Lancia Posted April 27, 2020 Posted April 27, 2020 Cmrljo, razbio te Rezwalker sa fotkama sacu i ja sopsku, jbg.
aram Posted April 27, 2020 Posted April 27, 2020 (edited) bobotie, tj. afrički slatko-pikantni kari sa mlevenim mesom. Dakle, dve glavice luka, po mogućstvu jedan žuti a drugi crveno-ljubičasti, sitno iseckati pa zagrejati na dve kašike putera. Kad zastakli, dodati šest čenova belog luka, sitno iseckanog ili protisnutog, svejedno, Sotirati to još minut-dva, pa dodati začine - kašiku ipo karija, po kašičicu kumina, korijandera i kurkume i dve kašike izmešanih suvih začina tipa oregano, timijan, bosiljak, estragon... tako zeleno nešto, crveno ne ide u ovo jelo Dodati jedno 600 grama mlevenog junećeg ili jagnjećeg mesa i propržiti stalno mešajući dok ne počnu braonkaste tačkice da se primećuju tu i tamo. U činiju koja može u rernu preručiti meso, nastrugati dve kisele jabuke, dodati mango chutney, jedno 150 grama. Ako nema, nije problem, dve kašike braon šećera i isto toliko vinskog sirćeta rade poso. Dodati i koru i sok od jednog limuna, kašiku vuster sosa i, po želji, ja ne volim, šaku suvog groždja. Sve lepo promešati i zapeći u rerni 45 minuta, pa preliti sa 4 jajeta, jednom slatkom pavlakom i jedan deci mleka, sve to umućeno sa pola kašičice kurkume i po ukusu soli i zelenog bibera. Pobacati odozgo nekoliko listova lovora i vratiti u rernu još oko 20 minuta (od 15 početi sa proveravanjem jel gotovo). Pikantno, ali ne ljuto, i slatko, dobro ide uz neke krckave bele hlebove... Edited April 27, 2020 by aram
cmrlj Posted April 27, 2020 Posted April 27, 2020 8 hours ago, Lancia said: Cmrljo, razbio te Rezwalker sa fotkama sto jes jes
hansolo Posted April 28, 2020 Posted April 28, 2020 Bulgur sa limunom i sremušem i uštipci od ribe ... usred utorka, al ću ja zažaliti za ovim danima kad možeš sebi da skuvaš i serviraš ručak radnim danom.
Ras Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 (edited) @hansolo Super! Koji bulgur kupuješ, gde i po kojoj ceni? Edited April 29, 2020 by Ras
Haralampije Posted April 30, 2020 Posted April 30, 2020 Ridzoto od integ.pirinca podliven junecom juhom plus sveza nana i grasak i malo bifteka
rezwalker Posted April 30, 2020 Posted April 30, 2020 9 minutes ago, Haralampije said: Ridzoto od integ.pirinca podliven junecom juhom plus sveza nana i grasak i malo bifteka Њам...
Frank Pembleton Posted April 30, 2020 Posted April 30, 2020 bobotie, tj. afrički slatko-pikantni kari sa mlevenim mesom. Dakle, dve glavice luka, po mogućstvu jedan žuti a drugi crveno-ljubičasti, sitno iseckati pa zagrejati na dve kašike putera. Kad zastakli, dodati šest čenova belog luka, sitno iseckanog ili protisnutog, svejedno, Sotirati to još minut-dva, pa dodati začine - kašiku ipo karija, po kašičicu kumina, korijandera i kurkume i dve kašike izmešanih suvih začina tipa oregano, timijan, bosiljak, estragon... tako zeleno nešto, crveno ne ide u ovo jelo [emoji4] Dodati jedno 600 grama mlevenog junećeg ili jagnjećeg mesa i propržiti stalno mešajući dok ne počnu braonkaste tačkice da se primećuju tu i tamo. U činiju koja može u rernu preručiti meso, nastrugati dve kisele jabuke, dodati mango chutney, jedno 150 grama. Ako nema, nije problem, dve kašike braon šećera i isto toliko vinskog sirćeta rade poso. Dodati i koru i sok od jednog limuna, kašiku vuster sosa i, po želji, ja ne volim, šaku suvog groždja. Sve lepo promešati i zapeći u rerni 45 minuta, pa preliti sa 4 jajeta, jednom slatkom pavlakom i jedan deci mleka, sve to umućeno sa pola kašičice kurkume i po ukusu soli i zelenog bibera. Pobacati odozgo nekoliko listova lovora i vratiti u rernu još oko 20 minuta (od 15 početi sa proveravanjem jel gotovo). Pikantno, ali ne ljuto, i slatko, dobro ide uz neke krckave bele hlebove... Auuu ja sad da ponovim šta sce ide u ovo jelo ne bi znao... ... Shiit has hit the fan...
ivy Posted April 30, 2020 Posted April 30, 2020 pohovano ,,sumsko pile,, u susamu i sos od jogurta i harise
banatjanin Posted April 30, 2020 Posted April 30, 2020 Stiglo Biserovo ovčije kiselo, počela sezona, juhuuuu! A sarmice... Pet podobrih veza mladog srebrnjaka, iseckano pa proprženo na mulju, juneći vrat, močing i plećka, dvaput mleveno, svež peršun i nana, šaka pirinča... Četiri veze lepog zelja, odnosno 40 sarmica. Sve izjedosmo
gospa buba Posted April 30, 2020 Posted April 30, 2020 pohovano ,,sumsko pile,, u susamu i sos od jogurta i harise harisa u jogurtu je stvarno shtogod!sent from bubamoto
aram Posted April 30, 2020 Posted April 30, 2020 Nešto pompeznog naziva Monte Carlo Fruit de la Mer...
beta Posted May 1, 2020 Posted May 1, 2020 mlade zelene špargle iz lidla i jaja. skoro nisam kupila ovako dobre špargle. liče na divlje.
Lancia Posted May 1, 2020 Posted May 1, 2020 24 minutes ago, beta kentauri said: mlade zelene špargle iz lidla i jaja. skoro nisam kupila ovako dobre špargle. liče na divlje. Ja cu da ih tamanim danas
Ras Posted May 1, 2020 Posted May 1, 2020 (edited) Lepo od vas dvoje! Moj slatki kupus nije kao divlji, ali bi ga i divlji zec jeo. Spremao sa junećim mesom poput gulaša, pri kraju dodao sos od paradajza (koji je pretekao od juče pošto sam preterao sa količinom za pastu) i pene od integralnog brašna. Preko, na tanjiru, naseckao mladi luk. Sipao dva puta i sada bih mogao i peške na Berlin. Edited May 1, 2020 by Ras
Recommended Posts