beyoncé Posted August 25, 2021 Posted August 25, 2021 novi hit u ponudi turske "lake" hrane: tantuni, specijalitet grada mersin. ukusno začinjeno i vrlo sitno seckano goveđe meso se stir fryuje na nečemu što me najviše podseća na talandaru sa dubokom rupom u sredini, kao wok. dok se meso prži u toj rupi, lavaš jufka u koju će biti umotano se preko mesa natapa sokovima. dodaje se još paradajz, luk i peršun, event. krastavac/paprika obavezno začinjeni sumakom. mi smo uzeli varijantu sa jogurtom/kis. mlekom preko i bilo je savršeno! posle toga kazandibi, mlečni dezert koji se tako zove zbog toga što se tradicionalno karamelizovana korica pravi od lepote što se zalepi na dnu kazana/šerpe posle spremanja piletine. nisam impresionirana. iz reda mlečnih pihtija, panakota mi je za sada dovoljna. 3
Indy Posted August 28, 2021 Posted August 28, 2021 Onaj osecaj kad naglo kines i kroz nos proteras puna usta Wasabi Peas... (Srecom tu je pivo da se zalije... Inace ode zivot.) 1 2
beyoncé Posted August 28, 2021 Posted August 28, 2021 Kasni branc: Sendvic od "seljackog" hleba sa tri vrste zapecenog kackavalja, majonezom sa harisom, dimljenom paprikom, paradajz sosom + jaje; sendvic u bavarskoj kifli sa susenim paradajzom, karamelizovanim lukom, topljenom gaudom, sinapom i rukolom; i zel. salata i rukola sa leblebijom sa harisom, sargarepom, fetom, pastom od b. luka, dimljenom suvom paprikom, suvim grozdjem + dresing. 5
ivy Posted August 28, 2021 Posted August 28, 2021 pravila sam parlidzane punjene karamelizovanim lukom,slaninicom i prahom od crnih truba i tzatziki salatu 5
ultra plasticni Posted August 28, 2021 Posted August 28, 2021 Meni te crne trube jedino dolaze u obzir susene i sitno smrvljene, mnogo jak miris imaju
ivy Posted August 28, 2021 Posted August 28, 2021 ne znam,ja sam ih jela i sirove u nekom sosu i nisu mi bile jake...sta znam,jace su mi suve
Ras Posted August 29, 2021 Posted August 29, 2021 Takođe sve! Uštipci od tikvica (rerna, rendane tikvice, mladu luk, crni luk, žumanca, prezle, mirođija, stabljike peršuna, beli luk , kozji sir), pečeni kozji sir u susamu (sa medom i slatkim od smokve za ukras), pečeni paradjz, pasirani pasulj (sačuvao nešto zrna od jučerašnjeg kuvanja), začinjen alevom paprikom i belim lukom (zagrejano na ulju) i mladim lukom i svežim paradjzom, pečeni patlidžan u paradjz sosu i preliven parmzanom istopljenim u pavlaci (opisao sve neku stranu ranije), tu je negde tzatziki i retsina. 3 4
aram Posted August 31, 2021 Posted August 31, 2021 Pojo ima sati, nije baš now, al’ ne postizava se - gregada od orade, škarpine i par brancina 6
detabo Posted September 17, 2021 Posted September 17, 2021 Cinija tople pilece supe je kao stvorena za ovo tmurno,kisno vece [emoji849] 2
Recommended Posts