Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted
17 minutes ago, I*m with the pilots said:

Ovakve je imala drugarica: https://flylondonsrbija.rs/product/908

Me Likey :)

Imam slične, samo crne sa tanjom i višom štiklom.

Te su mi još i najobičnije, kakve sve i u kakvim bojama imam.

Moram jednom da uslikam kolekciju, a @pt 2.0 nek' uslika Mexx, pa da kačimo. :riba:

• +1 1
  • Replies 41.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

959

• radisa

812

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
13 minutes ago, Svemir Zeka said:

da, najlepše a bile prilično povoljne

Da, koža, super dizajn i kvalitet, a 100-150 evra, max.

Mada, mislim da su poslednjih godina malo promenili dizajn i povećali cene, otkad su otišli od nas. 

Sad furaju i ove džombave što su kačene, u kojima bih ja izgledala kao mačak u čizmama :lolol:

Posted (edited)
2 hours ago, pt 2.0 said:

Hmmm… ali zar nisu ti suviše veliki u obavezi da pre svega brane svoj ugled i reputaciju kompanije (faktori koji itekako igraju ulogu u njihovim (potencijalnim) profitima).

I još 1 stvar nisam skontala - GDE je završavala ta kineska roba?

To sam se i ja pitao, mogli su da plate ovo i da se ne blamiraju, ako se vest raširi po drugim zemljama gde posluju, sigurno će im naškoditi…

Ako dobro kapiram kako to funkcioniše, oni sutra mogu da otvore drugu firmu kao predstavništvo ovde i nikom ništa, idemo ispočetka, puj pike dug više ne važi? :unsure:

Za ovo drugo, ja sam razumeo da je kineska roba to što se prodavalo ovde po radnjama, samo predstavljana kao da je iz EU kako ne bi plaćali carinu.

Kupio sam dobrih stvari u c und a, sad sam osudjen na waikiki. :lolol:

Edited by mraki
  • Hvala 1
Posted
3 minutes ago, mraki said:

To sam se i ja pitao, mogli su da plate ovo i da se ne blamiraju, ako se vest raširi po drugim zemljama gde posluju, sigurno će im naškoditi…

Ako dobro kapiram kako to funkcioniše, oni sutra mogu da otvore drugu firmu kao predstavništvo ovde i nikom ništa, idemo ispočetka, puj pike dug više ne važi? :unsure:

Za ovo drugo, ja sam razumeo da je kineska roba to što se prodavalo ovde po radnjama, samo predstavljana kao da je iz EU kako ne bi plaćali carinu.

Mislim da potrošače na zapadu neće previše zanimati bilo šta što se dešava u Srbiji. Najbolje da neće kupiti nešto u C&A jer su u Sibiriji varali carinu.

• +1 1
Posted
4 minutes ago, mraki said:

Sad ćemo svi da poslušamo @gospa buba i pravac  LC Kikiriki :D

Posted
Sad ćemo svi da poslušamo [mention=135]gospa buba[/mention] i pravac  LC Kikiriki [emoji3]
wc kikiriki :hihi:

sent from bash mnogo dobar novi bubamoto

• Haha 1
Posted (edited)
13 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Mislim da potrošače na zapadu neće previše zanimati bilo šta što se dešava u Srbiji. Najbolje da neće kupiti nešto u C&A jer su u Sibiriji varali carinu.

Pa sad, ako se pročuje da je kompanija varala bilo gde, svakako će bar malo naškoditi imidžu. Mislim, nije da će propasti zbog toga, ali kontam da su mogli platiti i tako sprečiti da priča uopšte izadje u javnost.

11 minutes ago, Ptica trkacica said:

Sad ćemo svi da poslušamo @gospa buba i pravac  LC Kikiriki :D

Dobar je kikiriki, konačno sam provalio te njihove krojeve. Udoban kroj je valjda ono što drugi zovu relaxed ili loose fit. Kupio gomiu nekih smešno jeftinih i udobnih pamučnih majica za po kući, to sam baš dugo tražio.

https://www.lcw.com/sr-RS/RS/product/LC-WAIKIKI/muško/Majica/5425755/2348931

Edited by mraki
Posted (edited)
1 minute ago, mraki said:

Pa sad, ako se pročuje da je kompanija varala bilo gde, svakako će bar malo naškoditi imidžu. Mislim, nije da će propasti zbog toga, ali kontam da su mogli platiti i tako sprečiti da priča uopšte izadje u javnost.

Dobar je kikiriki, konačno sam provalio te njihove krojeve. Udoban kroj je valjda ono što drugi zovu relaxed ili loose fit. Kupio gomiu nekih smešno jeftinih i udobnih pamučnih majica za po kući, to sam baš dugo tražio.

Izračunali su da im se više isplati da izgube 0,005 % ugleda nego da plate zaostalu carinu. Koliko misliš ljudi da prati crnu hroniku iz Srbije na zapadu i ko bi i gde to i objavio.

Edited by Hamlet Strašni
Posted

Pa kažem ne prevelika šteta svakako, nije to domen crne hronike, ali ne bi trebalo da im je tih 6 miliona tako velika suma za ovakvu bežaniju sa nekog tržišta ma koliko ono malo bilo. Realno je blam.

Generalno su modni brendovi dosta osetljivi na negativan pubicitet, pa vode računa o tome. Ali dobro, nije sad da su testirali nešto na životinjama, ovo su samo finansijske mućke. :dry:

Posted
11 minutes ago, mraki said:

Ali dobro, nije sad da su testirali nešto na životinjama, ovo su samo finansijske mućke. :dry:

Testirali su na Srbima, tako da Zapad baš briga.

Navodno, roba koja je ovde prodavana nije prošla standarde kvaliteta, tako da 

Ć & A & O

Posted (edited)

Baš me zanima kako to funkcioniše da samo roba za srpsko tržište s etiketom na kojoj je ispisana cena za gomilu zemalja ne prođe proveru kvaliteta prema standardima. Posebno proizvode škart za Srbiju da nam dohakaju i lažiraju da ga prodaju drugde, šta li?

VlSCPo8.jpg

(slika je sa oglasa sa KP)

Ovde nije pitanje hoće li neko pokušati da prevari carinu, nego kako je moguće da se to po tvrdnji iz same carine događa 7 godina, još od 2014, a da apsolutno niko u carini ne snosi posledice i da niko od onih koji su lažirali dokumentaciju takođe do danas ne snosi posledice iako C&A tvrdi da su još u oktobru prošle godine obavešteni o malverzacijama, tj. zašto mi o ovom skandalu saznajemo od firme koja odlazi, a ne iz saopštenja naših organa.

Edited by vememah
  • +1 2
Posted

I ta količina robe za naše tržište je više nego smešna naspram cele Evrope. Kako im se uopšte isplatilo da ovde rade nešto posebno i drugačije, organizuju drugi lanac nabavke… voleo bih znati kome je prvom sinula ta ideja, nekom našem ili stranom menadžeru. :rolleyes:

Posted (edited)

Tako je, na sajtu firme stoji da imaju 1300 prodavnica i preko 25 hiljada zaposlenih u ukupno 18 evropskih država, dok se za Srbiju po izbijanju skandala spominjao podatak o 14 prodavnica i 135 zaposlenih, što daje udeo od jedan posto među svim prodavnicama, odnosno 0,5 posto među svim zaposlenima.

Edited by vememah
  • +1 1
Posted
pusti ti to, ja sam danas svratila po zalihu gaca! dry.png

najbolje da cu u zagreb da idem po gace [emoji38]ol:

sent from bash mnogo dobar novi bubamoto

U Segedin kao Živadinka Žarka

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

• Haha 1
Posted
18 minutes ago, vememah said:

Tako je, na sajtu firme stoji da imaju 1300 prodavnica i preko 25 hiljada zaposlenih u ukupno 18 evropskih država, dok se za Srbiju po izbijanju skandala spominjao podatak o 14 prodavnica i 135 zaposlenih, što daje udeo od jedan posto među svim prodavnicama, odnosno 0,5 posto među svim zaposlenima.

I verovatno još znatno manje u ukupnom prometu, em standard, em nisu imali online prodaju ovde.