Jump to content
IGNORED

Šta vozite?

nesha taxista

Recommended Posts

Posted

2.0?

Da.  Gledao sam i 3.2 ali su svi primerci te varijante u oba lokalna dealershipa imali navigaciju i jos neke druge opcije za koje bas nisam bio voljan da platim dodatnih $5-6K.

Posted

Pretpostavljam da je quattro? Kako si zadovoljan ubrzavanjem, pogotovo kad je A/C ukljucen ( a u NC to je vjerovatno pola godine)?

Posted

Pretpostavljam da je quattro? Kako si zadovoljan ubrzavanjem, pogotovo kad je A/C ukljucen ( a u NC to je vjerovatno pola godine)?

Jeste quattro, ako se ne varam, svi modeli Q5 su quattro.  Probao ga malo na 6-7cm snega sto smo ovde imali zimus i bio je savim OK.

Ubrzavanje je solidno, i zadovoljan sam njime, na probnoj voznji (a ni kasnije) nije bilo problema da dodje do 90 mph.  A ono iz starta do recimo 30-45 (gradska i suburban voznja) je isto odlicno.  Po nekom mom iskustvu, ubrzanje je radilo sasvim dobro na svim kolima koje sam imao kad su bila nova, a posle je vremenom  oslabilo.  Na Q5 koji sad ima 9 meseci i oko 10K milja radi jos uvek kao i kad je bio nov.

Sa A/C se nisam mnogo zezao.  Kad sam ga kupio pisala u manualu preporuka Audija da ga stavis na neki "optimal" setting (72F na obe klime, i"ON" dugme) i kao "Audijev superiorni klima sistem" ce da se pobrine za ostalo.  I da vidis cuda, stvarno lepo radi, vise se ne svadjam sa zenom oko klime (sto je uvek bilo u starim kolima i jos uvek je kad se zajedno vozimo "rezervnim" kolima).  Ako mi je nekad toplo, otvorim malo prozor, zimi ukljucim grejanje u sedistima koje radi neverovatno dobro.

Posted

Jednostavno on ima sve sto treba za normalnu upotrebu i jaci bi trebao samo izuzetno agresivnom vozacu.

Posted

WTF,

hvala na odgovoru.

Jedno vrijeme se Q5 prodavao u Americi i sa FWD opcijom, ne znam da li jos uvijek. A inace pitam jer moja supruga vozi Passat karavan sa tim 2.0 motorom i kad smo svi u autu, a klima radi, cini mi se da je malo kilav na ubrzavanju. Tvoj Q5 je onda vjerovatno od aluminija a sigurno ima i bolju transmisiju.

Inace lijep auto, mislim da je moj sledeci auto Audi allroad, iako ima taj 2.0 motor.

Posted

Q ima kraci prenos sto je svakako pogodno za klimu. Inace svaki auto ce imati manji gubitak snage zbog klime ako povremeno isperete njen hladnjak od prasine i musica. A i hladice bolje. Ovo nikako nemojte ciniti jakim mlazom vode iz onih mitraljeza po perionicama jer mozete ostetiti hladnjak.

• 1 month later...
Posted (edited)

Od pre par dana i u narednih 10ak vozim ovo, opet:

dfc69a81d8140e5109f31197ba433dee.jpg

2.4 benzinac automatik, uzivancija.

Edited by Zli Gli
Posted

Pa i nije neko kurcenje, ovo vredi 10ak hiljada evra sa sve ovim felnama i gumama 265/30 R19, a po gradu ima mnogo skupljih kola. Olos si, Moco, izuzetno los covek.

Posted

to je tvoj fazon.

mislim da ubuduce moras da gadjas samo nesto bolje, nikakve astrice i pizdarije

Posted

Kupujem ovako nesto cim padne na ~4000 ojra i kad registracija ne bude duplo skuplja nego u Svici, i kad ne bude trosilo 13-14 po gradu. U pravu si, bas moj fazon.

Posted

To je tako kod nas zato što su ga mafijaši napravili takvim.

Posted

Kupujem ovako nesto cim padne na ~4000 ojra i kad registracija ne bude duplo skuplja nego u Svici, i kad ne bude trosilo 13-14 po gradu. U pravu si, bas moj fazon.

odakle ti 300e po gumi, ajde Zli, objasni mi?