Jump to content

New Now eating!

Featured Replies

• Replies 21.1k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čorba od karfiola. Teleći kotleti u kajmaku - meso sam perfektno pripremio, najpre tiganj, a zatim rerna. Međutim, mladi kajmak koji sam juče kupio na pijaci je toliko dobar da se ne sećam kada s

• Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto

• čorba od cvekle, teleći kotleti, dinstana bukovača, lučene paprike

Posted Images

35 minutes ago, renne said:

Mladi krompirići preliveni mladim kajmakom i mlada prasećina, plis mlada kupus salata

+ mlado pivce¿

• Author

nema pivce

Verovatno nema niceg ruznijeg na oko od bele kobasice (dzigernjace, majuske), ali ni ukusnijeg. Meni maltene suze idu sto nemamo vise. Do sledeceg velikog svinjokolja na zimu :cry:

Edited by I*m with the pilots

Ukusna zabava al čak i moj bakrom optočeni želudac ima koef. 1.3 da će da pati nakon uživanja. 

I danas pho, bilo i za rucak i za veceru

IMG_20190515_133602.jpg

Ukusna zabava al čak i moj bakrom optočeni želudac ima koef. 1.3 da će da pati nakon uživanja. 
Zbog čega? Šta (ti) je tesko u njoj?
  • Author
47 minutes ago, Host said:

Nego, podsetio me Barsa ovim phoom. Uskoro pravim zur i treba da skuvam za krdo, pa sam mislio da napravim banh mi sa cepkanim govedjim repovima. 

Jesu li repovi u redovnom repertoaru beogradskih mesara ili moram da narucujem unapred? 

merkator četvrtak, petak i subota

1 hour ago, Host said:

^phocking beautiful

Kod mene rizoto od liganja level brukica. Nasao pakovanje ogavnih smrznutih, srecom ciscenih, liganja u frizu. Isekao na krupnije komade, osusio, proprzio kratko na mulju i izvadio na stranu. Dalje sve kao klasican rizot, s ti sto sam polivao vodom u koju sam razmutio cetvrt kocke od povrca, malo safrana i casu bujona od gambora (*). Ispalo vrhunski, cak se ni lignje nisu mnogo bunile. 

(*) - bujon od glava i oklopa gambora. Pre par nedelja kupio pakovanje smrznutih celih gambora za gambas al ajillo. Otkinuo glave, ogulio kozu i zajedno proprzio na dosta mulja sa par ovlas zdrobljenih cenova bluka. Procedio mulje i ostavio za przenje gambora, a glave i oklop ubacio u serpu sa glavicom krupnije secenog, blago prodinstanog cluka, dodao 2-3l vode, stapin celera, sargarepu, lovorov list-persun-majcinu (za cmrlj: bouquet garni). Nakon sat vremena krckanja procedio bujon, sacekao da se ohladi i sipao u plasticne case.  Dosta je intenzivan ukus, jedna casa bujona je dovoljna za rizoto za troje/cetvoro.

Bujon moze da se napravi i od fabricki obezglavljenih gambora. Sve isto, oklopi na mulju i bluku, cedenje, pa u nesto manje vode. 

Bujon od glava gambora je super a ja kad pravim izbegavam kompikacije koje si ti primenio - ne stavljam to silno povrce, dovoljno je samo so i biber plus par kolutova limuna 

16 minutes ago, aram said:

Zapečena halva :heart:

8632996671_a5bd140650_o.jpg

naravno, ne ovako lepa na izgled, ali na ukus da :D

Ћетен алва није, таан алва није...могла би да бидне грчка.:whistle:

ja pravio od ta'an alve... slika nije moja, mislio sam da je jasno :)

Ја мислила да је твоја слика, нисам скапирала.:laugh:

pizza sa suncanicama umesto podloge :P