March 28Mar 28 On 27. 3. 2025. at 20:19, aram said:nije danas, ali ne znam imamo li temu kako se jede na putovanjima. enivej, New York je spektakl, od street food-a do restorana. ne previše fancy jerbo su i jkoleftini za nas preskupi. evo npr. ramen koji se jeo u lancu Ichiran, skromnih 180 dolara za tri osobe izašlo sa pićem.Kakva je skupoća u fast fudovima? Da znam kad jednom odem šta me/nas čeka
March 28Mar 28 Street food je 8-12 dolara. Zaobiđi fast food, isto je toliko a mnogo lošije. Restorani pristojnog kvaliteta počinju od 50$ po osobi (uz jedno piće). Ali moram da kažem da vredi, nisam uspeo nijednu manu da nađem hrani nigde. A jebat ga, 6-7$ flaša vode u turističkim delovima Menhetna, 30$ ulaznica u Metropolitan... kad uporediš sa time još je klopa i ok.
March 29Mar 29 Zauzet čitavog dana, pa sam preskočio pravi ručak (jeo s nogu) i nadoknađujem večerom.Čorba od crvenog sočiva sa listovima rotkvice i nekom zanatskom kobasicom. Za kobasicu prelazna ocena samo zato što sam dobre volje: 2+U čorbi je: crni i beli luk, šargarepa, sveži ruzmarin, suvi list lovora, so, biber, čili p, pasta od paradajza, peršun.Uz to salata od krastavca i rotkvica i prepečeni kukuruzni hleb.Za dezert, preostalo voće.Sve je ispalo super ukusno, kako se ono kaže: ko umije, njemu dvije!A istina je da je dovoljna jedna, ali vredna! Edited March 29Mar 29 by Ras
March 30Mar 30 Dupe moje kolosalno ušlo je u br.42, a vala ući će i u br.38/36 ne zvala se ja Lorimer😂.Orada,prilog bukovača,grašak i sušeni paradajz, i moje omiljeno "zeleno volim te zeleno" miks zel.salate/kupusa/sremuša/rotkvice/mladog crnog luka sa prelivom(senf, jogurt, limun).
March 31Mar 31 Promena dobavljača paprike pa je ispala pošteno ljuta, može voz da potera ali za nas koji volimo ljuto je taman.Divlja svinja 70% srnetina 30%
March 31Mar 31 Opet pečeno pile ali sad totalna kontra... iz Lidla sa akcije 185 dinara/kg. Ne sećam se kada sam jeo bolju piletinu... onaj osećaj kao u pečenjarama kada se sporo okreću pilići pa se od samog mirisa najedeš.Elem, recept iz pera Jacques Pépin-a https://youtu.be/sFtpo1nxX_k?si=1iW6N8ncGjlxDmH8Prilog pečeni krompir i salata od sremuša, baby spanaća, baby crvene blitve i endivije
April 3Apr 3 On 30. 3. 2025. at 15:55, makondo said:Dupe moje kolosalno ušlo je u br.42, a vala ući će i u br.38/36 ne zvala se ja Lorimer😂.Uh, to je za mene nedostižan cilj. No! Ima jedna izmena. Nabavila sam litl blek dres, i sad ću da je nosim. Bez blama. Ko ga jebe
April 4Apr 4 1 hour ago, makondo said:@ Svemir Zeka Život je jedan, živa ga Fikreta😁Danas sam je obukla, baš za svečanost Nego, čim sam došla kući:Njoke i par ravijojli koje su ostale, s paradajzom, mocarelom i spanaćem. I lukac, paprika iz turšije i tucana, i parmezam. I sad gledam kako da se suzdržiđ da ne pojedem još jedan tanjir 😭