Bujodrag Posted April 14, 2017 Posted April 14, 2017 nasuvo ili kako se u našoj kući zove grenadir marš. jeste, to je vojvođansko jelo od testenine, barenog krompira, crnog luka i aleve paprike. za nas koji smo/vučemo poreklo iz madžarske/vojvodine je to mljac. za vas ostale ne znam. meni uvek bila sumnjiva ta kombinacija, ali nikad nisam jela, pa ne mogu nista da tvrdim. Ja sam tako jeo neka jela koja mi se nisu svidela. Mis'im, bila su jedljiva ali su manjkala u zadovoljstvu. A rekli su mi, skoro ponosno: Ma šta ti je, dobro je to, to ti je grenadir marš Mrzelo me je da im objašnjavam da sam nominalista do srži i da mi imena ne znače mnogo, koliko god bila zabavna
aram Posted April 14, 2017 Posted April 14, 2017 To je jedno od onih jela koje vole samo oni kojima je baba to spremala kad su bili mali.
Sara Posted April 14, 2017 Posted April 14, 2017 Šta je nasuvo Nije valjda baren krompir sa testamentom testeninama, jednom spremala koleginica kao nešto extra, bilo mi žao da kažem da gluplju kombinaciju od te nisam jela *##&@*# opet telefon, sad vidim arame, i meni se cini da je tako
aram Posted April 14, 2017 Posted April 14, 2017 Tako ja zenu nikako da ubedim da je popara 1 odlicnost :D
nisam ja Posted April 14, 2017 Posted April 14, 2017 zavisi kako je pravis. 1 suština. Poparu sam prvi put jeo kada mi je ćale spremio. Čova inače blage veze nema sa kuvanjem i to je jedna od nekoliko prilika koje sam imao u životu da jedem njegovih ruku delo. Kevina mi je pak posle bila u top few jela.
cmrlj Posted April 14, 2017 Posted April 14, 2017 (edited) Ne volis poparu? zavisi kako koju. volim onu koju ja napravim -_- Edited April 14, 2017 by cmrlj
maheem Posted April 14, 2017 Posted April 14, 2017 (edited) konacno sam overio Street Food kompleks u CPHu, nisam uspeo mnogo toga da probam jer su porcije solidne pa mesta u stomaku vec ponestane posle prve. najveci red je bio kod "brazilaca" pa resio da vidim o cemu se radi, mix socnog praseta, piletine i odlican chorizo (pobednik na tanjiru), kukuruz, krompir, salate i neki pesto sa dominantnim ukusom mirodjije koji mi se bas dopao. probao drapanu pacetinu koja mi se vise dopala od Brase, i zasladio se "picom" od patlidzana, mocarele i parmidjana. sledeci put cu overiti marokance i probati da se ogrebem od svakog shtanda pomalo. fina atmosfera, ambijent, mirisi, guzva, graja, napolju odlicna mjuza, boogie & neo soul. super place. kazu da su cene malo jace ali ako je porcija tasty bacona u govnjivom meku u istom rangu onda se ne bih slozio sa dancima. http://copenhagenstreetfood.dk/en/food-stalls/ Edited April 14, 2017 by maheem
banatjanin Posted April 15, 2017 Posted April 15, 2017 Šaran iz Ečke i som iz Kleka (do danas nisam znao da som moze da se uzgaja u ribnjaku, odličan je) prženi u masti i 'ladan roze od Janči Urbana Idem sad do nirvane na pola sata.
Recommended Posts