Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted

oooo, olalala... ima ga na trafikama :sleep:

Posted
4 minutes ago, nezvanova said:

oooo, olalala... ima ga na trafikama :sleep:

pojavio se ovih dana :)

Posted

Prodaje se na kioscima a nisu novine :611_projector:

Kvadrat  , dobtnik Zlatne palme , satiričan pogled na savremeni svet,postmodernizam,otuđenost,cenzuru,snobizam,siromastvo...ma ima puno toga,možda i previše

Zahvalan film,posle koga će te dugo biti pod utiskom. Nedostaje mu punch,finiš , nekako ostaje sterilan sa skoro pola sata viška. Dominica Westa trebalo je malo više.

Možda objedini titule 4.marta, ako se  ne oduže Zvjagnjicevu.  Mislim da samo jedan film ima i Palmu i Oskara, možda Pijanista 

Posted

samo marty ima i palmu (prva palma) i oskara

Posted (edited)

To za Martija je tačno samo ako se gleda nagrada za najbolji film na engleskom govornom području. Ali, The Square ne spada u tu kategoriju.

Oba filma Billa Augusta, koji su dobili Zlatne palme, dobili su i Oskara za najbolji strani film: i Pele osvajač i Najbolje namere.

Dobila je i Hanekeova Ljubav nedavno i Zlatnu palmu i Oskara za najbolji strani film.

Dobio je i Limeni doboš i jedno i drugo. Dobili su i Crni OrfejJedan čovek i jedna žena isto obe nagrade.

Odmah posle Martija je dokumentarac Cousteaua Svet tišine dobio obe odgovarajuće nagrade: i Zlatnu palmu i Oskara za najbolji dokumentari film.

Inače, Nadnica za strah je verovatno najzanimljivija u ovom pogledu, iako nije dobila nijednog Oskara. Film je odneo sve tri najvrednije nagrade u Francuskoj, Nemačkoj i UK-ju: Zlatnu palmu, Zlatnog medveda i BAFTA-u za najbolji film.

Poslednjih godina je meni lično postalo gotovo odurno u kojoj se meri preklapaju liste nominavanih filmova. Žiriji desetak prestižnih nagrada u prevelikoj meri šetaju iste filmove, a kada ih najzad sve odgledaš, budeš daleko od impresioniranog.

Primera radi, iako je Svet tišine pobrao silne nagrade za hiljadu devetsto pedeset šestu, BAFTA-u nije dobio. Ona je otišla dokumentarcu On the Bowery  Lionela Rogosina. E, to je već ozbiljnija priča.

Edited by Ajant23
Posted
i meni trg  odlican! (negde su ga preveli kao kvadrat ?!?)
8.154/10
Ima smisla i kao kvadrat i kao trg :)
Posted

Una mujer fantastica 2017

Fantastica zena je ustvari muskarac, zanimljiv film

Posted
9 hours ago, nezvanova said:

negde su ga preveli kao kvadrat ?!?

U Bugarskoj, Grčkoj, Češkoj, Rumuniji, Mađarskoj, Litvaniji, Ukrajini, Rusiji i tako dalje...

Posted
3 hours ago, Ajant23 said:

To za Martija je tačno samo ako se gleda nagrada za najbolji film na engleskom govornom području. Ali, The Square ne spada u tu kategoriju.

Oba filma Billa Augusta, koji su dobili Zlatne palme, dobili su i Oskara za najbolji strani film: i Pele osvajač i Najbolje namere.

Dobila je i Hanekeova Ljubav nedavno i Zlatnu palmu i Oskara za najbolji strani film.

Dobio je i Limeni doboš i jedno i drugo. Dobili su i Crni OrfejJedan čovek i jedna žena isto obe nagrade.

Odmah posle Martija je dokumentarac Cousteaua Svet tišine dobio obe odgovarajuće nagrade: i Zlatnu palmu i Oskara za najbolji dokumentari film.

e zbog ovoga je mene uvek stra' dati osvrt na neki film, stalno razmišljam kako će me Ajant zaskočiti. :lol:

Posted

haha, Ajantove postove i ne citam, to je iznad mog nivoa:D

Posted
2 hours ago, I*m with the pilots said:

Ima smisla i kao kvadrat i kao trg :)

mene je bacila u dilemu ona slika u kristijanovom stanu, oni koncentricni kvadrati sto podsecaju na poznatu seriju albersovih slika ''omaž kvadratu'' jer mi se cini da je to trebalo da potencira njegov nesvesni izbor da bude omedjen i otudjen, ma koliko nastojao da bude korektan u odnosima. sa druge strane, u opisu onog famoznog, najvaznijeg projekta koji treba da se izvede u muzeju (the square) se kaze "the tquare is a sanctuary of trust and caring. within it we all share equal rights and obligations" tu mi ''the square''  mnogo bolje zvuci kao trg nego kao kvadrat :-) no, istina je da je umetnik to mesto vrlo precizno omedjao u obliku kvadrata. 

opet, onaj maljevicev suprematizam i famozni crni kvadrat ima mnogo intimnije znacenje da bi opisao problematiku ovog filma, a koja se otprilike svodi na kritiku socijalne otudjenosti, povrsne drustvene odgovornosti, laznog morala, narcizma i licemerja (sam maljevic je taj svoj kvadrat opisao kao potrebu udaljavanja od objektivnosti koja ga dovela je u "pustinju" u kojoj ništa nije stvarno sem osećanja, pa su tako osećanja postala suština njegovog života)

bas bi mi bilo interesantno da procitam zasto je reditelj uveo tu zackoljicu i dilemu da li kvadrat ili trg? :)