Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted
3 minutes ago, Lancia said:

dotakao je mnoge stvari na direktan i indirektan nacin

Jeste. Problem koji ja imam s tom sortom filmova (koji su od bolje vrste iz mejnstrim produkcje) je što ne zaseku dovoljno duboko u kritiku modernog kapitalizma. :nobles:Uvek nekako ispadne "sam pao sam se ubio", alem-kamen američkog/zapadnog sistema mišljenja u kome je sve do pojedinca (a sistem™ je najbolje ne čačkati...) I ovde smo imali, Judeov lik u filmu je bio zajeban lik od svog samog starta, zato mu se cela porodica našla u nebranom grožđu (konjića da ne pominjem... da ne spojlujem). Ne sistem koji u stvari nagrađuje (obilato) tako suludo rizično, borderline kriminalno, poslovanje... Ispade sistem još i normalan u poređenju sa nesrećnim Judeom... 

Posted
14 minutes ago, Indy said:

Jeste. Problem koji ja imam s tom sortom filmova (koji su od bolje vrste iz mejnstrim produkcje) je što ne zaseku dovoljno duboko u kritiku modernog kapitalizma. :nobles:Uvek nekako ispadne "sam pao sam se ubio", alem-kamen američkog/zapadnog sistema mišljenja u kome je sve do pojedinca (a sistem™ je najbolje ne čačkati...) I ovde smo imali, Judeov lik u filmu je bio zajeban lik od svog samog starta, zato mu se cela porodica našla u nebranom grožđu (konjića da ne pominjem... da ne spojlujem). Ne sistem koji u stvari nagrađuje (obilato) tako suludo rizično, borderline kriminalno, poslovanje... Ispade sistem još i normalan u poređenju sa nesrećnim Judeom... 

Izvadio se na foru kompleksa siromastva, mislim ima tu svega, cacnuo se o socijalne staleze, uvezbane komunikacije, imali smo i kroki taksiste o smislu zivota, primarno je ipak drzao psiholosko oko na porodicu. 

Posted

Taksista je bio odličan (mislim, ne bi me čudilo da i jeste pravi taksista, tačno tako oni sve znaju.)

Posted
25 minutes ago, Indy said:

Ima i ono razmišljanje da je sistem oličen upravo u šablonima "kritike modernog kapitalizma" i drugih šatro modernih problema, na šablone o mejnstrimu protivstavljenom festivalskoj produkciji; na holivudski naspram šatro nezavisnog američkog ala sandensovskog filma ili naspram šatro evropskog nezavisnog od publike, a najčešće i od evropske tradicije, i posve u skladu sa teorijskim postavkama šablona i iz državnih fondova finanasiranog filma.

I, raznih drugih šablona posle smrti autora u kojima je sistem taj koji proizvodi filmove u skladu sa sopstvenim očekivanjima kritike vazda sistemski očekujući ništa manje od novog genijalnog dela, koje bi kao takav genijalan morao štancovati svakih petnast minuta, pa kada to ne dobija, vazda u gnevu protiv preambicioznog pojedinca, pokazuje dobre, mirne, čiste i fine filmove, koji iskreno pomireni sa sobom, nepretenciozno ukazuju na bitne i očekivane probleme i tako prave novi mali pomak u skladu sa sistemom koga upravo tako usklađuju sa sopstvenom negativnom predstavom i time ga samo pogoršavaju takvim postupcima, što još više jača gnev i nezadovoljstvo tih sistematizovanih dušebrižnika.

Posted
11 minutes ago, Lancia said:

Izvadio se na foru kompleksa siromastva, mislim ima tu svega, cacnuo se o socijalne staleze, uvezbane komunikacije

Just now, Indy said:

Uh... dobro.

Uh... Važi...

Posted (edited)

Edited by namenski
  • +1 2
Posted (edited)

dobar je 'quo vadis aida' o srebrenici, moze da se gleda online na https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/

odgovor srbije u smislu izbora 'dare iz jasenovca' da parira kao kandidat za oskara ne znam ni da komentarisem. cak su i naslovom isli na poklapanje aide. 

Edited by morgana
Posted

Ponovo gledala sicario drugi deo. Masterpiece. Bio bi odlican u sci-fi zanru da kao jure elijena

Al kako onaj benicio del toro glumi, sav mu dijalog na celu ispisan. Ako je imao 10 recenica izgovorenih. Savrsen film. 

Posted

Undine

Ona je naravno prekrasna, sto automatski ne znaci da je film solidan

Posted

Tenet - klasično time travel njesra koje je svojom komplikovanošču samo sebe usralo. Gledao sam u društvu i možda mi pažnja nije bila na max, ali meni je ovo skroz meh.

Posted

Rogue City

Marchal nastavlja da hoda vec utabanom stazom francuskog policijskog krimica tvrde sorte

Posted

gledao se citizen kane u pripremi za finchera

okej film, preporuke

• Haha 1