Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

Najkremastiti rizoto koji sam ikada napravio

20210505_124950.jpg

• +1 7
  • Wub 1
Posted
10 minutes ago, renne said:

Najkremastiti rizoto koji sam ikada napravio

20210505_124950.jpg

Ukusno izgleda, nego izgleda Edit ti nesto skresala porciju. Tu nema ni za mache. 

Posted
7 hours ago, Lancia said:

Tu nema ni za mache. 

Ima rukole, šta hvali :D

Posted

nego, zaboravih što sam došo:
Kari supa od paškanata i jabuka i faširane šnicle na špeclama u kajmaku
182279648_10159297341719559_613845627398

• +1 3
  • Wub 1
Posted
3 minutes ago, aram said:

Ima rukole, šta hvali :D

i tvog balzamika

• Wub 1
Posted
2 hours ago, aram said:

nego, zaboravih što sam došo:
Kari supa od paškanata i jabuka i faširane šnicle na špeclama u kajmaku
182279648_10159297341719559_613845627398

Može recept za kari supu? :)

• +1 1
Posted

Prvo valja pripremiti začine: prepunu kašičicu semena kumina, isto toliko semena korijandera i desetak cardamoma, oljuštenih, samo semenke iznutra, baciti u mali tiganj i blago zagrejati, koliko da poneko zrnce odskoči i da se čuje pucketanje. Onda ih lepo stucati u avanu, da se u prah pretvore. E sad na jedno 50 grama putera i dve kašike ulja prodinstati dve glavice luka i jedan praziluk, pa dodati 4 čena belog luka, isto stucanog u avanu ili protisnutog, promuljati to minut-dva da zamiriše, pa dodati sve one začine, plus kašičicu ingvera i jednu ipo kurkume u prahu, namleti bibera po ukusu i malo posoliti. Promešati dobro, pa za minut-dva dodati dve šargarepe, dva korena peršuna, pola glavice celera i desetak korenova paškanata, bilo je tu bar 800 grama. Jedan oveći paškanat ostaviti za čips. Podliti sve sa litar povrtnog bujona i pustiti da nepokriveno blago pućka jedno sat vremena, dok sve ne omekne. Za to vreme naraviti čips - tanko što je tanje moguće na kolutove iseći paškanat i pržiti ga na vrelom ulju dok se ovako ne ukovrdža. Ne stavljati previše u tiganj, da se ne preklope! Vaditi na papirni ubrus da se ocede i tek tad soliti. Čips može da stoji i nekoliko sati bez problema. Supu štapnim mikserom ili blenderom pretvoriti u ono što mi Italijani prelepo zovemo vellutata, a ako vam je paškanat drvenast, onda je lepo protisnite kroz sito koristeći kutlaču da pritiskate, pa ona končiće i drva lepo pobacajte. Tu će supica da se ohladi malo, a vi je vratite na ringlu na vrlo tiho, probajte pa doradite malo ako treba bilo začinima bilo dodavanjem vode. Jednu nakiselu krupniju jabuku narendajte krupno direkt u supu i ne dajte da sve zajedno vri duže od 3-4 minuta. Sipajte, ukrasite čipsom i prijatno. 

Posted

Hvala puno na receptu! :)

• +1 1
Posted

Pohovane tikvice iz rerne, mladi sir i paradajz. 

• +1 4