March 17Mar 17 Juče iting, Chraime. Proso kao prilog. Danas dovršili uz malo dodatih kozica i ovu salatu od rukole, sremuša i sira.
March 17Mar 17 Baš mi je juče brat slao fotografije mladog sremuša iz šume, a danas i omleta. Zavidim.
March 18Mar 18 21 hours ago, Ras said: mladog sremuša iz šume, ja cu tek za vikend po sremus..a ima ga vec dve nedelje..danas sam bila na tu stranu ali od smrcaka ne stigoh
March 19Mar 19 @aram prosle godine nisam nijedan pojela a od godine do godine zaboravim koliko su ukusni Edited March 19Mar 19 by ivy
March 19Mar 19 5 hours ago, ivy said: @aram prosle godine nisam nijedan pojela a od godine do godine zaboravim koliko su ukusni Baš su pravi smrčci sada aktuelni ili one slične što ih zovu češke smrčkovice?
March 19Mar 19 21 minutes ago, hej profesore said: Baš su pravi smrčci sada aktuelni ili one slične što ih zovu češke smrčkovice? pravi pravcati ...jedna od vrsta smrcka (Morchella steppicola) koja raste po parlozima,pasnjacima i livadama..ali smrcak ko kuca meni mozda i omiljeni..
March 19Mar 19 Praziluk u lisnatom testu Toliko ne kupujem lisnato testo da sam jedva pronašao i prepoznao pakovanje u frizovima. Sa temperaturom sam malo preterao, pa su jaja dobila nešto tamniju boju Spoiler Za punjenje sam koristio neki mladi sir, blagog, neutralnog ukusa, a osim soli i bibera, u nedostatku svežeg začinskog bilja koristio sam suvi timijan. Za kontrast slatkom ukusu pečenog praziluka i malo limuna odozgo.
March 21Mar 21 Ajde da probam i to čudo... u Lidlu se pojavila piletina hranjena kukuruzom. Veoma privlači izgledom a i ukus je fenomenalan Spremio sam na krajnje jednostavan način:Posuti unutrašnjost pileta sa kašikom vegete, dodati kašičicu bibera u zrnu, dva-tri lovorova lista, na četvrtine isečeno pola glavice luka i pola limuna i dve tri manje grančice svežeg ruzmarina.Zatvoriti sa čačkalicom, nauljiti celo pile i dobro utrljati dosta soli i vegete. U posudu za pečenje sipati dva prsta vode.Peče se na 200 stepeni oko sat i po, s tim što se nakon 50 minuta okrene pile da se i druga strana zarumeni. Tako peći još 30 minuta i onda ponovo okrenuti poslednjih 10 minuta
March 22Mar 22 13 minutes ago, arheolog1981 said:Omlet sa sremušem i mladim lukomBas sam jela jaja jutros. Jaja u modi