Jump to content
IGNORED

New Now eating!


renne

Recommended Posts

novi hit u ponudi turske "lake" hrane: tantuni, specijalitet grada mersin.

20210825-135514.jpg

 

ukusno začinjeno i vrlo sitno seckano goveđe meso se stir fryuje na nečemu što me najviše podseća na talandaru sa dubokom rupom u sredini, kao wok. dok se meso prži u toj rupi, lavaš jufka u koju će biti umotano se preko mesa natapa sokovima. dodaje se još paradajz, luk i peršun, event. krastavac/paprika obavezno začinjeni sumakom. mi smo uzeli varijantu sa jogurtom/kis. mlekom preko i bilo je savršeno!

 

posle toga kazandibi, mlečni dezert koji se tako zove zbog toga što se tradicionalno karamelizovana korica pravi od lepote što se zalepi na dnu kazana/šerpe posle spremanja piletine.

20210825-142733.jpg

 

nisam impresionirana. iz reda mlečnih pihtija, panakota mi je za sada dovoljna.

  • +1 3
Link to comment

Kasni branc:

Sendvic od "seljackog" hleba sa tri vrste zapecenog kackavalja, majonezom sa harisom, dimljenom paprikom, paradajz sosom + jaje; sendvic u bavarskoj kifli sa susenim paradajzom, karamelizovanim lukom, topljenom gaudom, sinapom i rukolom; i zel. salata i rukola sa leblebijom sa harisom, sargarepom, fetom, pastom od b. luka, dimljenom suvom paprikom, suvim grozdjem + dresing.

 

20210828-140329.jpg

 

  • +1 5
Link to comment

Takođe sve!

 

y4mC2Z7OSimyFfXFxOZRwWu1-70zgmdL2CQtIy0hy4m95u828ryQ7n8BZ3UC3qxRAU2OXE90jkt-rQ3D

 

Uštipci od tikvica (rerna, rendane tikvice, mladu luk, crni luk, žumanca, prezle, mirođija, stabljike peršuna, beli luk , kozji sir), pečeni kozji sir u susamu (sa medom i slatkim od smokve za ukras), pečeni paradjz, pasirani pasulj (sačuvao nešto zrna od jučerašnjeg kuvanja), začinjen alevom paprikom i belim lukom (zagrejano na ulju) i mladim lukom i svežim paradjzom, pečeni patlidžan u paradjz sosu i preliven parmzanom istopljenim u pavlaci (opisao sve neku stranu ranije), tu je negde tzatziki i retsina.

  • +1 3
  • Wub 4
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...