October 6, 20213 yr 55 minutes ago, morgana said: otkad je premia u svoj kesten pire dodala aromu ruma, kupujem univerov, nije najbolji ali ne znam sta bih drugo, a da ne moram da narucujem. prosle godine sam od neke firme za snabdjevanje restorana kupila limnku od 800 g nezasladjenog i onako bas banalizovanog dok se ne doradi u kucnoj radinosti, cini mi se da je to najbolja opcija ali se sa troskom dostave ispostavila dosta skupom M&M je zakon za kesten-pire https://www.facebook.com/kestenpiree/posts/1756731647858719
October 6, 20213 yr 1 hour ago, morgana said: otkad je premia u svoj kesten pire dodala aromu ruma, kupujem univerov, nije najbolji ali ne znam sta bih drugo, a da ne moram da narucujem. prosle godine sam od neke firme za snabdjevanje restorana kupila limnku od 800 g nezasladjenog i onako bas banalizovanog dok se ne doradi u kucnoj radinosti, cini mi se da je to najbolja opcija ali se sa troskom dostave ispostavila dosta skupom Imaš nekoliko Hungaricum prodavnica po gradu, kod njih je bilo po nekoliko varijanti kesten pirea, obični, slatki, smrznuti... I svaki odličan. Ja kupovao zaslađeni u kocki, pa ga narendam, sačekam da se ugreje, pa preko samo domaća lupana pavlaka... Uh!
October 6, 20213 yr 1 hour ago, morgana said: gdje si ih uzeo, obozavam slane srdele? osamdesetih su se na primorju prodavale u limenkama, povecim, milina, s malo luka ili bez icega omiljeni obrok. mada obozavam i usoljene suve ukljeve, uh. ne znam kako sam zaboravila da ih donesem iz h novog. U Tommyju, u Splitu. Kod nas samo fileti od istog proizvođača.
October 6, 20213 yr 11 minutes ago, maheem said: U Tommyju Oh. Ako se ponovo nađete u Splitu, potraži prodavnice sirane Gligora sa Paga, ima ih dve, jedna je na severnoj strani Dioklecijanove palače, parsto metara od luke i trajekta. Masa vrhunskih sireva pod jedan, i masa inćuna, srdela, mariniranih, usoljenih, sa travama i ovim i onim... Bedak je što tamo moš' da ostaviš soma kunića ko ništa
October 7, 20213 yr hvala svima, bice ovjereno. i split, ali ne momentalno u univeru je jedno vrijeme bilo slanih srdela proizvedenih u neumu, nisu vrh ali su mogle da prodju. neko pakovanjce malo kao da su kavijar jebate.
October 8, 20213 yr Popular Post Monohromatski brancin punjen blukom, ruzmarinom i stabljikama persina. Komorac preko krompira (imao sam samo jednu stabljiku) ali sasvim dovoljno da opojno zamirise. Tapenada ugrubo od cmaslina, bluka, mulja, incuna, paradajza i persuna Edited October 8, 20213 yr by Haralampije
October 12, 20213 yr Prvi od današnjih ručkova. Krem čorba od luka (crni, prazi, beli, mladi + čili p, stabljike peršuna, so, biber) i miks z salate i avokada (snef, med, m ulje, biber, limun)
October 14, 20213 yr Aha, dobro da si rekao da su masline vec mislio sljive, velike su Samo da si na kraju bacio bosiljak, ovako je ispala zastava Iraka a ne Italije ali moze da prodje i kao pita sa slanim sljivama