nisam ja Posted April 4, 2017 Posted April 4, 2017 A mislio sam da nema puno tužnijih stvari od praznog bureka. :-(
adam Posted April 4, 2017 Posted April 4, 2017 Misliš maslenjak-maslanjak, molit te izražav se pažljivo u nas maslenica. u pravu si, bezveze je da zbunjujemo ljude.
adam Posted April 4, 2017 Posted April 4, 2017 (edited) a kad vec pricamo o testu, ja volem i dalmoske pogace punjene srdelama, paradajzom, lukom... ma raznim. nisam znao da to postoji do pre nekoliko godina z nije da nisam bio na ostrvlju i da ne znam ostrvljane. ajme, kako je to dobro! a sto se tice leblebija, najdraze su mi indijske grickalike od nauta. pa jos ako su dobro zacinjene, bogo moj.... Edited April 4, 2017 by adam
beta Posted April 4, 2017 Posted April 4, 2017 idi bre adame u peršun, kud spomenu indiju. sad mi se jede pakora
adam Posted April 4, 2017 Posted April 4, 2017 @adam One krckave, ko soparnik? te te - a zacinjene raznim. ljute, rskave, aromaticne.
aram Posted April 4, 2017 Posted April 4, 2017 (edited) Die beste! Soparnik redovno pravim :) Edited April 4, 2017 by aram
adam Posted April 4, 2017 Posted April 4, 2017 ja imam drustvo s visa pa mi prave, pune raznim, ne samo srdelama. i odlicno je. doduse nisam nikad pravio, mislim da bih morao dosta da vezbam da naucim odnos zacina, ulja i ostalog. ali ima vremena...
darling Posted April 4, 2017 Posted April 4, 2017 @adam One krckave, ko soparnik? nisu ko soparnik, istrazi na kulinariki visku i komisku pogacu.
adam Posted April 4, 2017 Posted April 4, 2017 nisu ko soparnik, istrazi na kulinariki visku i komisku pogacu. pa ne znam, meni to slicno po hrskavosti. samo sto su deblje, ipak su pogace. doduse, kad bolje razmislim, da, u pravu si, nije mi palo na pamet da neko ne zna pa moze misliti da je i testo isto.
darling Posted April 4, 2017 Posted April 4, 2017 (edited) nije isto testo, viska i komiska se prave s kvascem, u soparniku ga nema. u pogacama ima sredine, hlebaste su, a soparnik je krcko orascic. ja sam upravo smlatila svoj burek sa spanacem. nikad mi nece dosaditi. Edited April 4, 2017 by darling
aram Posted April 4, 2017 Posted April 4, 2017 Fala darling i adame, bacam se veceras u istrazivanje :)
Simon Posted April 4, 2017 Posted April 4, 2017 moja mostarska mater japrak pravi od rashtana, s mesom i puno bibera. sluzi se toplo s mileramom/pavlakom. a loza ide bez mesa i s puno sveze nane i zove se jalan dolma. moze se jesti i toplo i hladno, idealno leti, s nogu, pravo iz frizidera. siguran sam da drugi drugacije i prave i zovu al eto, kod nas u familiji je ovako. Ту са лозом никад пробао, а не би ни јапрак да неко из најближе фамилије није исто као код тебе био из Мостара.
Recommended Posts