Friday at 19:024 days ih još kadaa s obzirom da mu je to jedini u kuhinji aj skupimo prilog da mu kupimo neki novi
Friday at 19:164 days Zločesti čika Eleniko, ccccc.:traži njene čuknute tanjire za fotkanje:Meni je jedan lik odavde prokomentarisao tanjir, kao, ala ti je tanjir baaaapski, starinski, hnjo, hnjo.A zapravo to i jeste bakin servis i mnogo ga volim. Najveći tanjir sam namenila za glavu tog pametnjakovića. 🎀:osmeh Salome:
Friday at 19:344 days On 4. 4. 2025. at 18:59, Klara said: Čuknuo si tanjir! 🥺Već sam pisao, jednim udarcem čuknuo sam dva 😂 Potrajali čitavih nedelju dana. Pobedio sam OCD i shopingmaniju da ne naručim nove 😂
Saturday at 17:423 days On 23. 2. 2025. at 21:34, Seabass said: Brussel sprouts su nastale u paklu, izmislio ih je neko ko mrzi covjecanstvo i svaki oblik uzivanja u hrani.Brussel sprouts (prokelj?) - od kad sam otkrila ovaj recept postao je omiljeno povrće, i samo ga tako spremamo. Očistim i operem "kupuščiće" i svaki presečem na pola po dužini. U širokoj plitkoj šerpi istopim kockicu maslaca i stavim par čenova bluka sečenih na deblje komade, na laganu vatru par minuta, da pusti aromu. Onda izvadim bluk, pojačam vatru da maslac počne da dimi... i onda sunem prokeljčiće unutra. Poželjno je da budu u jednom sloju i da budu okrenuti sečenom površinom ka dole. Poklopim, smanjim malo temperaturu, i zaboravim na 3-4 min. Onda sklonim sa šporeta, narendam odozgo parmezan, grana padano, ili šta već imam... i onda se udavimo u tome! Prokeljčići imaju blago zagoren presek koji im daje super šmek, zbog maslaca. Dovoljno su kuvani zbog pare koja se stvorila u šerpi, a nisu mekani da se raspadaju. Imaju miris belog luka i parmezana... ma divota! Obično su prilog uz neku belu ribu, jednostavno ispečenu u rerni sa malo začinskih travki.
Saturday at 17:543 days On 27. 3. 2025. at 19:19, aram said: nije danas, ali ne znam imamo li temu kako se jede na putovanjima. enivej, New York je spektakl, od street food-a do restorana. ne previše fancy jerbo su i jeftini za nas preskupi. evo npr. ramen koji se jeo u lancu Ichiran, skromnih 180 dolara za tri osobe izašlo sa pićem.U Sangaju neso slicno 3 dolara po osobi :D
Sunday at 07:522 days Kuvani govedji jezik u sosu od rena i pirinac na pari. Recept:Kuvani goveđi jezik 1 goveđi jezik od oko 1,5 kg, 1 veći crni luk, 1 glavica belog luka, 2-3 dl belog vina, po 1 peršun, paštrnak i šargarepa, kašikica bibera u zrnu, 2-3 karanfilića, so.Jezik dobro operite i stavite u šerpu sa malo vode, tek da ogrezne i kuvajte ga nekih desetak minuta. Nakon toga vodu prospite, šerpu properite i vratite nazad jezik i nalijte čistom hladnom vodom. U lonac dodajte korenasto povrće, začine i vino. Kuvajte u ekspres loncu 1-1,5 sat, a u običnoj poklopljenoj šerpi na laganoj vatri 2-3 sata, ili onoliko dugo koliko je potrebno da jezik sasvim omekša.Goveđi jezik izvadite na drvenu dasku da se malo prohladi i skinite mu kožu. Kuvan i očišćen jezik narežite na parčad debljine 0,5 - 1 cm i poslužite uz kuvani krompir (ili pire krompir) i uz neki sos kao npr. sos od rena, višanja ili paradajza. Sos od rena 1 kašika ulja, 1 kašika brašna, 3 kašikice narendanog rena, oko 2 dl mleka, ako je potrebno dodati i više u zavisnosti od toga da li volite ređi ili gušći sos, so i biber.Na ulju kratko propržite brašno. Kada brašno počne da žuti, skinite šerpicu sa vatre i dodajte ren i mleko. Posolite, pobiberite. Sve dobro promešajte, vratite na ringlu i kuvajte uz stalno mešanje dok se sos ne zgusne. Edited Sunday at 08:042 days by kronostime
Sunday at 19:172 days Filet pastrmke sa spanaćemPastrmka već tradicionalno pržena u maslinovom ulju sa kašikom maslaca, samo posoljena i pobiberena bez ikakvih drugih začina. Pre pastrmke propržena dva čena belog luka i dodata grančica peršuna U jednoj kašici maslinovog ulja i isto toliko maslaca proprženo 5 sitno iseckanih čena belog luka i dodat baby spanać. Sve gotovo za nekoliko minuta
10 hours ago10 hr pileća džigaslajsovani karfiolsve to na užarenom livenom tiganju, po minut sa svake stranemožda ne treba da napišem činjenice - ostaci od ženinog spremanja hrane za kučićeali mi je prijalo uz sourdough hleb iz lidla, nije šarlo ali može
10 hours ago10 hr 10 hours ago, Eleniko said: pileća džigaslajsovani karfiol 10 hours ago, aram said: Mrmnj!Ovo je jelo, mmmmrmnj želim holesterol!! ♥️♥️🥰😍
9 hours ago9 hr jao podseti me da sam zaboravio da otvorim baš ajvar diem-gp a mogao sam da biram između ljut i ifrit (džavolski)bio sam i na granici da otvorim buratu koju sam danas uzeo na rasprodaji (grčki lidl, majka svih majaka)fetu sam jeo za ručakmasine imaoslaninicu doneo iz serbone da nauljujem i čistim žice roštiljakrompir imaoćevape nisam ali sam imao mlevenu junetinu, moglo se nešta improviziratimada me sve to mrzelo u anticipaciji onoga što dolazi narednih danaplećkica od šilježeta (2 kile, 8e ovde)gregada od grdobine (2.5kg 33e)