Garnirung Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 Frances Ha - prošetao me kroz set emocija i na kraju izmamio osmeh :). sladak film The Selfish Giant - malko depresivna priča, velika lolčina za moj pokušaj da gledam bez (engleskog) titla. ne pokušavati ako niste iz okoline Bredforda (ni sa titlom nije mnogo bolje, pošto je isti malo bolji od guglovog prevodioca)
Hippie Posted March 21, 2014 Posted March 21, 2014 kako se TGBH u Spaniji docekuje; http://www.youtube.com/watch?v=qd_KBYUTH2g
keitel Posted March 21, 2014 Posted March 21, 2014 Mayor (2013) Poneki banalni dijalog je čini mi se jedina mana, što se, čini mi se, često dešava u savremenom ruskom filmu. Inače, i žanrovski, i kontekstualno uradio baš dobar posao.
pt 2.0 Posted March 22, 2014 Posted March 22, 2014 gledam Sideways, deset godina kasnije. žao mi je što moram da gledam sa dvd-a, a ne u bioskopu i žao mi je što film ne gledam u društvu 1 indy-ja.
Kreator Posted March 22, 2014 Posted March 22, 2014 Mayor (2013) Poneki banalni dijalog je čini mi se jedina mana, što se, čini mi se, često dešava u savremenom ruskom filmu. Inače, i žanrovski, i kontekstualno uradio baš dobar posao. Odlican je. Molio bih clanove foruma da daju preporuke za nesto slicno. Hvala unapred :)
MocaVukotic Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 CARRIE (USA, 2013) drama / horror unexcusable. čak i da se ne poredi sa de palminim čitanjem, ovo je težak pobačaj od filma. nema nikakve drame ni horora, sve razblaženo ko limunada. telekineza, iako se često koristi, potpuno zanemarena kao nešto u čemu se carrie pronalazi. a kako se koristi, maksimalno pojačano, što u stvari umanjuje horor efekat, i svodi sve na šokiranje, a na to se naviknemo već posle prvog iskustva i posle više nema efekta. svi glavni likovi su težak micast, posebno carrie i majka joj. obe su daleko od sissy spacek i posebno od piper laurie. šta će julianne moore tu nije mi jasno uopšte. još kad počnem da ga poredim sa de palmom, tu tek se vidi koliko je promašen ceo fudbal. uvodna sekvenca iz stare carrie, koja je otprilike u top 10 uvodnih sekvenci svih vremena, ovde je zamenjena... ne znam, nečim je zamnjena, nekim porađanjem, nekim...nešto, neam pojma... nancy allen, amy irving, zaboravljeni william katt, pa i džontra, daleko su bolje razrađeni likovi od ovih novih. jedino lik nastavnice fizičkog (judy greer) donekle dobacuje do onog lika iz starog filma. ovde je sve prenaglašeno, a tema je takva da je treba radti po "manje je više" šablonu. onako kako je radio de palma, pomalo onirička atmosfera malog mesta, duži kadrovi, mirno i spokojno, da horror polako izlazi iz filma. ovo je pokušaj da se uradi nešto između rimejka de palme i drugačijeg čitanja kingove novele, nezavisno od prvog filma, a na kraju je ni tamo ni vamo (neke scene su direktno preslikane iz prvog filma, a neke su "originalne"). mix je ispao loš i zato film ne valja. 3/10
MocaVukotic Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 nema. postoji scena sna na kraju ali je drugi fazon, daleko slabiji.
Skyhighatrist Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 On topic: The Inevitable Defeat of Mister and Pete Klinci sabijaju, preporuka
Dark Wader Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 Možda kasnim, ali Snowpiercer... ovaj, zakiva... uživanje...
Recommended Posts