Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted (edited)
2 hours ago, cmrlj said:

daj recept

izvolte :)

ono gore na slici je vekna, hlepčiće izeli odmah onako mirišljave i krckave.

dakle nisam imao buttermilk pa ga napravio. u 250ml mleka kašiku soka od limuna i ostavio da odstoji desetak minuta. za to vreme aktivirao četvrt kocke kvasca u malo mlake vode sa šećerom. u mikro tiganju otopio 50ml putera u 50ml vode. prosejao 400 grama speltinog brašna, dodao u njega još 100 grama običnog i od svega zamesio mekano testo. ostavio ga pokrivenog da se duplira u rerni, trebalo mu je oko 45 minuta. istresao na dobro pobrašnjavljenu radnu površinu, isekao na dva dela. jedan oblikovao u veknu drugi isekao na 4 dela i napravio 4 manje vekne. e sad, hteo sam odavno i da isprobam kako se peče hleb u pyrex činijama, ma rekoh eto prilike. odabrao dve činije, jedna ovalna sa poklopcem, druga veća četvrtasta. obe premazao sa malo ulja pa pobrašnjavio. veknu sam stavio u ovalnu činiju sa poklopcem i rknuo odmah u rernu na 275°C, sa ventilatorom. pekao dok nije porumenelo, onda otklopio da uhvati jaču koricu. u četvrtastu popreko poređao veknice, pri tom ih uvrnuvši. četvrtastu pokrio kamenom za picu i tako pekao, isto otklopio na kraju. e, da, i veknu, a kasnije i veknice sam premazao mlekom, možda 10ml, u koje sam umešao pola kašičice soli.

Edited by aram
Posted

blagodarim, pravim cim smrsam tri korona kile :D

Posted
25 minutes ago, cmrlj said:

tri korona kile :D

= 9 normalnih kila :cry:

Posted

ne mogu ja da zrtvujem svoju manekensku gradju samo zato sto je smak sveta :D

Posted

Dok ne stigne birjan...
IMG_20200503_130421384-01.jpg

... Shiit has hit the fan...

Posted (edited)

junece-pileca supica by hanuma i rostilj by me 

oIdgccb.jpg

BO7IQpx.jpg

Edited by Haralampije
Posted

mlad kupus, mladi lukac, mladi krompirići i kranjska kobaja. ala sam ga okuvao, samo pršti oko stola kako srčemo.

Posted

mlad lukac, mlade rotkvice, star sira, stara panceta + die beste lebac koji sam jea u nemačku

Berner-Walnussbrot.jpg

Posted
1 hour ago, aram said:

mlad lukac, mlade rotkvice, star sira, stara panceta + die beste lebac koji sam jea u nemačku

Berner-Walnussbrot.jpg

die beste lebac koji ću jesti u nemačku... :piggy:

Posted (edited)
5 minutes ago, aram said:

@rezwalker opa!
jel si pošo il si došo? :ss1:

Ni jedno ni drugo... :blush: 

Al' ću rado probati prvom prilikom. Baš dobro deluje, a pre svega kora. To mi je prvo privuklo pažnju...

Edited by rezwalker