October 18, 2025Oct 18 @Max Morlock Dame imaju prednost pa ću reći da mi je opus Dajane Krol poznat preko nekog albuma gde peva obrade džez standarda i naravno obrade Temptation od Toma Vejtsa. Iskreno glas&stas su OK, ali ništa spektatularno. Problem koji ima sa trenutnim slušanjem muzike su jebene striming platforme i njihovi algoritmi. U kancu mi "tandrlja" sve i svašta, a kući, uz moje sinove, baš i nemam puno vremena i mira da se nečemu posvetim kao što sam mogao u mladosti da se zatvorim u sobu, pustim ploču ili kasetu i ponavljam do uništenja ( slična priča je i sa čitanjem knjiga gde sam im rekao da ću ih iseliti iz kuće ako ne budem imao bar sat vremena za tu rabotu - sreća pa je i mladji krenuo u školu pa kad su druga smena, imamo malo mira u kući ) U principu, pored dva tri ortaka, jedino mesto gde mogu da proturim koju o muzici je ovaj prokleti forum. Ovde mogu da pokupim nešto novo (ako već nisam čuo u nedeljoj emisij Džajlsa Pitersona na BBC radiju). Da li se varam ili muzika odavno nema tu moć koju je imala do pre, recimo 15-20 godina kada se nešto novo čekalo mesecima i kada se na koncerte/svirke/festivale, išlo da se sluša a ne da se snima (telefonom) . Back to the EC - ono što mi prija uhu je neki mix Kleša, Polisa, tog nekog rege/soft pank zvuka. A prilično je melodičan i pevljiv, da ne kažem zarazan. Jedini način je da svučem celu diskografiju pa gustiram album po album, iz čega obično napravim moj lični best of. To je i najbolji test, bar za mene, jer ako odem dalje od 3,4 albuma znači da mi se izvodjač baš svideo, da se ne ponavlja, da malo "šeta" izmedju stilova, a po onome što sam dosad čuo EC mi deluje da je taj tip. Još jednom, hvala ti na ekspresnom odgovoru i preporukama.
October 18, 2025Oct 18 7 minutes ago, John Coltrane said:na ekspresnom odgovoru i preporukama.Costello me je uterao u muziku...uz Clash, Boomtown Rats i Tom Robinson Band (primećuješ pre svega jake autore na ovoj (pre)kratkoj listi)...Što se preporuka tiče, tek spremam jedan kratak duži osvrt na ono što sam ti preporučio, plus i ono s albuma van mojih top 10...Znam smoriću ali to je već jače od mene Za kraj...Iz country perioda, Almost Blue, evo jedne išcašene ali spektakularne B strane singla - obrada Leon Payneove stvari Psycho:(Pažljivo ispratiti tekst ...i plot twist na kraju )
October 18, 2025Oct 18 Zappa, FNM, RHCP, Primus.. smućkano prema naučnim principima u energetski album protiv kiše i radne subote🎵🎶🎼
October 18, 2025Oct 18 10 minutes ago, Lancia said:Ne znam šta ti je izvor, ali imam taj CD kupljen od Zdenka Franjića i to je, rekao bih mp3 kvalitet i to niskog birejta - gotovo neslušljivo.
October 18, 2025Oct 18 Watching the detectives objašnjava reči, čini mi se, Mome Rajina da je Milan Mladenović voleo Kostela. Ona se budi vajb.
October 18, 2025Oct 18 19 minutes ago, Ras said:Ne znam šta ti je izvor, ali imam taj CD kupljen od Zdenka Franjića i to je, rekao bih mp3 kvalitet i to niskog birejta - gotovo neslušljivo.Slsk, ako je verovati reizdanje od 2002, 320 ne mogu ovde da proverim koliko je stvarno, jeste onako los zvuk, ali ne bas kategorija neslusljivo.
October 19, 2025Oct 19 On 18. 10. 2025. at 12:01, Max Morlock said:Costello me je uterao u muziku...uz Clash, Boomtown Rats i Tom Robinson Band (primećuješ pre svega jake autore na ovoj (pre)kratkoj listi)...Što se preporuka tiče, tek spremam jedan kratak duži osvrt na ono što sam ti preporučio, plus i ono s albuma van mojih top 10...Znam smoriću ali to je već jače od mene Za kraj...Iz country perioda, Almost Blue, evo jedne išcašene ali spektakularne B strane singla - obrada Leon Payneove stvari Psycho:(Pažljivo ispratiti tekst ...i plot twist na kraju )23 hours ago, John Coltrane said:Watching the detectives objašnjava reči, čini mi se, Mome Rajina da je Milan Mladenović voleo Kostela. Ona se budi vajb.topic o costellu bi dobro dosao...i ja slusam sve... od prva 3 u srednoj skoli, preko otkrivanja mighty like a rose par godina kasnije, pa onda uranjanja u sve zivo kada su krenula rhino 2cd reizdanja oko 2001.jeste zajebano sve svariti... sad sam pogledao na mom compu - 46 albuma, 1,191 pesama, ukupno 2.9 dana muzike... sto je osim par (nebitnih) butlega sve ripovano sa moje police... verovatno jedino guided by voices (+related) i the fall imam vise muzike
October 20, 2025Oct 20 Slusam dva dana Bambi Molesterse, taman da se podsetim koliko mi je surf muzika valjda najdosadniji segment rock muzike. Mene taj kotrljajuci zvuk uopste ne pokrece, jos ako je uparen po pravilu sa promuklim glasom Dozirano slusanje od par pesama ili poneka pametna pratilica u filmu je OK, slusanje albuma je veliko no, no.
October 20, 2025Oct 20 Pravda za Bambije! Ceo taj album sam slušao u celosti po više puta zaredom kad je izašao. Radio sam tad na nekom softveru po ceo dan i tad mi je baš prijao...
October 20, 2025Oct 20 33 minutes ago, Max Morlock said:Pravda za Bambije! ...Ti kad ne bi bio nesto protiv mene stavio sam te u tefter. hm.
October 20, 2025Oct 20 Ne smatram da su žanrovske odrednice posebno bitne, ali u slučaju Bambi Molesters je u nekom trenutku prilepljena ta etiketa i nazad nije bilo. Pre bi ih trebalo zvati instrumentalnim rok bendom, jer su u njihovu muziku utkani brojni uticaji.Takođe, nije prvi put da čujem da su im albumi dosadni i to je prihvatljivo mišljenje.Kod mene su redovno na slušanju, evo opet u poslednjih mesec-dva. As The Dark Wave Swells mi je najbolji - jednostavno postoji savršena dinamika pesama, kojoj ne mogu da odolim i po završetku, opsesivno želim da ponovim slušanje.Pored Siboney, što je klasik, favoriti su: Into the Crimson Sunset, jednako ekstatična, Lazy Girls Hangout, verovatno najerotičnija njihova pesma i Wrong Turn, punokrvno rok oduvavanje u kojoj se čuje huk sisačke elektrane, kako je to primetio moj prijatelj komentarišući njihov nastup uživo.Uživo su Bambi još ubedljivij!Siguran sam da sam preskočio neki njihov raniji nastup (verovatno SKC), gledao sam ih u onoj streljani u Sarajevskoj, ali taj prostor nikada nisam voleo, pa mi ni ti koncerti nisu među najboljima. Međutim, njihov koncert na Akademiji je po svakom meni poznatom merilu apsolutni vrh koji rok koncert može da ponudi: Bambiji opkoljeni publikom i sabijeni u ćošak i svi se topimo od električnog pražnjenja kroz onu rupu! Publika urla bis, a Lada, jadna kaže ma sviraćemo još, samo nam dajte da nešto popijemo! u smislu da se otvori koridor kroz publiku i dostavi im se neka tečnost jer će popadati od vrućine i iscrpljenosti. Edited October 20, 2025Oct 20 by Ras
October 20, 2025Oct 20 35 minutes ago, Lancia said:Ti kad ne bi bio nesto protiv mene Nemoj reći da smo došli do