Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

Cmrljo, razbio te Rezwalker sa fotkama :fantom:

sacu i ja sopsku, jbg.

Posted (edited)

bobotie, tj. afrički slatko-pikantni kari sa mlevenim mesom. Dakle, dve glavice luka, po mogućstvu jedan žuti a drugi crveno-ljubičasti, sitno iseckati pa zagrejati na dve kašike putera. Kad zastakli, dodati šest čenova belog luka, sitno iseckanog ili protisnutog, svejedno, Sotirati to još minut-dva, pa dodati začine - kašiku ipo karija, po kašičicu kumina, korijandera i kurkume i dve kašike izmešanih suvih začina tipa oregano, timijan, bosiljak, estragon... tako zeleno nešto, crveno ne ide u ovo jelo 1f642.png:)
Dodati jedno 600 grama mlevenog junećeg ili jagnjećeg mesa i propržiti stalno mešajući dok ne počnu braonkaste tačkice da se primećuju tu i tamo. U činiju koja može u rernu preručiti meso, nastrugati dve kisele jabuke, dodati mango chutney, jedno 150 grama. Ako nema, nije problem, dve kašike braon šećera i isto toliko vinskog sirćeta rade poso. Dodati i koru i sok od jednog limuna, kašiku vuster sosa i, po želji, ja ne volim, šaku suvog groždja. Sve lepo promešati i zapeći u rerni 45 minuta, pa preliti sa 4 jajeta, jednom slatkom pavlakom i jedan deci mleka, sve to umućeno sa pola kašičice kurkume i po ukusu soli i zelenog bibera. Pobacati odozgo nekoliko listova lovora i vratiti u rernu još oko 20 minuta (od 15 početi sa proveravanjem jel gotovo). Pikantno, ali ne ljuto, i slatko, dobro ide uz neke krckave bele hlebove...

94756042_10158299136919559_4420792099557

Edited by aram
Posted
8 hours ago, Lancia said:

Cmrljo, razbio te Rezwalker sa fotkama :fantom:

sto jes jes :fantom:

Posted

Bulgur sa limunom i sremušem i uštipci od ribe ... usred utorka, al ću ja zažaliti za ovim danima kad možeš sebi da skuvaš i serviraš ručak radnim danom. 

1.jpg

Posted (edited)

@hansolo

Super!

Koji bulgur kupuješ, gde i po kojoj ceni?

Edited by Ras
Posted

Ridzoto od integ.pirinca podliven junecom juhom plus sveza nana i grasak i malo bifteka

JglCvey.jpg

6m2YEIo.jpg

Posted
9 minutes ago, Haralampije said:

Ridzoto od integ.pirinca podliven junecom juhom plus sveza nana i grasak i malo bifteka

JglCvey.jpg

6m2YEIo.jpg

Њам...

Posted
bobotie, tj. afrički slatko-pikantni kari sa mlevenim mesom. Dakle, dve glavice luka, po mogućstvu jedan žuti a drugi crveno-ljubičasti, sitno iseckati pa zagrejati na dve kašike putera. Kad zastakli, dodati šest čenova belog luka, sitno iseckanog ili protisnutog, svejedno, Sotirati to još minut-dva, pa dodati začine - kašiku ipo karija, po kašičicu kumina, korijandera i kurkume i dve kašike izmešanih suvih začina tipa oregano, timijan, bosiljak, estragon... tako zeleno nešto, crveno ne ide u ovo jelo 1f642.png[emoji4]
Dodati jedno 600 grama mlevenog junećeg ili jagnjećeg mesa i propržiti stalno mešajući dok ne počnu braonkaste tačkice da se primećuju tu i tamo. U činiju koja može u rernu preručiti meso, nastrugati dve kisele jabuke, dodati mango chutney, jedno 150 grama. Ako nema, nije problem, dve kašike braon šećera i isto toliko vinskog sirćeta rade poso. Dodati i koru i sok od jednog limuna, kašiku vuster sosa i, po želji, ja ne volim, šaku suvog groždja. Sve lepo promešati i zapeći u rerni 45 minuta, pa preliti sa 4 jajeta, jednom slatkom pavlakom i jedan deci mleka, sve to umućeno sa pola kašičice kurkume i po ukusu soli i zelenog bibera. Pobacati odozgo nekoliko listova lovora i vratiti u rernu još oko 20 minuta (od 15 početi sa proveravanjem jel gotovo). Pikantno, ali ne ljuto, i slatko, dobro ide uz neke krckave bele hlebove...
94756042_10158299136919559_4420792099557867520_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=e007fa&_nc_eui2=AeEcTyLUhZM27n55u1iyQNMPTxGOmfwm_o5PEY6Z_Cb-jri3ioN2fO_4QlTkgQCF6dw&_nc_oc=AQkazVV1hhR01SM9QDgLusG1tuEd9uUI-vLQaCBtoHPRpJU2kGU4216SXH1svLHX9sI&_nc_ht=scontent-dus1-1.xx&oh=f6f6a8f2b2efc1c6ec80f2e1c9d02d91&oe=5ECB5D8D
Auuu ja sad da ponovim šta sce ide u ovo jelo ne bi znao...

... Shiit has hit the fan...

Posted

pohovano ,,sumsko pile,, u susamu i sos od jogurta i harise  :tongue:

Posted

received_235832691019650.thumb.jpeg.6382ec5bfd833ddb19cfd718d4640ff2.jpeg

Stiglo Biserovo ovčije kiselo, počela sezona, juhuuuu! 

A sarmice... Pet podobrih veza mladog srebrnjaka, iseckano pa proprženo na mulju, juneći vrat, močing i plećka, dvaput mleveno, svež peršun i nana, šaka pirinča... Četiri veze lepog zelja, odnosno 40 sarmica. Sve izjedosmo :heart::piggy:

Posted
pohovano ,,sumsko pile,, u susamu i sos od jogurta i harise  :tongue:
harisa u jogurtu je stvarno shtogod!

sent from bubamoto

Posted

Nešto pompeznog naziva Monte Carlo Fruit de la Mer...
95340456_10158309884114559_1417091422426

Posted

mlade zelene špargle iz lidla i jaja.

skoro nisam kupila ovako dobre špargle. liče na divlje.

Posted
24 minutes ago, beta kentauri said:

mlade zelene špargle iz lidla i jaja.

skoro nisam kupila ovako dobre špargle. liče na divlje.

Ja cu da ih tamanim danas :thumbsup:

Posted (edited)

Lepo od vas dvoje!

Moj slatki kupus nije kao divlji, ali bi ga i divlji zec jeo. Spremao sa junećim mesom poput gulaša, pri kraju dodao sos od paradajza (koji je pretekao od juče pošto sam preterao sa količinom za pastu) i pene od integralnog brašna. Preko, na tanjiru, naseckao mladi luk. Sipao dva puta i sada bih mogao i peške na Berlin.

Edited by Ras