Michael Krueger Posted January 21, 2022 Posted January 21, 2022 Halloween Kills https://m.imdb.com/title/tt10665338/ Uffff... Užas je blaga reč... još jedno poseravanje po originalu... Last Night in Soho https://m.imdb.com/title/tt9639470/ Nije loše, mada nisam nešto ni oduševljen... vizuelno je odličan, dve glavne glumice su simpatične, kraj filma je efektan... ali negde na sredini sam izgubio fokus, do pred kraj...
Њујоркер Posted January 21, 2022 Posted January 21, 2022 Pogeldah i ja sinoc Don'l look up. Steta sto se nisu ic potrudili, pa su u svim naucinim segmentima fulali samo tako (nisam ja je kvotovao post sa fejsa koji je postavio kolega sa AOB i koji savrseno secira te nelogicnosti). Zagrcnuo sam se od smeha kada sam video da su sa Kejp Kanaverala lansirali pored muzejskog primerka Satla (nije receno kojeg, ili mi paznja bi odvucena) i n nuklearki jedna pored drugih. Oce to. Takodje je nemoguce znati i imati kompletan 3d sastav komete sa zemlje, zasto bi i nace slali skupe sonde da slecu na njih? A o iznenadnom pojavljivanju repatice na nebu, besmisleno je govoriti, komete se ne pojavljuju tek tako preko noci. Ali, kad sve te naucne stvari stavimo sa strane, jer ocigledno nikom palo na pamet i nije da konsultuje nekog astronoma ili ne daj boze astrofizicara, i film posmatramo kao satiru drustva, on cini ono za sta je namenjen, odnosno pravi presek u vremenu u kojem zivimo, i to vrlo uspesno. Kao sto je Death Wish merlo vremena 70ih, ili Red Dawn merilo 80ih, tako je i ovo merilo danasnjice. A uz to je jos i zabavan! Ipak, koliko god zabavan bio, ovaj film ipak podvalci dve ozbiljne stvari. Jedna je da se Zemlja zaista nalazi u neprijateljskom okruzenju i da bez obzira na sve miskalkulacije sa zlosrecnom kometom, mi zaista svakog casa mozemo putem dinosaura. Upravo ovih dana je aktivna prica o poznatoj maloj planeti 1994xyzhhsah, nije vazna dezignacija, vazno je da mi znamo njenu putanju, kolega Radonic je na hrvatskoj N1 govorio pre neki dan, sta cemo kada nam uleti neki novi Celjabinsk, ali ne pukne u vazduhu? Takvih treba da se bojimo, jer mi bukvalno nemamo cemu da se nadamo bude li nas stencuga iz filma kombinovana sa Celjabinskom (dosla iz pravca Sunca) ceono zveknula. I drugo, Meteor iz sedamdesetih i dalje ostaje najbolji apokalipticni film do dana danasnjeg! 2
Pokojni Ruxin Posted January 21, 2022 Posted January 21, 2022 treba nam poslednji film ste gledali za nerdove
I*m with the pilots Posted January 21, 2022 Posted January 21, 2022 3 hours ago, Њујоркер said: Ali, kad sve te naucne stvari stavimo sa strane, jer ocigledno nikom palo na pamet i nije da konsultuje nekog astronoma ili ne daj boze astrofizicara, i film posmatramo kao satiru drustva, on cini ono za sta je namenjen, odnosno pravi presek u vremenu u kojem zivimo, i to vrlo uspesno. Kao sto je Death Wish merlo vremena 70ih, ili Red Dawn merilo 80ih, tako je i ovo merilo danasnjice. A uz to je jos i zabavan! //Smoig je negde napisao da cak i jeste konsultovana neka Nasina naucnica (ili stoji u komentarima) te je jos veca misterija zasto je to onda tako ispalo.
Fakundo Sava Posted January 21, 2022 Posted January 21, 2022 Verovatno je konsultovali za bradu Leonarda The Kapria
goofs Posted January 21, 2022 Posted January 21, 2022 Džaba tim astrofizičarima doktorati ako ne kapiraju da film uopšte nije ni o kometi ni o astronomiji. Ko da kritikuješ Mister Bina da je sranje, jer kako može on onako mutav da radi kao kustos u muzeju. 8
Jimmy Kowalski Posted January 21, 2022 Posted January 21, 2022 Kapiraju svi da je kometa alegorija za klimatske promene, samo sto ce normalno komentarisati ono sto je u filmu prikazano i kako je objasnjeno.. 1
klimt Posted January 21, 2022 Posted January 21, 2022 Wenders - Hammett Ponovio posle ko zna koliko decenija... Odjavnu špicu sam dva puta vraćao zbog muzike... John Barry
Њујоркер Posted January 22, 2022 Posted January 22, 2022 6 hours ago, I*m with the pilots said: //Smoig je negde napisao da cak i jeste konsultovana neka Nasina naucnica (ili stoji u komentarima) te je jos veca misterija zasto je to onda tako ispalo. Verujem, nisam se udubljivao u citav tred, a imalo je tamo svasta da se procita. Bio mi je dovoljan njegov originalan post. Jos gore, zenska je, prema astrofizicarki s jutjubeta, zapravo astronom koji se bavi malim telima Suncevog sistema, dakle iz najuze moguce struke. Zivo me interesuje da li ju je imalo blam? 5 hours ago, goofs said: Džaba tim astrofizičarima doktorati ako ne kapiraju da film uopšte nije ni o kometi ni o astronomiji. Ko da kritikuješ Mister Bina da je sranje, jer kako može on onako mutav da radi kao kustos u muzeju. Kako da se ne kritikuje nesto sto bode oci samo tako? Jebote, pa kritikovali smo na primer onu zlosrecnu Ravnu Goru u svaki detalj, i to s pravom, sto bi stedeli tudje bisere?
mustang Posted January 22, 2022 Posted January 22, 2022 the tender bar Iako nisam ljubitelj Klunija i afleka, svidja mi se film..prija, vozi, lepo odradjen sa klunijeve strane. Imala sam problem sa dikcijom i bojom glasa ben afleka, asocira na mr. Smitha iz matrixa al posle mi uslo u uvo. Prica na pojedinim mestima jeste tanka, majka nedovoljno obojena. Ima par divnih kadrova, na momente duhovit a bogami i suzu pustih. Topla preporuka 2
April Posted January 23, 2022 Posted January 23, 2022 Don't look upNe sviđa mi seMožda im mi iz Srbije verujemo malo više, jer to živimo, a naši političari su još veće karikature od Meril S. To ne može da spasi stvar, jeftine alegorije, isprazno ideologiziranje I besmisleni ustupci angažovanim zvezdama.Na ovakvim temama, glavna uloga treba da pripadne drogiranom pučanstvu, a ne njihovim dilerima. Sent from my M2102J20SG using Tapatalk 2
Gylfi Posted January 23, 2022 Posted January 23, 2022 Čini mi se da je #negledajgore sjebalo to što je rađen kao prikaz ignorisanja klimatskih promena, ali se onda pojavila pandemija, pa je film ispao prerealan, očigledan i skoro nemoguć za posmatranje van konteksta korone i poslednje dve godine. Bar meni je to uništilo gledanje. U svakom trenutku kao da gledam naš krizni štab, nestoroviće, hepije, i slušam ludake po internetu i redovima u radnjama. A i ne volim te filmove koji su napravljeni da idiotima objasne šta se dešava, ali oni i dalje neće skapirati, dok se ovi drugi više živciraju nego što se zabave. Isti mi kurac ko da sam gledao predloge u Utisku, ne treba mi ni jedno.Ovaj novi Trier što nije Lars je opet pokidao film. Rekao bih da je više linklejterovski od onih prethodnih, ali valja obnoviti gradivo, znam da su mi svi bili baš kvalitetni.IMDb: : Verdens verste menneske - https://www.imdb.com/title/tt10370710/ 2
Michael Krueger Posted January 23, 2022 Posted January 23, 2022 The Last Duel (2021) Nije loš film. Ridli Skot baš zna da napravi ovakav tip filma, mada je Gladijator neprevaziđen. Dejmon i Drajver su odlični, a Ben Afleka nisam iz prve ni prepoznao. Borba na kraju filma je baš dobro odrađena. Preporuka. 1
Recommended Posts