Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

New Now eating!

Featured Replies

Džem od jagoda apliciran

53a89a0b7866ba0c3f9ed7d71601071d.jpg

• Replies 22.3k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čorba od karfiola. Teleći kotleti u kajmaku - meso sam perfektno pripremio, najpre tiganj, a zatim rerna. Međutim, mladi kajmak koji sam juče kupio na pijaci je toliko dobar da se ne sećam kada s

• Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto

• čorba od cvekle, teleći kotleti, dinstana bukovača, lučene paprike

Posted Images

novi hit u ponudi turske "lake" hrane: tantuni, specijalitet grada mersin.

20210825-135514.jpg

ukusno začinjeno i vrlo sitno seckano goveđe meso se stir fryuje na nečemu što me najviše podseća na talandaru sa dubokom rupom u sredini, kao wok. dok se meso prži u toj rupi, lavaš jufka u koju će biti umotano se preko mesa natapa sokovima. dodaje se još paradajz, luk i peršun, event. krastavac/paprika obavezno začinjeni sumakom. mi smo uzeli varijantu sa jogurtom/kis. mlekom preko i bilo je savršeno!

posle toga kazandibi, mlečni dezert koji se tako zove zbog toga što se tradicionalno karamelizovana korica pravi od lepote što se zalepi na dnu kazana/šerpe posle spremanja piletine.

20210825-142733.jpg

nisam impresionirana. iz reda mlečnih pihtija, panakota mi je za sada dovoljna.

IMG-20210826-144502.jpg

wasabi.jpg

Onaj osecaj kad naglo kines i kroz nos proteras puna usta Wasabi Peas... (Srecom tu je pivo da se zalije... Inace ode zivot.)

tuco.gif

Kasni branc:

Sendvic od "seljackog" hleba sa tri vrste zapecenog kackavalja, majonezom sa harisom, dimljenom paprikom, paradajz sosom + jaje; sendvic u bavarskoj kifli sa susenim paradajzom, karamelizovanim lukom, topljenom gaudom, sinapom i rukolom; i zel. salata i rukola sa leblebijom sa harisom, sargarepom, fetom, pastom od b. luka, dimljenom suvom paprikom, suvim grozdjem + dresing.

20210828-140329.jpg

pravila sam parlidzane punjene karamelizovanim lukom,slaninicom i prahom od crnih truba i tzatziki salatu

Meni te crne trube jedino dolaze u obzir susene i sitno smrvljene, mnogo jak miris imaju

ne znam,ja sam ih jela i sirove u nekom sosu i nisu mi bile jake...sta znam,jace su mi suve 

sveee

IMG-20210829-113037.jpg

Takođe sve!

y4mC2Z7OSimyFfXFxOZRwWu1-70zgmdL2CQtIy0hy4m95u828ryQ7n8BZ3UC3qxRAU2OXE90jkt-rQ3D

Uštipci od tikvica (rerna, rendane tikvice, mladu luk, crni luk, žumanca, prezle, mirođija, stabljike peršuna, beli luk , kozji sir), pečeni kozji sir u susamu (sa medom i slatkim od smokve za ukras), pečeni paradjz, pasirani pasulj (sačuvao nešto zrna od jučerašnjeg kuvanja), začinjen alevom paprikom i belim lukom (zagrejano na ulju) i mladim lukom i svežim paradjzom, pečeni patlidžan u paradjz sosu i preliven parmzanom istopljenim u pavlaci (opisao sve neku stranu ranije), tu je negde tzatziki i retsina.

Pojo ima sati, nije baš now, al’ ne postizava se - gregada od orade, škarpine i par brancina

gregada.jpg

C80BB898-A908-4C23-AADB-395478838F50.thu

88ec4c5a38e8a6f94912662cb560bcef.jpg

18d025cdaf6c9f7ece4011298442a136.jpg

Cinija tople pilece supe je kao stvorena za ovo tmurno,kisno vece [emoji849]ec439eb7b1e48c78c4b192162fb2e878.jpg