Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

11 minutes ago, Ted said:

Ja imam tu osobinu da prilično verno mogu sebi da predstavim neki događaj, mogu da ga gledam kao film. Kao u snu. I onda sam dobio taj film u kome nesrećno ljudsko biće umire u strahu i agoniji i bolovima

Isto 😰

Bez namernog zamišljanja, samo mi se vizualizuje, i obuzme me jad kao da se nekom mom dešava.

• +1 3
  • Replies 40.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

946

• radisa

796

Top Posters In This Topic

Posted Images

23 minutes ago, Time Crisis said:

Za petarde zatvor, za šest pištolja nikom ništa :fantom:

ma nema to nikakve veze sa ovim slucajem

ovaj slucaj je jedan izolovani incident gde je sve odradjeno savrseno do odlaska nesrecnog coveka u zatvor

ali kad bi se zajebavali

2 hours ago, Zaboravan said:

Hm... Bilo bi humano poslati ga sa 74 godine na lopata na deponiji 8 sati nekih 60 dana?

aman zaman, govorim načelno. što bi čovek zbog saobraćajke, lopovluka, prevare, ludijanja..........išao u zatvor? toliko u parama ili radu košta to što si zgrešio, biraj.

što se pominjanja 74 godine tiče, možda bi bilo pametno ustanoviti gornju granicu neodgovornosti. kao što je 14 godina ona donja?

14 minutes ago, đorđe geprat said:

aman zaman, govorim načelno. što bi čovek zbog saobraćajke, lopovluka, prevare, ludijanja..........išao u zatvor? toliko u parama ili radu košta to što si zgrešio, biraj.

što se pominjanja 74 godine tiče, možda bi bilo pametno ustanoviti gornju granicu neodgovornosti. kao što je 14 godina ona donja?

Možda ali onda treba utvrditi i ko je odgovoran za tu osobu.

Jbg ne možeš uživati ista prava a biti oslobođen odgovornosti za prekršaje i krivična dela, zar ne? 

Mislim, nije tako jednostavno, valjda zato neki i idu u te čkole. 

38 minutes ago, đorđe geprat said:

što se pominjanja 74 godine tiče, možda bi bilo pametno ustanoviti gornju granicu neodgovornosti.

Ispit zrelosti takoreći.

24 minutes ago, Zaboravan said:

Možda ali onda treba utvrditi i ko je odgovoran za tu osobu.

Pa da, to znači i praktično gubljenje radne sposobnosti/staratelj. 

57 minutes ago, đorđe geprat said:

:D

images.jpg

• +1 2
  • Haha 7
On 21.3.2024. at 23:50, reg said:

Ne znam odakle to da "nije pristojno ulaziti u razloge za izbor", iako me ne zanimaju "razlozi", koliko reakcija njegove najbliže okoline da mu pruži odgovarajuće informacije vezane za donošenje takve odluke i reaguje nakon što je istu doneo.

On 22.3.2024. at 1:03, reg said:

Ok, iako (izgleda samo) mene zanima kako je došlo do toga da njegova okolina ne sazna, ili sazna pa…

Pa to sve je bilo vrlo jasno prikazano u TV medijima (prilog posete zgradi, stanu, razgovor s komšijama). Činjenice:

- on je bio alkos i malo na svoju ruku i bacao te petarde ne jednom;

- žena mu je umrla, ima 2 sina koji žive u inostranstvu i koji nisu hteli da ga novčano pomognu, a izgleda ga nisu ni posećivali (svedočenje komšinice sa sprata da prvi put čuje za sinove i vidi ih nakon tragičnog dogadjaja);

- u stanu u kojem je živeo struja je bila isečena već neko vreme (moj zaključak iz vidjenog jeste da vrv nije plaćao račune).

15 hours ago, Dnaralaske said:

Problem je osecaj nepoverenja u to da je ovo izolovani slucaj nesavesne grupe radnika zatvora koji ce biti sankcionisani. Nesavesni su jer je sistem favorizuje takvo ponasanje, i stvara osecaj potpune nemoci i nepravde.

Taj zatvor je već bio predmet whistleblowing-a, i neki sindikalac je zbog zloupotreba na koje je ukazivao najebao.

EDIT.

Ima i ovo štivo iz juna prošle godine:

Edited by pt 2.0
  • Haha 1
  • Hvala 6
10 hours ago, đorđe geprat said:

mislim da u zatvor treba da idu samo kriminalci opasni po okolinu. svi ostali prekršioci zakona da se osude na novčanu kaznu (sa mogućnošću zamene u vidu prinudnog društveno korisnog rada). deponija po srbiji koliko ti duša ište.

ako je ova bitanga bili u zatvoru samo zbog nemanja lične karte i čistim dosijeom od ranije, zakon je učinio medveđu uslugu njemu samom, ubijenom i društvu.

Neka mala uteha je da su zbog ovoga 3 psihopate eliminisana iz društva na neko vreme. Potencijalno bi svako od njih imao ovakvo nešto napoljuš.

• +1 1
5 hours ago, pt 2.0 said:

Činjenice:

- on je bio alkos i malo na svoju ruku i bacao te petarde ne jednom;

- žena mu je umrla, ima 2 sina koji žive u inostranstvu i koji nisu hteli da ga novčano pomognu, a izgleda ga nisu ni posećivali (svedočenje komšinice sa sprata da prvi put čuje za sinove i vidi ih nakon tragičnog dogadjaja);

- u stanu u kojem je živeo struja je bila isečena već neko vreme (moj zaključak iz vidjenog jeste da vrv nije plaćao račune).

Pa ovo fino podseća na slučaj u mojoj zgradi. U oba slučaja je sistem komšijama rešio problem tako što je problem umro u zatvoru.

• Tužno 1
1 hour ago, Dnaralaske said:

Pa ovo fino podseća na slučaj u mojoj zgradi. U oba slučaja je sistem komšijama rešio problem tako što je problem umro u zatvoru.

Sutra ce nekog od nas tako sistem da resi. Nije poenta u tome sta je on radio pre zatvora nego sta mu se tu desilo.

7 hours ago, *edited by mod said:

Neka mala uteha je da su zbog ovoga 3 psihopate eliminisana iz društva na neko vreme. Potencijalno bi svako od njih imao ovakvo nešto napoljuš.

Nisam siguran, ja pre vidim jos 3 regruta za mafiju kad izadju iz zatvora. Nemoj se nadati da ce tamo dugo da provedu. Svi koji su ucestvovali u ubistvu Tatona su odavno slobodni.

• +1 5
1 hour ago, Shan Jan said:

Sutra ce nekog od nas tako sistem da resi. Nije poenta u tome sta je on radio pre zatvora nego sta mu se tu desilo.

Nisam siguran, ja pre vidim jos 3 regruta za mafiju kad izadju iz zatvora. Nemoj se nadati da ce tamo dugo da provedu. Svi koji su ucestvovali u ubistvu Tatona su odavno slobodni.

Ovi nikom nisu korisni niti imaju leđa. Ima da (zasluženo) trunu kao primer a i da država može da se hvali efikasnim sudstvom.

• +1 2