Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted
3 hours ago, Zli Gli said:

I sinoc Picerija Lav u Starom gradu, ekstra Lav pica, odlicna ali sam je posle vario cele noci. 8efa9208fa955ee0e2f9d18c90338717.jpg

Sent from my M2012K11G using Tapatalk

Picu i ambijent Lava sam prepoznao a da se stranica još nije ni učitala cela.

Iako se moj ukus kada je pica u pitanju malo pomerio u Lav svraćam/o/ kad god sam na moru u CG, pa praktično samo tamo i jedem picu. Ukus pice u Lavu sa godinama se nije promenio - a nema ni potrebe. U Lavu smo obeležavali i rođendane (letnjem) detetu, osoblje picerije je uglavnom isto. Lep je i osećaj kada te prepoznaju, iako im svratiš tek dva ili tri puta godišnje, a da ne spominjem koliko puta su nas častili ekstra turom pića, ili slično.

• +1 2
Posted

Jeste super, malo sabijeno u onaj kutak ali bas prijatno nekako, cak je i ona ambijentalna spora muzika nekako legla

Posted
6 hours ago, Zli Gli said:

cc440f6b3320ac3be8cdd2758ad43f1c.jpg

jebeš budvu,  ovakav servis se devedesetih kupovao na najlonu kod rumuna za jednu črvenu.  

• +1 1
Posted

Nisam obratio paznju uopste, kupili me supom a onda malo razocarali teletinom

Posted

Domaćinski, samo sam se i prošli put našao u zbunu kad si kačio meze jer sam umislio od sira da je brašno, pa se pitam koji će ti to đavo...evo i sad isto tako.

Posted

Hercegovačka gruda i tačno mi ni hleb ne treba. 

Posted (edited)

IMG-20220829-WA0001.thumb.jpg.588eb2a505217dd9e585afae55c428f2.jpg

Na putu za Lastovo svratili smo u Spar u Splitu i na kasi sam prelistao njihov magazin Dobar tek, recepti i fotke privukli pažnju pa smo ga pazarili. Lepo, praktično i inspirativno štivo. Uglavnom, juče smo ga opet listali pa rešili da kupimo karfiol ne bi li danas napravili "faširke od cvjetače". Doduše recept smo dosta modifikovali :Dpa ide otprilike ovako:

Veliku glavicu karfiola izrezati na srednje cvetove, ispeći ih u rerni dok ne omekšaju, u receptu piše 15min, mi smo ga bogumi pekli 30 min minimum. Cvetove ohladiti pa usitniti u blenderu. Posle u smesu pridodati začine:

- čk kumina

- 1/2 čk kajenske

- 1/2 čk đumbira u prahu

- malo chili flekica

- 1 čen bluka

- 1 mini glavicu cluka (orah veličine)

- ja sam naravno pridodao i malo bluka i cluka u prahu

- malo seckanog svežeg peršuna

- malo seckanog svežeg vlašca

- pola šake mljevenih ljeljaka

- brašno

- prezle

Uglavnom začiniti ko i uvek vodeći se vizijom i logikom.

Napraviti pljeske od smese i kratko ispeći u tiganju na ulju. Može i deep fried al to nikad ne radim :) , može i u rerni bez ulja.

Pri serviranju poprskati sa limunom, ide super uz mix grčkog jogurta i harise. Uz njih smo jeli i mega zaraznu cveklu na pljoske iz rerne, poprskane muljem, majčinom dušicom i balzamikom. Ako nekad budem imao kafanu u momentima dobrog raspoloženja služiću ovaj čips od cvekle gostima pred fajront. Letnja salata pride, tako izglasala većina, ja sam želeo samo krastavac. Kontam da može da se servira u tortilji sa salatom i jogurt harisom. Od velike glavice ispalo 9 pljeski veličine mcdonalds burgera, dovoljno za troje odraslih.

Za glupu malu decu ispecite picu :D

Btw vidim na sajtu hrvatskog Spara da imaju rubriku sa receptima Dobar tek pa cu sad da iskopam inspiraciju za neku juhicu u narednim danima:

https://www.spar.hr/dobar-tek/inspiracija/na-zlicu

Edited by maheem
  • +1 1
Posted
46 minutes ago, maheem said:

mljevenih ljeljaka

čega mljevenog?

Posted
4 minutes ago, aram said:

čega mljevenog?

Lešnik zovem ljeljak. Ostalo u simpa sećanju izBosne kad me drug pitao: oćemo u ljeljke?

• Haha 1
Posted
36 minutes ago, aram said:

čega mljevenog?

kakav si mi ti bosanac kad ne znaš šta je ljeljak

• Haha 2
Posted
3 minutes ago, renne said:

kakav si mi ti bosanac kad ne znaš šta je ljeljak

ih kakav, nikakav, ima 30 godina da nisam bio uBosni :sad:

• Tužno 1