Jumanji Posted May 9, 2021 Posted May 9, 2021 krupatice 'rskave, slane i vruće, pržene u svinjskoj masti, juče napecane. špricer nemam, ali pivo je dobro 'ladno ručamo napolju, jorgovan miriše, gugutke horski guču. život ume da bude dobar. Ahhh kakva ti je ta krupatica [emoji7]Deda strastveni pecaroš stalno išao u ribolov, svaki slobodan trenutak provodio negde pored neke vode, i pored njegove riblje čorbe najčešće mi pržio ulov, bilo svega [emoji7] deverika, karaša, klenova, smuđa, somića, šarančića i omraženog cverglana. Gadan, potamani svu mlađ i ikru, ima gadne bodlje, ali sladak, uhhh i sve tako hrskave, nema tu koščica, samo kičma, preukuse, ehhh. Malo pre ga čula, kaže oće on da peca (a jedva stoji), ali ja da čistim -.- 1
Jumanji Posted May 10, 2021 Posted May 10, 2021 Ghormeh sabzi, da ne kažem iranska (persijska) piletina sa pasuljem i gomilom zeleniša Podsetio si me na ovo persijsko jelo (fotka je od ranije), a i posto je[mention=1278]Ras[/mention] pomenuo neke fine patlidžane u MaksijuMirza Ghasemi od patlidžana, paradajza, jaja, bluka i kurkumeSa začinjenim jogurtom (po želji) i svežim krastavcem 1 2
Ras Posted May 10, 2021 Posted May 10, 2021 Imam sve, osim začinjenog jogurta i krastavca. Na koji se način priprema?
Jumanji Posted May 10, 2021 Posted May 10, 2021 Jogurt zacinis sa harisom recimo, kako zelis, ljutom paprikom, mirodjijom ili sta ti vec padne na pamet. Jer samo jelo nije pikantno.Patlidzan je potrebno jedino prvo ispeci na rostilju, gril tiganju ili u rerni.I sve iseckas.S tim da prvo spremis, proprzis bluk (idealan mlad), sa kurkumom, pa nalijes umucena jaja, zacinjena (so, biber).Ovamo iseckas patlidzan, paradajz (treba da se oljusti prethodno ili jednostavnije pelat), proprzis posebno dok ne nestane tecnosti, zacinis i onda sklonis sa vatre i izmesas sa jajima. I odmah mandjare.Na 2 veca patlidzana ide 8 jaja i 6 paradajza, naravno moze upola. 2
Frank Pembleton Posted May 10, 2021 Posted May 10, 2021 Jogurt zacinis sa harisom recimo, kako zelis, ljutom paprikom, mirodjijom ili sta ti vec padne na pamet. Jer samo jelo nije pikantno.Patlidzan je potrebno jedino prvo ispeci na rostilju, gril tiganju ili u rerni.I sve iseckas.S tim da prvo spremis, proprzis bluk (idealan mlad), sa kurkumom, pa nalijes umucena jaja, zacinjena (so, biber).Ovamo iseckas patlidzan, paradajz (treba da se oljusti prethodno ili jednostavnije pelat), proprzis posebno dok ne nestane tecnosti, zacinis i onda sklonis sa vatre i izmesas sa jajima. I odmah mandjare.Na 2 veca patlidzana ide 8 jaja i 6 paradajza, naravno moze upola.Ovo me podseća na neko domaće jelo, a zaboravio sam kako se zove.Isto ovako sa jajima. .... Shiit has hit the fan!
renne Posted May 11, 2021 Author Posted May 11, 2021 (edited) Ćureći medaljoni sa pečurkama, peršunom i mladim lukom u belome sosu Edited May 11, 2021 by renne 7
beyoncé Posted May 12, 2021 Posted May 12, 2021 On 11.5.2021. at 16:17, Ras said: Rižoto sa jagodama. đenarov? danas umalo da kupim onaj spanać što rađa jagode
Ras Posted May 12, 2021 Posted May 12, 2021 Da, Đenarov video sam gledao još davno, pa nedavno ponovo. Slični su i ostali na koje sam bacio pogled. 1
Lancia Posted May 12, 2021 Posted May 12, 2021 24 minutes ago, beyoncé said: danas umalo da kupim onaj spanać što rađa jagode eto mogo sam da skviknem a da nisam cuo da i to postoji freaky.
Recommended Posts