Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

Mi smo svi vec bili u guliju, neko ranije neko kasnije.

a ja mu se i rado vraćam. guli rulzz.

Posted

@katamaran: Da, da, ako ti je blize ta ispostava u Belvillu onda pridji sa one severne strane i videces ih preko puta GSP-a. Banacanin zna koji cvet nosi ta zgrada, ja zaboravio.

zgrada šeboj. lako ćeš naći.

Posted

@banatjanin, clandestino

ajd kad ih vec znate, skrenite im paznju da ne idu bas u svaku salatu penne. mislim, nije nekakav trosak, a efekat je mnogo bolji ako uz npr. pesto stave fusille :)

Posted

+1 za guli, ja za bolji restoran u beogradu ne znam. ima negde gde hrana valja, ali klijentela mi apetit ubija. ima negde gde su ljudi okej, jos samo na hrani da porade. s tim u vezi, u od usta do usta se popravila hrana, nista vrhunski, al pristojnije nego ranije, cenim da su menjali kuvara, prosli mi nije prijao. 

Posted

ne: pasta-salata sa tunjevinom i šljivama.

ovde recimo idu mezzemaniche:

mezze_maniche_rigate-2.jpg

Posted (edited)

daj recept, sta nas samo palis.

Edited by cmrlj
Posted

@banatjanin, clandestino

ajd kad ih vec znate, skrenite im paznju da ne idu bas u svaku salatu penne. mislim, nije nekakav trosak, a efekat je mnogo bolji ako uz npr. pesto stave fusille :)

Prosledjeno u Savez. Ocekujemo reakciju.

Posted

:lolol:

@cmrlj

mrzelo me, al za tebe :heart: evo

na pakovanje paste ide konzerva tunjevine od 250gr, 5-6 šljiva, desetak crnih maslina bez koščice isečenih na kolutove (ja to ne radim, volim cele, volim puno pa stavim i mnogo više, volim one malo suvlje...), dva mesnata paradajza, bosiljak, a trebalo bi i onaj lažni peruanski crveni biber, ne znam da li ima to tamo.

paradajz na kockice, dodaš mulje i bosiljak, posoliš i ostaviš sa strane. tunjevinu ocediš, dodaš u nju masline, mulje, šljive iseckane na kockice (ja ne ljuštim), na krupno istucaš taj biber, umešaš i to i ostaviš da stoji. e sad, ja pastu nikad ne provlačim kroz hladnu vodu, gubi mi mnogo na ukusu. umesto toga, skuvam je baš-baš al dente, raširim je na papir za pečenje i kad se malo prohladi poprskam muljem, malo promešam i gurnem u frižider jedno 20 minuta. onda izmešam sa ovom tunjevinom i šljivama, a paradajz dodam tek kad hoću da jedem, da ne pusti vodu u salatu. prijatno :)

Posted

aiii sto mi se svidja, morace da se proba. jedino mi se testo ne mili u poslednje vreme, gluten me ko novaka usporava, kad budem pravila verovatno cu pastu da menjam za nesto zdravo, javicu na sta je izaslo. 

blagodarim i tebi i momcima iznad za terminolosku klarifikaciju:

Posted

Arame, hvala za upute, moram da isprobam ovih dana, zvuci idealno za vruce dane :)

pitanje, jesi li probao sa suvim sljivama ili samo sveze?

Posted

... nesto zdravo ...

... tikvice ...

?

npr. na kockice pa namuljene i malo grilovane?

Posted

u tu salatu  moze ici isto tako i grilovan patlidzan ili za ,,skrobni,, deo mozda ev. proso...sve lepo ide sa tunjevinom/paradjizom/maslinama... .mnoge su i predivne zamene za testo :P