pije svaki dan. Nekako mi ta definicija uzasno preuska, ali eto on ima zvanicnu potvrdu :).