October 7, 2025Oct 7 Ova me zasad najvise dojmila valjda je hronoloski prva, koja moze da se podvede pod jazz bez afro prilepka. Bas dobra svirka.
October 10, 2025Oct 10 Jelena platnobel jasno senči sve te diskretne bočne melodijske linije i obertonove krajslerijane.Planinski vazduh, eh.
October 11, 2025Oct 11 Overdoses, tačnije.Nego, gaze ga poletno, taman da pregaze ove neke radikalne bučne ulične drumskorazbojničke radove!Žeži Ludwiže!
October 13, 2025Oct 13 Amadeus! Karl Hartman naime, vrli pripadnik slabo vidljive družine unutrašnje emigracije u nacističkojnemačkoj. Ovde se gudi 1. kvartet iz 1933.
October 14, 2025Oct 14 Nosač zvuka i.. optimizma!Prva Prokofjeva, kako kažu - u Hajdnovom stilu.. možda formalno i po orkestraciji al meni ovde jače svirka neki Berlioz, npr. Bizeova prva i jedina, u ta doba omladinac of 17 godina, C-dur kako je već red.Britn u epizodi avangardepostmoderne, iam neke note od ranije pa da ne propadnu.. svakako prevashodna družina.Elgar je tu iz nekog razloga koji mi preostaje da dokučim, sem da pripazi na igranku.
October 15, 2025Oct 15 Koliko je ovo dobro i koliko mi je krivo što se ranije nisam, podrobnije, upoznao sa opusom KostelaSve preporuke su više nego dobrodošle, naravno.
October 16, 2025Oct 16 11 hours ago, John Coltrane said:Koliko je ovo dobro i koliko mi je krivo što se ranije nisam, podrobnije, upoznao sa opusom KostelaSve preporuke su više nego dobrodošle, naravno.Costella pratim bukvalno od svoje 14. godine, od kad je Sloba Konjović na Studiju B pustio Alison s My Aim Is True...Bukvalno imam sve od njega u po više izdanja i formata Svakako nastavi sa ovih 10: My Aim Is True (1977), Armed Forces (1979), Trust (1981), Imperial Bedroom (1982), Punch the Clock (1983), Blood & Chocolate (1986), Spike (1989), Mighty Like a Rose (1991), Brutal Youth (1994), When I Was Cruel (2002)......a zatim se vrati na još 15ak albuma koji nisu na gornjem spisku a posebno na putovanje kroz soul (Get Happy!!), country (Almost Blue) i Amerikanu (King Of America).Na kraju kolaboracije, da se vidi sva širina njegovog talenta i muzičkog opusa...Detaljnijemalo muzike:Istinita priča, ima film i fan made video, vrhunski!)https://youtu.be/3YLtp845ifsŠto se Costella tiče, da samo citiram početak Oliver's Army: Don't start me talking...(Inače oženjen je najlepšom ženom na svetu, Diana Krall ...a njenu karijeru čekirati kasnije)