darling Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 pa kad se toliko pricalo o konzervama, posla mi voda na usta to mi je omiljeno, sutlijas s visnjama. ne moras da ih ukuvavas, zaledjene na dno, preko njih mlak sutlijas, pusti par minuta da visnje puste krv , i cimet, ofkors.
Jumanji Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 Da, da cimet. Malo ih ukuvam jer onaj soook [emoji7][emoji7]
Ras Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 Na koji način da pripremim mekinje sa mlekom, a da to bude upotrebljivo? Probao sam sam prethodni put da skuvam u mleku, ne znam gde je pošlo po zlu, uglavnom to ni na šta nije ličilo! @darlingJesi li ti čitala Anu Karenjinu?
gospa buba Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 Na koji način da pripremim mekinje sa mlekom, a da to bude upotrebljivo? Probao sam sam prethodni put da skuvam u mleku, ne znam gde je pošlo po zlu, uglavnom to ni na šta nije ličilo! [mention=662]darling[/mention]Jesi li ti čitala Anu Karenjinu?zsshto ti je to potrebno? da prvo to raschistimo.sent from bubamoto
Ras Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 Ovsene mekinje, da jedem poput ovsenih pahuljica.
darling Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 (edited) minut pre nego sto si me pitao dal sam citala anu karu, procitala sam bubin post o njenom prijatelju koji je ubio svoju curu i pomislila da su sve porodice nesrecne na svoj nacin. kako si znao sta mi je u glavi, previse vremena provodimo zajedno na forumu ne, to nisam ja. tunolovac na kom se vozikam ima 17 metara i nije u mandalini Edited February 25, 2020 by darling
gospa buba Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 Ovsene mekinje, da jedem poput ovsenih pahuljica.prvo to je odvratno. ako bash morash, ja preporuchujem da nagurash u jogurt i pozderesh na gusto i brzo i zaboravish da ti se to desilo. alternativno bih meshala pahuljice i mekinje 1:1. skuvash pahuljice pa dodash mekinje, ili kako si vec navikao. sent from bubamoto
darling Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 (edited) idem sad da istrazim mekinje i zasto bi ih iko jeo pored zivih pahuljica. moze da se doda kasika u pahuljice? da li celo zrno sadrzi i pahulju i mekinju? evo veroljub zmijanac jede mekinje. https://www.trcanje.rs/ishrana/recepti/kasica-od-mekinja/ Edited February 25, 2020 by darling
gospa buba Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 mozda chovek zeli mnoshtvo celuloze.sent from bubamoto
Ras Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 Ama nestalo u lokalnom Maksiju onih makedonskih pahuljica, pa sam uzeo mekinje. Na netu nađem da zahtevaju nešto dužu pripremu, najbolje kuvanje - i kuvam i kuvam i kuvam i na kraju ništa, ko da i nisam! Najbolje d odustanem.
darling Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 1 minute ago, Ras said: Ama nestalo u lokalnom Maksiju onih makedonskih pahuljica, pa sam uzeo mekinje. Na netu nađem da zahtevaju nešto dužu pripremu, najbolje kuvanje - i kuvam i kuvam i kuvam i na kraju ništa, ko da i nisam! Najbolje d odustanem. ni slucajno. jedna moja pre par godina kupila je 10 pakovanja mekinja misleci da su pahuljice. i nista, navikla se zena i pojela ih, sta ce uopste se ne zezam, stvarno se desilo.
Ras Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 Bilo mi glupo da na ovom mestu pričam o posledicama, a nisam ni bio siguran, međutim postoji upozorenje ispod recepta na linku koji je darling ostavila.
darling Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 kako god, sacuvaj ih, ko zna kako ce se razvijati ovo s korona virusom, mozda ce te spasiti od gladi ta kesa mekinja u karantinu nego, sta su to makedonske pahuljice?
gospa buba Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 mekinje kuvati je bezveze, nece se desiti nishta. i nece ga mekinje spasit gladi moze i papir da jede ako mu je do toga. sent from bubamoto
Recommended Posts