Jump to content

New Now eating!

Featured Replies

Једини кајмак који је ваљао прије рата у Сарајеву је био србијански слани кајмак, све остало ни слично није било њему. 

4 minutes ago, Simon said:

Краве у општини Центар !?

A sto da ne, opstina Centar ti ide skroz gore do Skakavca...

Ја нисам имао прилику да их "сретнем" 

15 minutes ago, Simon said:

Краве у општини Центар !?

Ahahaha moj zemo gde si ti ziveo.

Inace da prekinem ovu besmislenu raspravu mogu samo da kazem da vam verujem da je u mestima gde ste vi probali kajmak bezveze ali ovaj sto sam ja jeo je bio odlican.

moram da izrazim snazan protest protivu podnishtavanja™ zapadnjachkog kajmaka koji je gushca pavlaka. nemachi pojama :dry:

sent from bubamoto

• Author

pa jeste, ali to nije ovaj kajmak

i ja sam trijes godina jeo kajmak koji je pavlaka, i sa te strane je to savešeno, ali to nije ovo što srbijanci™ zovu kajmakom

pa ok je ta pavlaka, samo što to nije kajmak

a što ovaj ™ sad smanjuje slova u redu, a on se uvećo?

Ovo sto je moja baba pravila je kajmak kajmak, mislim toliko price o verovatno najjednostavnijem mlecnom proizvodu, skuvas mleko, skupis kajmak stavis u kanticu posolis, kad odstoji postane zutiji. Kajmak kajmak,gde god sam jeo domaci kajmak po Srbiji to je bilo to, sad nemam pojma sta je ta pavlaka. 

• Author

PA dobro, shvatili smo da je tvoja baba jedina u Bosni pravila kajmak kajmak

da li je bosanski kajmak kao onaj turski kajmak koji sluze uz baklavice i ostale slatke kolace? posto to jeste kora s mleka, ali se ne soli. i englezi imaju neslani kajmak koji se jede uz kolace, klotid krim.

https://en.wikipedia.org/wiki/Clotted_cream 

svaki kraj ima svoje lokalne mlecne proizvode. ko, na primer, licki sir koji prave dalmatinski refjudziz u banatu i prodaju na kalenic pijaci :D

• Author

jeste, tako nešto, da

8 hours ago, djeneralche said:

Ahahaha moj zemo gde si ti ziveo.

У истој општини али као што рекох ја нисам имао прилику да их сусретнем. 

Iskren da budem sad ti i ne verujem.

Лично мени уопште није битно да ли ти вјерујеш или не, кажем само онако како јесте.