August 5, 20159 yr Ah, kapiram da je to ono po mekovima, malo skrobastiji krompir od onog koji se kupi u maksiju, i bude onako jadne teksture dok se žvaće, jel to poenta?
August 6, 20159 yr ovaj McCain ima neke sasvim odlicne vrste, bas kao ove: senator iz Arizone tako da ne mora da bude: jadne teksture dok se žvaće, ove sto ja jedem su hrskavi spolja, meki i fluffy iznutra. bas kako mi se svidja ^_^ Edited August 6, 20159 yr by rajka
August 6, 20159 yr pileci gulas sa patlidzanima.crnim vinom i majcinom dusicom plus ,,taljatele,, od tikvica,salata paradajiz/mulje
August 6, 20159 yr Pileći paprikaš je najbolje jelo ikad izmišljeno. Najbolje bilo šta ikad izmišljeno. (Ovo posebno za one što mrze reč "ikad" u anglosrpskom kontekstu).
August 6, 20159 yr serpu sam jako zagrejala pa na masti dobro zazutila meso i kozice pa izvadila i na tome dalje dinstala luk do staklastosti posle podlila crnim vinom i dinstala dalje,kasnije ubacila meso pa dinstala dalje ugl kad se doobro izdinstalo/luk istopio skinula meso sa kostiju,dodala plavi patlidzan odgorcen i secen na kockice,doobro zaicinila so,biber,malo paprike,majcina dusica i dva paradajiza bez kozice a na kockice na kraju persunov list i malo limuna...malo mi je ispalo redja corbica ali ja nisam zgusnjavala jer ne vidim poentu a ko hoce moze.. njima sa domacim testom sa jajima- meni ,,taljatele,, od tikvica :P
August 7, 20159 yr Ponovo riba "hoki" (Macruronus novaezelandiae, rođak oslića) + Marlborough Sauvignon Blanc. Mljac.
August 7, 20159 yr Pre osam godina sam u hotelu Elif Star u Kapadokiji pojeo najbolje punjene tikvice koje sam probao u svom životu, skuvane rukom Britanke Džeki, supruge vlasnika hotela i vrsne, školovane kuvarice. U svoje kuvanje ona je unela školsko umeće, strast prema izvanrednim anadolskim plodovima i jednostavnost kuvanja koja se sažima u tihu raskoš seljačkih ukusa. Danas sam probao, i, verujem, uspeo, da rekreiram jedno od njenih jela, koje ću nazvati "Džekine tikvice". Recept je izuzetno jednostavan, njegova tajna je u dobrim sastojcima. Sastojci: 1 kg dobrog paradajza 5 većih okruglih tikvica Sveža nana 200 grama pirinča kratkog zrna 100 grama grubo mlevenog lešnika 100 grama suvog groždja 1 glavica crnog luka 4 čena belog luka Maslinovo ulje Kumin Cimet Biber Šafran So Skuvati pirinač do pola i ocediti. Blanširati paradajz, skinuti mu kožicu i ugrubo iseći. Luk iseći na sitne kockice, i propržiti, prvo crni pa beli luk. Dodati pirinač i propržiti kratko, dodati malo vode. Dodati začine, šafran, cimet, kumin, biber i so. Dodati iscepkanu nanu. Dodati grubo mleveni lešnik i suvo groždje. Odseći "kapu" tikvicama i izdubiti ih. Sačuvati meso tikvice. U široku šerpu sipati iseckani paradajz, meso tikvice, vodu, dve grančice nane i maslinovo ulje. Dodati malo vode. Staviti da provri. Napuniti tikvice pirinčem, i pažljivo ih prebaciti u šerpu gde se već krčka čorba od paradajza i tikvica. Krčkati oko sat vremena na tihoj vatri, ili dok tikvice ne omekšaju tako da se koža može probušiti ovlašnim dodirom noža. Buyurun i prijatno. Edited August 7, 20159 yr by Грешни Василије