Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

To mi nije jasno zašto već nije slučaj.

imamo do tri godine ubijanje zivotinja i 6m-5g izazivanje opste opasnosti (ali mora se dokazati da su ljudi u opasnosti)

• Replies 40.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

946

• radisa

798

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

imamo do tri godine ubijanje zivotinja i 6m-5g izazivanje opste opasnosti (ali mora se dokazati da su ljudi u opasnosti)

bacanje otrova u naseljenom mestu je valjda opasnost po ljude, ipak ne bacaju otrov po pustoj planini?

Posted

+1

Na stranu to sto se otrov ostavlja po decijim igralistima i parkovima.

Ovo je jeftina imitacija drzave jer tuzilastvu ne bi palo na pamet da po ovome reaguje. A ako neko ne daj boze opsuje vladu na FBu eto Pravde na vratima.

Nije tačno, drug koji je advokat mi je pričao da je nedavno radio službenu odbranu nekog pijanog baštovana koji je lopatom ubio neke štence, a po prijavi jednog od udruženja za zaštitu životinja

Posted

Živko Bolesnikov (61) uhapšen zbog sumnje da je u vikendici dva puta silovao T. J. (17), koja je ometena u razvoju

:ph34r:

Posted

Nije tačno, drug koji je advokat mi je pričao da je nedavno radio službenu odbranu nekog pijanog baštovana koji je lopatom ubio neke štence, a po prijavi jednog od udruženja za zaštitu životinja

to je sasvim sigurno izuzetak a ne pravilo

Posted (edited)

A kako bi okarakretisao one koji savetuju roditeljima da poneki put nahrane copore lutalica na putu kojim im se deca vracaju iz skole i tako se sprijatelje sa njima, a da deci objasne da se brzim, ali ne previse brzim korakom, pognute glave i dlana okrenutog na gore udalje od copora lutalica koji ih je okruzio. Pri tom sugerisuci da je taj strah iracionalan i da postoji samo u njihovim glavama. To je isti nedostatak saosecanja prema realnim problemima ljudi i zivotinja.

pa ja sam komentarisao postojanje monstruma koji truju pse tehnikom ostavljanja otrova po parkovima i ulicama i napisao sam vec da nisam pametan kako resiti problem ulicnih pasa tj kako naterati institucije drzave da budu zaista odgovorne kao sto sam napisao da je svaki strah od ulicnih pasa realan sa onoga koji taj strah dozivljava i da to ne treba nipodastavati, ukratko, kao sto su vec drugi primetili, tema se razgranala

ova bi diskusija trebalo da se razdvoji na dva koloseka

ovako je potpuno besmisleno

recimo, jedna o nepostojanju države (na zadatu temu), prikrivenim manijacima-trovačima i kako ih raskrinkati

a druga o realnom problemu koji postoji i kako ga rešavati u datim uslovima

+1

monstrumi, šta je tu pa specifično, svuda postoje, pa i u državama koje su umele da ubijaju sistematski, skoro pa industrijski, do onih koje to rade amaterski

sistem mora da bude takav da ne dozvoli situacije u kojima dobar susjed postane grozomorni monstrum ubica

kontrola tj čipovanje ljubimaca uz stravične kazne, bi smanjila broj novih lutalica, za kontrolu postojećih postoji više načina, taj deo ne bi bio veliki problem

postavljanje otrova bi moglo da se lako kvalifikuje kao neko teže krivično delo

posle toga bi imali monstrume u svoja 4 zida, ali to je već privatna stvar, sve dok izbije na svetlost sunca i ulične svetiljke

za sve što postoji kao problem, potrebno je upirati u državu/sistem kao odgovorne, svakoga dana u svakom trenutku, krivci nikada nisu toliko bitni kao oni koji su odgovorni

+1000

Edited by Pontijak
Posted

A kako bi okarakretisao one koji savetuju roditeljima da poneki put nahrane copore lutalica na putu kojim im se deca vracaju iz skole i tako se sprijatelje sa njima, a da deci objasne da se brzim, ali ne previse brzim korakom, pognute glave i dlana okrenutog na gore udalje od copora lutalica koji ih je okruzio. Pri tom sugerisuci da je taj strah iracionalan i da postoji samo u njihovim glavama. To je isti nedostatak saosecanja prema realnim problemima ljudi i zivotinja.

Neko je poredio neprijatnost koju izaziva copor lutalica sa onom koju izaziva copor navijaca, ali ne verujem da bi se na ovom forumu dobro proveo onaj koji bi nekoga savetovao da pokusa da odvede te navijace na pivo i tako se sprijatelji sa njima, a ako to ne pomogne da se pognute glave i dlana okrenutog na gore brzim korakom udalji od mesta na kom su navijaci :fantom:

+1

Inace, ovde se mesaju babe i zabe pri cemu su takozvani zastitnici zivotinja zbog neceg agresivniji od nas koji to nismo.

Pitanje takozvanog humanog odnosa prema zivotinjama je van diskusije medju takozvanim pristojnim ljudima: podrazumeva se da se ne truju, zlostavljaju, da se ne vadi utoka pri susretu sa coporom, itd, itd, sve uobicajeni arsenal ponasanja koje se podrazumeva i ocekuje.

Utoliko pre nemam dileme da cu, posle dozivljaja sa detetom koje se ukopalo u mestu oduzeto od straha posle susreta sa psom u javnom parku, sa ponosnim vlasnikom psa udaljenim stotinak metara i ciji je komentar doslovno bio 'zasto ne pazite to dete' da preduzmem radnju posle koje ce doticni pas da скамучући napusti pomenuti javni prostor.

Dakle i sto se mene tice, neka vlasnik zadrzi pravo da svog psa ubuduce vaspitava kako god hoce, meni na pamet ne pada da dete obucavam u vestini komunikacije sa tako gajenim zivotinjama, jos manje da dozvolim da ima ma kakvih problema sa lutalicama/coporima na putu ka i od skole, obliznjim igralistima, itd, itd, pa ma i po cenu po ugrozavanja fizickog integriteta jadne zivotinje.

Da predupredim eventualne primedbe tipa da je pomenuti vlasnik psa bio izuzetak, da takvi ne bi trebali da imaju psa, itd, itd: jebe mi se, nemam vremena, a ni zivaca da jos i o tome vodim racuna.

Jos manje za pretpostavku da je dete isprovociralo jadnu zivotinju.

Posted

+1

Inace, ovde se mesaju babe i zabe pri cemu su takozvani zastitnici zivotinja zbog neceg agresivniji od nas koji to nismo.

Pitanje takozvanog humanog odnosa prema zivotinjama je van diskusije medju takozvanim pristojnim ljudima: podrazumeva se... da se ne vadi utoka pri susretu sa coporom,

ovaj, zasto da ne? ako te okruzi copor, treba da se branis pajalicom?

Posted

ovaj, zasto da ne? ako te okruzi copor, treba da se branis pajalicom?

To mi je dilema, uzasna.

Muci me i to sto korektno misleci ocekuju da ako zateknem pedera ili Ciganina Roma da mi petljaju oko auta na primer, treba da prethodno 2 x razmislim pre nego bilo sta preduzmem.

Posted

Utoliko pre nemam dileme da cu, posle dozivljaja sa detetom koje se ukopalo u mestu oduzeto od straha posle susreta sa psom u javnom parku, sa ponosnim vlasnikom psa udaljenim stotinak metara i ciji je komentar doslovno bio 'zasto ne pazite to dete' da preduzmem radnju posle koje ce doticni pas da скамучући napusti pomenuti javni prostor.

Pa pošto nemaš muda da kažeš nešto vlasniku, ti bi malo da proskamčućeš psa.

Jer, šta zaboga pas ima da susreće dete.

A pošto verovatno nemaš muda ni da popreko pogledaš vlasničkog psa, lutalica je idealna za šutiranje, jel tako?

Posted

To mi je dilema, uzasna.

Muci me i to sto korektno misleci ocekuju da ako zateknem pedera ili Ciganina Roma da mi petljaju oko auta na primer, treba da prethodno 2 x razmislim pre nego bilo sta preduzmem.

Naravno, jer šta je život jednog Ciganina u poređenju sa tvojom dragocenom tonom gvožđurije?

Doduše, kad bi Ciganin imao dva metra i 150 kila žive vage, verovatno bi preduzeo nalevokrug.

Posted

ovde govorimo o (nuznoj) samoodbrani. ako si okruzen coporom besnih pasa, (ili cigana, ili srba), imas pravo da se branis sa svime sto ti je na raspolaganju, posto imas realne osnove da smatras da ti je zivot ugrozen.

Posted

ovde govorimo o (nuznoj) samoodbrani. ako si okruzen coporom besnih pasa, (ili cigana, ili srba), imas pravo da se branis sa svime sto ti je na raspolaganju, posto imas realne osnove da smatras da ti je zivot ugrozen.

Pravo na samoodbranu niko nije osporavao.

Ali pretiti psu zato što je susreo dete (a šta je trebalo? da ga preleti?) umesto bezobraznom vlasniku i sugerisati potezanje pištolja na lopova je znak ozbiljne internet hrabrosti.

Posted

Pa da,ali nemas pravo da nosis pistolj sa sobom posto je u Srbiji dozvolu za nosenje prakticno nemoguce dobiti, tako da bi mozda bilo bolje okanuti se rambo prica i vratiti se u stvarnost.

Posted

Pa pošto nemaš muda da kažeš nešto vlasniku, ti bi malo da proskamčućeš psa.

Jer, šta zaboga pas ima da susreće dete.

A pošto verovatno nemaš muda ni da popreko pogledaš vlasničkog psa, lutalica je idealna za šutiranje, jel tako?

Јозо, друже, има само 1 начин да провериш стање и квалитет мојих муда.

И буквално и у пренесеном смислу.

Написао сам, описао догађај који ми се изистински десио, реакцију детета, реакцију власника, нема потребе да претпостављаш било шта, моју расправу са власником сам прескочио, ем се не дотиче теме, ем би изгледало да се хвалим.

Naravno, jer šta je život jednog Ciganina u poređenju sa tvojom dragocenom tonom gvožđurije?

Doduše, kad bi Ciganin imao dva metra i 150 kila žive vage, verovatno bi preduzeo nalevokrug.

2 тоне и нешто јаче ако ћемо прецизно.

Што се тиче телесних димензија, машиш: 2 метра и 100+ кила, тако да не брини за мене.

Иначе, твоја реакција на мој пост је типичан пример оног о чему покушавам да причам.

Сигуран сам да ниси толико глуп да не разумеш шта покушавам да кажем, зезање на страну :)

Зато ме мани тона гвожђа, мишићне масе и сличних будалаштина.