detabo Posted January 8, 2021 Posted January 8, 2021 Late night snack uz "Mucke"... [emoji847][emoji6] 1 1
hexy Posted January 8, 2021 Posted January 8, 2021 Late night snack uz "Mucke"... [emoji847][emoji6]Nista bez pljeke a?[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk 1
nisam ja Posted January 8, 2021 Posted January 8, 2021 stvarno dobra famisova tirolska. društvo joj pravi taze ljubljanski lebac i mladi kajmak. pa onda baklava. 3 1
Haralampije Posted January 9, 2021 Posted January 9, 2021 (edited) Taljatele sa lososom i brokoli-jem Edited January 9, 2021 by Haralampije 4
Milošica Posted January 9, 2021 Posted January 9, 2021 Jedem buđolu i tripujem da sam Toni Soprano. 1 1
fren Posted January 9, 2021 Posted January 9, 2021 (edited) @Haralampije Cime si prelio taljatele? Edited January 9, 2021 by fren
gospa buba Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 lebac. ispekla na brzinu predveche, pola razano pola obichno, srpski kvasac raste kao samoispunjujuce prorochanstvo, morash ga juriti po kuci. ispao odlichan.sent from bubamoto
Ras Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 (edited) 14 hours ago, fren said: @Haralampije Cime si prelio taljatele? Dok čekamo da Haralampije svari onaj lagani obrok, metod koji koristim za pastu sa povrćem i ribom i koji je usvojen od (recimo) DŽ Olivera. Na ulju, na umerenoj vatri pripremam povrće. Koristim kombinaciju graška, spanaća i mladog luka, ili praziluka. Začini so i biber i nana, ili majčina dušica. Uz brokoli i beli sos (bešamel) bih probao suvi ruzmarin, što je takođe usvojeno od TV kuvara i pokazalo se kao odlična kombinacija na koju sam ne bih tipovao. Kada povrće omekne dodaj malo brašna da se proprži, pa nalij (toplim) mlekom i nastavi da kuvaš da dobiješ željenu konzistenciju. Ovo jelo volim da pripremam sa svežom pastom i prethodno pripremljenom ribom (pečena dimljena pastrmka), tako da odmah nakon nalivanja mleka dodajem pastu, a zatim i komade ribe da se sve sjedini. Edit: mleko obavezno alpsko iz Tuzle, jer se voli sa bosanskim filetima dimljene pastrmke koje kupujem. Edited January 10, 2021 by Ras
Recommended Posts