morgana Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 vrata kancelarije inicijative mladih za ljudska prava
Zabalujev Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 16 minutes ago, James Marshall said: izađe na to da na kraju nećemo više ni spočitavati Hrvatima i Bošnjacima što slave Gotovinu, Markača, Glavaša, Cacu, Nasera i slične, Kod nas nacionalisti nikad nisu njima to spočitavali, nego su kukali kako bismo i mi trebali tako. S druge strane, sećam se da je u vreme isporučivanja hrvatskih generala Hagu kod njih bilo priče kako Srbi kriju Mladića i Karadžića (i jesu) i pružaju otpor Hagu (Koštunica se bio migoljio malo). 6
Frank Pembleton Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 vrata kancelarije inicijative mladih za ljudska pravaTo ono u kneza Miloša ili je to YUCOM... Shiit has hit the fan
morgana Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 (edited) vidjela sam na tviteru, ne znam edit, evo Edited November 11, 2021 by morgana
Jeremija Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 Farbanje murala "fašistički čin", kaže... Valjda on najbolje zna...
đorđe geprat Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 (edited) čega se pametan stidi, time se budala ponosi. ko je ovaj desno? Edited November 11, 2021 by djordje geprat
Hamlet Strašni Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 Zar nije npr. Belfast pun sličnih murala?
đorđe geprat Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 (edited) ima li još neki grad? npr. dablin ili london. belfast možeš da porediš sa mostarom, banjalukom, sarajevom. jbg Edited November 11, 2021 by djordje geprat 1
Jeremija Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 7 minutes ago, djordje geprat said: čega se pametan stidi, time se budala ponosi. ko je ovaj desno? Darko Mladić
đorđe geprat Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 2 minutes ago, Jeremija said: Darko Mladić ko je onda levo? ja sam mislio da je levo sin a desno, rođak, brat.....
Popular Post morgana Posted November 11, 2021 Popular Post Posted November 11, 2021 (edited) ta izjava 'farbanje murala je fasisticki cin' je tacno dijagnoza citave ove situacije. u sns srbiji je sve toliko ispraznjeno od smisla i svime moze da se koristi bez ikakvih sirih reperkusija. zato i jeste moguce da mural stoji 4 mjeseca gotovo netaknut, s crticom tu ili tamo. u sljedecoj epizodi taman moze mladic da bude lik iz crtanog filma, da igra balet ko oni nilski konji. zato me dodatno nervira sto opozicija koketira sa desnicom (ili u namjeri slicno, sa antivakserima), kao da je podilazenje jedini moguci nacin da se uoblici politicka paradigma. Edited November 11, 2021 by morgana 13 1
Frank Pembleton Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 ko je onda levo? ja sam mislio da je levo sin a desno, rođak, brat.....Novinar N1 i čini mi se baš onaj dečko kome su se oni iz narodnih patrola unosili u facu za vreme uključenja ispred murala... Shiit has hit the fan 1
foto Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 (edited) aj ovaj mladic na stranu. svi ovi poginuli vojnici raznih armija/firmi naslikani po zidovima zgrada su samo prilagodjeni 21.veku i auto laku. prepuna je srbija bila spomenika krajputasa koje je vreme, nazalost, odnelo. bas danas gledam 'mars na drinu' i prvi kadar u filmu je grupa krajputasa, laicki naslikana, uglavnom vojnici. posle ww2 masovno su se postavljale ploce pored puteva gde je neko poginuo u saobracajki. bilo je i instalacija od volana bregastih, klipnjaca i ostalih auto delova. mermerne ploce poginulima su razbacane i po uzem jezgru beograda (sajam, bulevari, raskrsnice). ta 'umetnost' umrlice/citulje/belega je duboko ukorenjena samo se izraz menja vremenom. sa ovim navijackim cituljama je problem sto se slikaju citulje ubijenih vojnika, a sukob zaracenih strana jos traje te sve to dobija jos vise na tezini, 'opasnoci'. nismo se mi odmakli daleko od narodnih obicaja bez obzira na vracar historical ili armirani beton nbg-a. moderni krajputasi. Edited November 11, 2021 by foto 5
Kampokei Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 Nalepiste GTR malo nepravedno. To je bila simpaticna prica i prilicno benigna prica, i ni u jednom trenutku nije forsirala neko beogradjanstvo Partizana naspram toboznjeg dodjostva Zvezde. Pa nekoliko drugara Zvezdasa su mi rekli da im je GTR OK prica. I neka me neko ispravi ako gresim u tajmlajnu dogadjanja, ali mislim da su prvi GTR murali na Dorcoli i ne samo Dorcolu (ima jedan Bobekov bas preko puta ovog Mladicevog) ipak nesto stariji od ovih murala citulja. GTR se nisu snasli u ovim dogadjanjima oko Partizana, a ko bi se i snasao, pa je i logicno da su u stanju hibernacije. 6 1
Recommended Posts