askeladden Posted June 15, 2018 Posted June 15, 2018 Ima u Yurskim radnjama nasih lubenica,10+kg i odlicne su.Moze i u obicnim radnjama da se nabode dobra lubenica bez kospica. Mladi luk,cekas kada mu je sezona,pa bude malo bolji.Mada ako si bas tako daleko na severu,jbga.
I*m with the pilots Posted June 16, 2018 Posted June 16, 2018 (edited) 20 hours ago, precog said: Hvala na savetu. Isprobao sam sve radnje, probao i turske radnje u nadi da ce da uvezu lubenice iz Turske, ali i dalje tugica - vodnjikavo i bezukusno. Probacu da nadjem lubenice iz Maroka. Btw. gde si nasla lubenice iz Srbije? Iz Srbije nalecem samo na Smoki, ajvar i pivo/rakiju? Ta specijalizovana prodavnica koju spomenuh ima lubenice iz Španije i Maroka van sezone, a u sezoni grčke i nase. Baš se prijatno iznenadih kada sam videla prvi put. Cena im je prošle godine bila 2€/kg, isto koliko i grčke, i marokanske trenutno. Španske su jeftinije ali iz mog, doduše vrlo ogranicenog, iskustva, nisu tako slatke. Uopšte, meni svo voće iz Španije bude bezveze te zato čekam uvek sezonski čega ima u lokalu - maline i jagode su ovde posebno dobre. Inače sam kupovala i naše kajsije <3 ima tako tih malih štandova sa voćem na dosta strana i van pijace, npr, pored puteva, ispred većih prodavnica poput Rewea ili u industrijsko-poslovnim oblastima (Gewerbegebiet). Kod nas u blizini drže ljudi štand sa ograničenim izborom, deo je njihov uzgoj a deo preprodaja. Prošle godine naleteh na kajsije, jedna gajbica sa francuskim i jedna sa - našim. Pridjem i pitam da li mogu da biram sama, dade mi žena kesu i, kao u poverenju , reče da uzmem srpske, jer su slasnije. Proradio mi srpski ponos odmah haha. Natovarim ja podosta i posle mi žena još reče da uvek pravi pekmez od tih, jer su te fransucke i nemačke dosta vodene. Eto Nije ih imala uvek, sve mi glupo da pitam kako ih nabavlja, ali uradicu to kada stignu ove sezone. A kupovala sam i na našoj lokalnoj pijaci na jednoj tezgi Super mi je inače što na pijaci i u radnjama za sve stoji jasno istaknuto poreklo Edited June 16, 2018 by I*m with the pilots
I*m with the pilots Posted June 16, 2018 Posted June 16, 2018 Precog, dakle probaj na pijaci kad dodje sezona. Ne znam kakva ti je u mestu, ako je slaba, možda vredi da odeš u neko drugo ili veće mesto gde je i izbor veći? Ja maltene sve od voća, povrća i kvalitetnog mesa/ribe kupujem na pijaci, nervira me jedino što je samo dvaput nedeljno i to radnim danima od 08, pa jurimo pre posla - sreća je što ne moramo da stignemo "na vreme"
precog Posted June 16, 2018 Posted June 16, 2018 ovde improvizuju neke tezge na centralnom gradskom trgu i na jos nekim mestima. to na trgu svaki dan do 12, a na ostalim mestima za vikend. ponuda je slaba, a cene su sumanute. u nemackoj, u obliznjem vecem mestu, imaju isto improvizovanu pijacu subotom na trgu, ponuda je bolja, ali sam odustao, mrzi me da se cimam. imam rutinu sto se tice snabdevanja: alnatura i hieber nemackoj, a u francuskoj riba, sirevi i povremeno pekarsko/slasticarski proizvodi. u alnaturi imaju solidno voce, povrce i meso i mlecne proizvode + sve ostalo sto mi je potrebno, tako da sam odlucio da se ne cimam po pijacama. imaju i lokalne nemacke i francuske proizvodjace. ajd, bas cu da se iscimam da izvidim da li ima naseg voca ili marokanskih lubenica po nemackoj pijaci ovih nedelja, javljam rezultat
I*m with the pilots Posted June 16, 2018 Posted June 16, 2018 Ti si rešio da sve zemlje zarade I ovde su te pijace zapravo tezge i kombiji na gradskim trgovima, nema pijace kao kod nas u zemlji.
aram Posted June 16, 2018 Posted June 16, 2018 Slabi su Turci u tim delovima blizu Francuske, to sam već više puta čuo, ali sam mislio da si ti negde istočnije... Ja ovde imam i ruskih i poljskih i grčkih prodavnica, turci su odlični, španci i italijani takodje. Sve se nadje, uz malo truda.
askeladden Posted June 16, 2018 Posted June 16, 2018 O Isuse na nebu,ja mislio covek stvarno u nekoj nedodjiji boravi,kad ono Njemacka.
darling Posted June 16, 2018 Posted June 16, 2018 ich auch. i to gde se njemacka ljubi s francuskom... al nema do mladog luka iz srbije
ToniAdams Posted June 16, 2018 Posted June 16, 2018 4 minutes ago, askeladden said: O Isuse na nebu,ja mislio covek stvarno u nekoj nedodjiji boravi,kad ono Njemacka. jos gore
Miralem Posted June 16, 2018 Posted June 16, 2018 On 14.6.2018. at 15:44, precog said: ima mluka, ali odurnog, kao i lubenica. gastarbajterska je tuga pregolema
askeladden Posted June 16, 2018 Posted June 16, 2018 33 minutes ago, Miralem said: gastarbajterska je tuga pregolema Dobra plata ali mluka nema
adam Posted June 16, 2018 Posted June 16, 2018 pojo rucak iz obdanista - fasirane, spanac i pire. sad pivo i fuzbal. volim vikend.
renne Posted June 16, 2018 Author Posted June 16, 2018 Ja celi dan jedem prasećinu, Milan i dalje rula za istu
pacey defender Posted June 16, 2018 Posted June 16, 2018 3 hours ago, adam said: pojo rucak iz obdanista - fasirane, spanac i pire. sad pivo i fuzbal. volim vikend. Prijavio sam te moderaciji zbog laganja o uzrastu prilikom registracije.
Recommended Posts