banatjanin Posted October 18, 2019 Posted October 18, 2019 (edited) Ne mislim da je sletelo. Kapiram, Osmanlije i sve to, ali opet, to su hiljade kilometara, u ono vreme, i uticaji koji su se ukorenili među običnim ljudima, pod istim imenima. Fascinantno, bar meni. Edited October 18, 2019 by banatjanin
Ras Posted October 18, 2019 Posted October 18, 2019 10 minutes ago, Host said: Birjani je izvorno persijsko jelo koje je preko Balkana uvezeno u Indiju.
gospa buba Posted October 18, 2019 Posted October 18, 2019 aleksandar makedonski odneo.sent from bubamoto
adam Posted October 18, 2019 Posted October 18, 2019 eh... hercegovci sve sto se lagano dinsta zovu pirijan (ono sto precani zovu cuspajz) a dinstanje jw pirjanje. nije daleko od birjanija. osobito ako dodam da se u pirijan uvek doda bar shaka rize pri kraju kuvanja da upije sokove. bilo koja povrcka da se dinsta, obicno na luku (nema veze da li je s mesom il bez) postaje jelo kad se u to pri kraju ubaci shaka rize - i sve je pirijan. pa tako imamo pirijan od patlizdzana, mahuna (boranije), prase (praziluka) i tako redom... nije baz vraga.
Ras Posted October 18, 2019 Posted October 18, 2019 11 minutes ago, Host said: Mozda je izvorno makedonsko jelo uvezeno u Indiju preko Persije? Tako. Kao što Dodik izvozi jabuke.
Ras Posted October 18, 2019 Posted October 18, 2019 12 minutes ago, adam said: eh... hercegovci sve sto se lagano dinsta zovu pirijan (ono sto precani zovu cuspajz) a dinstanje jw pirjanje. nije daleko od birjanija. osobito ako dodam da se u pirijan uvek doda bar shaka rize pri kraju kuvanja da upije sokove. bilo koja povrcka da se dinsta, obicno na luku (nema veze da li je s mesom il bez) postaje jelo kad se u to pri kraju ubaci shaka rize - i sve je pirijan. pa tako imamo pirijan od patlizdzana, mahuna (boranije), prase (praziluka) i tako redom... nije baz vraga.
adam Posted October 18, 2019 Posted October 18, 2019 1 minute ago, Ras said: simpa bend... osim sto dobri covek mladja krade opremu.
Tvrdica Posted October 18, 2019 Posted October 18, 2019 23 minutes ago, gospa buba said: aleksandar makedonski odneo. sent from bubamoto Тако је.
gospa buba Posted October 18, 2019 Posted October 18, 2019 jeste. par godina kasnije pita justin prvi justinijana velikog jeli sinovac shta bi sa onim jelom shto baba pravila josh u nishu, jedu li persijanci, jedu li indusi? sent from bubamoto
Ras Posted October 18, 2019 Posted October 18, 2019 Just now, Host said: U Indiju? U Rusiju, ali putem kojim se ređe ide.
gospa buba Posted October 18, 2019 Posted October 18, 2019 @host, znam da si ozbiljan i znam da ta komunikacija mogla imat dva smera, shto da ne.al jache od mene, shta cu, prashtaj u prilog jelu, za vecheru ladno je mnogo bolje od svezeg, da znate. dakle vegetarijanska varijanta proshla, momak jedino tvrdi da sam izmislila ime i prichu sent from bubamoto
Haralampije Posted October 19, 2019 Posted October 19, 2019 39 minutes ago, aram said: vrlo lepo vise volim svinjska jaja u paprikasu ali nisu losa ni kokosija u svinjskoj slanini
aram Posted October 19, 2019 Posted October 19, 2019 5 minutes ago, Haralampije said: svinjska jaja u paprikasu +1 al ne može to baš svaki dan
Recommended Posts