Popular Post Lancia Posted March 25, 2023 Popular Post Posted March 25, 2023 praziluk, bluk, sargarepa, belo meso, kukuruz, racicici, kupus, zacini, idiupersun i kasika meda. mogu spageti, krompir pire, knedle. 10 4
maheem Posted March 25, 2023 Posted March 25, 2023 1 hour ago, Lancia said: praziluk, bluk, sargarepa, belo meso, kukuruz, racicici, kupus, zacini, idiupersun i kasika meda. mogu spageti, krompir pire, knedle. Kakav si maher za paelju? Sutra spremam na livadi za nekoliko glava, daj neki hint
Ras Posted March 25, 2023 Posted March 25, 2023 6 minutes ago, maheem said: Kakav si maher za paelju? Sutra spremam na livadi za nekoliko glava, daj neki hint Ne može na livadi, mora na pesku! @Lanciavrati avatar, pomislio sam da si opet nestao iz nekog razloga
Lancia Posted March 25, 2023 Posted March 25, 2023 16 minutes ago, maheem said: Kakav si maher za paelju? Sutra spremam na livadi za nekoliko glava, daj neki hint Nikakav, ne volim paelju a inace retko jedem pirinac.
maheem Posted March 25, 2023 Posted March 25, 2023 Just now, Lancia said: Nikakav, ne volim paelju a inace retko jedem pirinac. bice i rostilja, dodji.
Lancia Posted March 25, 2023 Posted March 25, 2023 1 minute ago, maheem said: bice i rostilja, dodji. Vrlo rado, za tvog prasca od kera i mene rostilj, vi zobajte paelju.
Lancia Posted March 25, 2023 Posted March 25, 2023 @maheem paella valenciana je kao najbolja u Spaniji, evo ti video (vidim da koriste colorante, sto je no-no za majstore, navodno mora safran, al to je skup zacin) jedinu koliko toliko dobru paelju sam jeo kad je u domacim uslovima spremao kuvar iz okoline Valensije sa zecjim mesom. 1
maheem Posted March 25, 2023 Posted March 25, 2023 6 minutes ago, Lancia said: @maheem paella valenciana je kao najbolja u Spaniji, evo ti video (vidim da koriste colorante, sto je no-no za majstore, navodno mora safran, al to je skup zacin) jedinu koliko toliko dobru paelju sam jeo kad je u domacim uslovima spremao kuvar iz okoline Valensije sa zecjim mesom. ja spravljao par puta, al samo more i safran. Mrva safrana ide, more je skuplji sastojak, al i njega ide mrva. lik sa youtubea je toliko grozomoran da necu ostaviti link recepta, da me ne proklinjete noćima. socarrat tj. zagorela riža je poanta, što bi rekli braća rvati. Inače, ja sam potpuni odlep za rižom, tj. rižotom. Milanese ili bianco, samo simple, može neki komadić mesa kao prilog.
Lancia Posted March 25, 2023 Posted March 25, 2023 5 minutes ago, maheem said: ja spravljao par puta, al samo more i safran. Mrva safrana ide, more je skuplji sastojak, al i njega ide mrva. lik sa youtubea je toliko grozomoran da necu ostaviti link recepta, da me ne proklinjete noćima. socarrat tj. zagorela riža je poanta, što bi rekli braća rvati. Inače, ja sam potpuni odlep za rižom, tj. rižotom. Milanese ili bianco, samo simple, može neki komadić mesa kao prilog. Nasao sam kome cu da pricam o paelji. Eto, ako mogu da kazem da je nesto najbolje sto sam pojeo od pirinca, onda je to rizoto od hobotnica u svom mastilu, sto nam je brat Hrvat spremao, sumnjam da tako nesto dobro moze da se nadje u nekom restoranu. Jos smo ga posteno zalili rujnim vinom. 1
maheem Posted March 25, 2023 Posted March 25, 2023 (edited) 2 minutes ago, Lancia said: Nasao sam kome cu da pricam o paelji. Eto, ako mogu da kazem da je nesto najbolje sto sam pojeo od pirinca, onda je to rizoto od hobotnica u svom mastilu, sto nam je brat Hrvat spremao, sumnjam da tako nesto dobro moze da se nadje u nekom restoranu. Jos smo ga posteno zalili rujnim vinom. Ja sam se toliko raspilavio posle onog filma o coveku i hobotnici da sam prestao da ih jedem :( edit: riža u postu - rasPILAVio ras u postu takodje. riža i ras i vino Edited March 25, 2023 by maheem
francuski sobar Posted March 25, 2023 Posted March 25, 2023 ja sam isto u fazonu da su pilav i paelja reči istog korena i porekla ili bar sličnog Spoiler u bosni i sandžaku se za pilav često kaže pirjan jer kao mora dugo da se pirja, a u stvari je po turskom jelu pirjan, a ispada da je i pirjanje po tome a to nisam znao 1
Lancia Posted March 25, 2023 Posted March 25, 2023 23 minutes ago, maheem said: Ja sam se toliko raspilavio posle onog filma o coveku i hobotnici da sam prestao da ih jedem :( edit: riža u postu - rasPILAVio ras u postu takodje. riža i ras i vino Meni ako necemu sluzi tviter, to je onda za zivotinje, nesto u fazonu The Dodo, ako bih tako resio da otpisujem jelovnik, zavrsio bih eventualno na nekim bubama, ne mislim na ovu nasu forumsku.
aram Posted March 25, 2023 Posted March 25, 2023 nije now, no pre tri dana e ovo je now, tj. do pre desetak min pire od pasulja i jabuka plus koješta 6
Ras Posted March 26, 2023 Posted March 26, 2023 Čorba od celera (koren i stabljike, crni i beli luk, mladi luk, na masl ulju i puteru, so, biber, čili p, pa u blender, plus pečeni lešnici) Pečena teletina (tiganj, pa rerna), grilovane bukovače, sos od pečuraka (suvi vrganj, šampinjoni, stabljike celera, beli i crni luk, masl ulje i puter, so, biber, čili flekice, blender) sa čipsom od suvih vrganja (1ms u zagrejanom ulju), pesto od sremuša (masl ulje, limun, so i biber, blender), đubek, blanširani listovi blitve, paradajz, rotkvice Za dezert je poslužio Lindor 7
Recommended Posts