Friday at 20:344 days On 27. 3. 2025. at 20:19, aram said:nije danas, ali ne znam imamo li temu kako se jede na putovanjima. enivej, New York je spektakl, od street food-a do restorana. ne previše fancy jerbo su i jkoleftini za nas preskupi. evo npr. ramen koji se jeo u lancu Ichiran, skromnih 180 dolara za tri osobe izašlo sa pićem.Kakva je skupoća u fast fudovima? Da znam kad jednom odem šta me/nas čeka
Friday at 20:454 days Street food je 8-12 dolara. Zaobiđi fast food, isto je toliko a mnogo lošije. Restorani pristojnog kvaliteta počinju od 50$ po osobi (uz jedno piće). Ali moram da kažem da vredi, nisam uspeo nijednu manu da nađem hrani nigde. A jebat ga, 6-7$ flaša vode u turističkim delovima Menhetna, 30$ ulaznica u Metropolitan... kad uporediš sa time još je klopa i ok.
Saturday at 19:023 days Zauzet čitavog dana, pa sam preskočio pravi ručak (jeo s nogu) i nadoknađujem večerom.Čorba od crvenog sočiva sa listovima rotkvice i nekom zanatskom kobasicom. Za kobasicu prelazna ocena samo zato što sam dobre volje: 2+U čorbi je: crni i beli luk, šargarepa, sveži ruzmarin, suvi list lovora, so, biber, čili p, pasta od paradajza, peršun.Uz to salata od krastavca i rotkvica i prepečeni kukuruzni hleb.Za dezert, preostalo voće.Sve je ispalo super ukusno, kako se ono kaže: ko umije, njemu dvije!A istina je da je dovoljna jedna, ali vredna! Edited Saturday at 19:033 days by Ras
Sunday at 13:552 days Dupe moje kolosalno ušlo je u br.42, a vala ući će i u br.38/36 ne zvala se ja Lorimer😂.Orada,prilog bukovača,grašak i sušeni paradajz, i moje omiljeno "zeleno volim te zeleno" miks zel.salate/kupusa/sremuša/rotkvice/mladog crnog luka sa prelivom(senf, jogurt, limun).
Monday at 09:082 days Promena dobavljača paprike pa je ispala pošteno ljuta, može voz da potera ali za nas koji volimo ljuto je taman.Divlja svinja 70% srnetina 30%
Monday at 18:221 day Opet pečeno pile ali sad totalna kontra... iz Lidla sa akcije 185 dinara/kg. Ne sećam se kada sam jeo bolju piletinu... onaj osećaj kao u pečenjarama kada se sporo okreću pilići pa se od samog mirisa najedeš.Elem, recept iz pera Jacques Pépin-a https://youtu.be/sFtpo1nxX_k?si=1iW6N8ncGjlxDmH8Prilog pečeni krompir i salata od sremuša, baby spanaća, baby crvene blitve i endivije