Dagmar Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 Ah, kapiram da je to ono po mekovima, malo skrobastiji krompir od onog koji se kupi u maksiju, i bude onako jadne teksture dok se žvaće, jel to poenta?
nisam ja Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 možda sam ga i pogrešno nazvo, al to je pomfrit iz meka.
garcia Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 (edited) Sta je mekejn? senator iz Arizone Edited August 5, 2015 by garcia
darling Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 jedem sta stignem i ne mogu da se najedem. sta je ovo danas.
rajka Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 (edited) ovaj McCain ima neke sasvim odlicne vrste, bas kao ove: senator iz Arizone tako da ne mora da bude: jadne teksture dok se žvaće, ove sto ja jedem su hrskavi spolja, meki i fluffy iznutra. bas kako mi se svidja ^_^ Edited August 6, 2015 by rajka
ivy Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 pileci gulas sa patlidzanima.crnim vinom i majcinom dusicom plus ,,taljatele,, od tikvica,salata paradajiz/mulje
Indy Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Pileći paprikaš je najbolje jelo ikad izmišljeno. Najbolje bilo šta ikad izmišljeno. (Ovo posebno za one što mrze reč "ikad" u anglosrpskom kontekstu).
Haralampije Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 (edited) @ ivy ^ daj recepat Edited August 6, 2015 by Haralampije
ivy Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 serpu sam jako zagrejala pa na masti dobro zazutila meso i kozice pa izvadila i na tome dalje dinstala luk do staklastosti posle podlila crnim vinom i dinstala dalje,kasnije ubacila meso pa dinstala dalje ugl kad se doobro izdinstalo/luk istopio skinula meso sa kostiju,dodala plavi patlidzan odgorcen i secen na kockice,doobro zaicinila so,biber,malo paprike,majcina dusica i dva paradajiza bez kozice a na kockice na kraju persunov list i malo limuna...malo mi je ispalo redja corbica ali ja nisam zgusnjavala jer ne vidim poentu a ko hoce moze.. njima sa domacim testom sa jajima- meni ,,taljatele,, od tikvica :P
Indy Posted August 7, 2015 Posted August 7, 2015 Ponovo riba "hoki" (Macruronus novaezelandiae, rođak oslića) + Marlborough Sauvignon Blanc. Mljac.
Аврам Гојић Posted August 7, 2015 Posted August 7, 2015 (edited) Pre osam godina sam u hotelu Elif Star u Kapadokiji pojeo najbolje punjene tikvice koje sam probao u svom životu, skuvane rukom Britanke Džeki, supruge vlasnika hotela i vrsne, školovane kuvarice. U svoje kuvanje ona je unela školsko umeće, strast prema izvanrednim anadolskim plodovima i jednostavnost kuvanja koja se sažima u tihu raskoš seljačkih ukusa. Danas sam probao, i, verujem, uspeo, da rekreiram jedno od njenih jela, koje ću nazvati "Džekine tikvice". Recept je izuzetno jednostavan, njegova tajna je u dobrim sastojcima. Sastojci: 1 kg dobrog paradajza 5 većih okruglih tikvica Sveža nana 200 grama pirinča kratkog zrna 100 grama grubo mlevenog lešnika 100 grama suvog groždja 1 glavica crnog luka 4 čena belog luka Maslinovo ulje Kumin Cimet Biber Šafran So Skuvati pirinač do pola i ocediti. Blanširati paradajz, skinuti mu kožicu i ugrubo iseći. Luk iseći na sitne kockice, i propržiti, prvo crni pa beli luk. Dodati pirinač i propržiti kratko, dodati malo vode. Dodati začine, šafran, cimet, kumin, biber i so. Dodati iscepkanu nanu. Dodati grubo mleveni lešnik i suvo groždje. Odseći "kapu" tikvicama i izdubiti ih. Sačuvati meso tikvice. U široku šerpu sipati iseckani paradajz, meso tikvice, vodu, dve grančice nane i maslinovo ulje. Dodati malo vode. Staviti da provri. Napuniti tikvice pirinčem, i pažljivo ih prebaciti u šerpu gde se već krčka čorba od paradajza i tikvica. Krčkati oko sat vremena na tihoj vatri, ili dok tikvice ne omekšaju tako da se koža može probušiti ovlašnim dodirom noža. Buyurun i prijatno. Edited August 7, 2015 by Грешни Василије
Recommended Posts